aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.Sunday, August 12, 2012

senjakala23 ramadhan dah ari tok.lebih kurang seminggu gik umah islam di seluruh dunia akan menyambut lebaran.pastinya kita semua akan merindu bulan ramadhan yanng penuh berkat tok.segala dugaan dan rintangan kita tempuh sepanjang di dalam bulan yang mulia tok dari terbit fajar hingga terbenamnya matahari.malam nya di adakan solat tarawih dan tadarus Al Quran. bleh di katakan semua tempat ada menyediakan bazaar ramadhan.dengan pelbagai juadah dan hidangan.dari yang sik pernah kita coba sampe yang sik pernah kita tangga. macamya juak dengan jualan mega.sia sitok jak sale bergantong gantong.nang macam pesta.

dalam bulan posa tok kita dengar macam macam kesah yang sik sedap di dengar, kes pembunuhan, kes kemalangan jalan raya, kes langgar lari, putus tangan main mercun.kebakaran dan macam macam.sayu jak rasa hati.sedang kita suk suk nak beraya ada di kalangan kita berduka cita.namun semua ya bukan kita yang merancang dah ketentuan nya macam ya.

jadi aku berharap semoga kita semua sik kira di mana jak kitak org berada dapat menyambut lebaran bersama dengan insan insan yang kita sayangi.kepada yang dah start bercuti aku ucapkan selamat bercuti, kepada yang akan memulakan perjalanan jauh, pastikan kenderaan dalam keadaan baik.ok tok bukan ucapan hari raya dari aku.sak sama sama kita beringat.sak kita semua selamat sampe ke destinasi yang di tuju, jadi hati orang tua pun senang, semua orang ingin sampe ke tempat yang dituju dengan selamat , jadi jangan la mbak moto ya macam apa owh..ingat lah keluarga tersayang.pesanan ikhlas dari aku untuk semua. 

3 comments:

khairunnisa ♥ said...

salam Ramadhan :)

[tErOmPaH bIrU] said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri tn rumah sekeluarga :D
mohon maap oiittt lamak sik ngecol ctok hehe..

labulabi said...

khairunnisa.dah raya kita tok.selamat hari raya oi kitak.hehehe.

terompah biru.selamat hari raya juak ngan kitak serumah.sama la kita tok.kejap ado kejap sik ado.xda entryi nak polah.yalah sunyek jak tok.