aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, February 29, 2012

gambar di sekitar long peluan dan long beruang

Biar Gambar Berbicara

DSC04240

DSC04244

DSC04246

DSC04247

DSC04248

DSC04254

DSC04255

DSC04256

25022012306

DSC04276

DSC04263

DSC04299

DSC04395


DSC04286

DSC04413

25022012315

DSC04398

DSC04431

DSC04434


DSC04444

DSC04442

26022012318

DSC04427

Long Peluan &  Long Beruang
23-27.02.2012




Tuesday, February 28, 2012

long beruang

long beruang

long peluan & long beruang
23-27.02.2012.
aku elek lok geng.gik kepak dak anggota badan tok.
cney tempat urut best owh.wakakaka.

Sunday, February 19, 2012

jalan jalan malam minggu dan jejak blogger

eye on miri
udah seminggu lelah pake kita berempas pulas di opis, maka ari sabtu malam minggu pake kita menenangkan fikiran bersama keluarga tercinta.baru2 tok tek aku dengan deng tersayang mbak ekal jalan jalan rah punpair rah bolebard.mungkin kmk org datang malam minggu yalah org rami ada jak.di kesempatan ya juak aku ngetes night trail.lamak dah sik molah aktiviti macam ya.haikal dengan deng tek kayo2 dalam punpair ya.nasib juak malam ya sik ujan.



minggu lepas aku menjengok blog jue&Hanie.nya 2 tengah molah projek besar untuk rakan2 blogger.xchange projek, camyalah bunyi projeknya 2.pada fikiran aku idea yang sungguh bernas dan bagus.mun kitak org berminat nak ngekot bleh la nangga di blog jue& hanie


di blog erulnukman pun ada sesuatu yang best dalam entri beliau yang lepas.korang tanya aku jawab.lebih kurang camyalah bunyinya.jadi kitak org semua jengoklah blog encik erolnukman tok.gambar dalam ya mantap owh.


tadik cuba bukak blog cik amni tapi sik dapat.apakah yang telah terjadi ngan cik amni kita ya.semoga cik amni ya sehat2 ajak hendaknya.

Wednesday, February 15, 2012

pagi nan indah

pagi yang indah

“Janganlah berputus asa. Tetapi kalau anda sampai berada dalam keadaan putus asa, berjuanglah terus meskipun dalam keadaan putus asa.”

janganlah berputus asa k kawan kawan semua.ibarat cahaya pagi.walaupun tebal camne kabus pagi nya tetap juak nak berik kita cahaya kecuali mun dah ujan.semoga kata kata tok jadi pembakar semengat kita semua.teruskan perjuangan.pantang undur sebelum ajal.cewah!!

Monday, February 13, 2012

miri

bandar miri

miri 1

pantai tanjung lobang 1

layan jak gambar tok.

Sunday, February 12, 2012

dewan undangan Negeri sarawak

dun sarawak
tok jak gambar ari tok.nak tulis tentang dewan undangan negeri tok rasanya kitak org dah tauk semua.lagipun tadik aku chek banyak make bahasa omputeh sampe aku sendiri pun sik paham.hehe.nampaknya budaya cintai bahasa kita tok masih menebal dalam dirik aku.kehkehekeh(kaber line sik pande klaka omputeh)haha.
itu je .ok cinchow dolok.

Wednesday, February 8, 2012

word of the day:bunga cepak

bunga cepak

itu aje untuk ari tok.teringat jaman nembiak dolok.pokok cepak jadi kegilaan kita.sik dapat nangga bebuah ikit berebut nak ambik dan makan.bukan ada di basuh pun.kata org betekang jak tangan.hahaha.ya satu pengalaman yang indah untuk kita yang pernah bergelar nembiak.dengan pengalaman  macam ya kinek tok kita jadi seorang manusia.coba kita tanyak nembiak zaman baru tok, tauk sik cdaknya apa benda bunga cepak tok.word of the day bunga cepak.

Tuesday, February 7, 2012

gambar di sekitar bario

DSC03732

DSC03733

DSC03751

DSC03727

DSC03735

DSC03746

DSC03745

DSC03756

DSC03773

DSC03779

DSC03783

DSC03788

DSC03803

DSC03813

DSC03821

DSC03824

DSC03842

DSC03844


DSC03859

DSC03868

DSC03879

DSC03864

jadi tamatlah sudah  episod di bario.sik tauk pa gik gambar mok di engkah.ya ajak la dolok.