aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, August 16, 2016

jalan jalan lagi.... edisi brunei....

Lamak dah sik singgah ke negara brunei. Bulan 6 ya tek berkesempatan pegi ke negara Brunei..kali tok misi ke kede motosikal..aku nak beli motosikal kah?? apalah guna beli jauh jauh nak di miri pun ada. Misi tok mbak orang besar sebenarnya. Kita tok kuli kuli ajak nelah nak mampu beli motosikal ya.  Jangan kata motosikal ya Model nak kecik ya lom tentu terbeli punya. Aku kira motosikal tok bagi aku motosikal mampu tengok aje..Kalau lah ada yang di kenan pun panjang juak lah mok memikirnya. Apapun terima kasih lah my big boss sebab berik kepercayaan jadi dreba mbak ke negara brunei ya. Mun sudi datang ya kelak mbak mbak la jalan agik nangga motosikal...nangga ajak bah....





2 comments:

ztie said...

kereta tinted boleh msk brunei sik ow? cmne bah nk register kereta and pelu declare duit ka? apa mcm kwn mek padah sidak pelu declare sidak ada usd300 lok brk dpt msk? huhu

labulabi said...

keta bunei nang xda tinted.keta malaysia jak banyak pasang tinted..hehe rasanya mun selagi tinted ya dapat nangga orang di dalam masa lalu border ya sik jadi hal, rasa kamek lah.takut ada roadblock ajaklah.. keta kmk pun tinted juak.lom juak pernah dengar kenak declare duit nak masok bunei ya.cuma mok sedia 6 dollar k bayar tol rasau.p mun mok raon raon makan makan kat sia kenak la stanby dollar sidaknya.