aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, June 12, 2013

entri ke 16 di tahun 2013

kawen kawen dan kawennnnnnnnnnn.

gambar kawen  yang di ambik sepanjang cuti ya tek.selamat pengantin baru aku ucapkan kepada pasangan pengantin.semoga pasangan pengantin  bahagia hingga ke akhir hayat.dapat anak anak yang soleh dan menghormati ibu bapa. ju layan gambar gambar yang ada.untuk entri ke 15 masih di bukak kepada yang berminat.

gambar 4

gambar 2

gambar 1

DSC03414

DSC03438

DSC03451

DSC02152

DSC02109

DSC02088

DSC02016

layannnnnnnn....

Tuesday, June 11, 2013

entri ke 15 di tahun 2013

MENCARI JALAN PULANG

mencari jalan pulang

kepada rakan rakan yang suka berkarya.aku sebenarnya nak tulis sajak kat atas gambar ya.sapa sapa ada karya yang sesuai dengan gambar ya sila la polah.kelak aku akan publish kat gambar ya dengan nama kitak sekali.tajuk dah ku polah seperti di atas.nunggu sajak ka syair ka puisi ka kata kata hikmah ka apa apa jak yang berkaitan dengan tajuk ya.mun rami yang hantar semua ya akan aku polah tapi make gambar tok ajak la.melainkan kitak orang ada tediat gambar yang kitak orang bekenan dalam blog tok.ada sapa sapa yang sudi tolong...

Monday, June 10, 2013

entri ke 14 di tahun 2013

Pelangi Senja
lokasi: Matang  Jaya  Sarawak
Panorama senja selepas hujan di matang jaya yang sempat di ambik oleh aku.hasil gambungan 5 keping gambar yang di edit menggunakan perisian Adobe Photoshop CS5 dan sedikit sentuhan akhir mengunakan efek HDR. Sebelum tok pun banyak dah gambar yang aku polah dalam bentuk panorama tok dan ada la toturial mudah yang kitak orang boleh polah.sik kira la apa pun kamera yang kitak orang pake.janji menepati  syarat nya pasti kitak orang dapat polah.mun rajin carik la toturial dalam blog tok.aku pun dah sik ingat rah entri ne aku polah.

sebelum efek HDR

Selepas di edit dengan efek HDR

pelangi senja

mana yang kitak orang suka.tepuk dada tanya selera.chow dolok....

Sunday, June 9, 2013

entri ke 13 di tahun 2013

ari tok masok keja.sik tauk nak ne di agak dolok.last last tenet juak di di bukak.hehe.waduh waduh semangat cuti tok.cuti tok tek banyak abis rah jeraya ajak. ke hulu ke hilir sikda tujuan jelas.sampe ilang tripod aku.cney ndak aku engkah nya ka.paksa la beli baru tok.sapa sapa da jual tripod murah mesej aku.hehehe.


DSC01990


ok jumpa lagik kelak.