aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, January 29, 2012

Nancy & Harriss Hill View Logde Bario

ctok la tempat kmk org bermalam.tapi sik semua la sebab sorang member dah kmk org tinggal di Pa mada, sorang gik menumpang di rumah adiknya di SMK Bario.rumah tok bleh tahan mempunyai beberapa buah bilit.ada yang besar untuk keluarga, ada bilit kecik untuk yang datang sorang.harga ya sik pasti.mun berminat nak tauk leh la kontek no dalam gambar ya kelak.rumah tok ada ruang rehat, ruang bacaan, ruang perbincangan ruang memanaskan badan. 2 bahagian tempat mandi.cgek di bahagian depan cgek di bahagian belakang.buat masa tok(semasa gambar tok di ambik)rumah tok make kuasa solar.tuan rumah madah gensetnya rosak.tapi berbaloi juak make solar sebab leh di katakan sepanjang hari ada matahari.bagi sapa sapa yang ingin mengecas talipon dan laptop digalakkan mbak adapter 12 V dan usb chager. harus di ingat juak cuaca ctok sejuk.jadi mun nak mandi ya kenak la pikir lamak2 sebab sejuk aiknya macam kita mandi aik yang dah di ais.sebelah malam nya suhu lagik sejuk, jadi baju sejuk jgan lupak.di bario tok nang banyak homestay.jadi kita org sik perlu la susah hati cney nak diam.cuma mok rajin bertanyak jak.jom kita jalan2 rah rumah Nancy tok. :)

DSC03720

DSC03685

DSC03718

DSC03717

DSC03715

DSC03714

DSC03713

DSC03707

DSC03705

DSC03710

DSC03711

DSC03841

DSC03702
pokok epal.sayang ko blum berbuah.mun ko berbuah siap aku kebas da.hehehe.

panorama bario
panorama bario

esok mun sempat bok ada gambar di sekitar bario.

13 comments:

AmirFX said...

Makei kuasa solar? Canggih juak..

[tErOmPaH bIrU] said...

chantek! :)
berapa tahun gik bok pokok epal ya berbuah? then bok kmk ke sinun hehe..

Chenal said...

rasa teringin nak pegi tempat cam yo.

labulabi said...

amirfx.canggih dah keperluan bro.

terompah biru.rasanya dalam setahun gik kali.hehehe.

chenal.pegi jak bro.jgan sik merasa tempat org.

Hanie Dew said...

uu..best nya bario ni macam kundasang di sabah. air sejuk macam ais batu. best best.bole feeling feeling korea. hahahhaa..

gunakuasa solar. hebat. mmg mesra alam betul bario ni.

cantik la pix.

erolnukman said...

wahh...best juak ada logde.teringin benar aku aih nak pegi tempat2 camtok.insyaAllah,bulan 3 ada planing ng member nak g ke ulu kapit...tapi sik tauk gik lah jadi ka sik.

labulabi said...

Hanie Dew.bukan pasal mersa alam.tapi takda belakan elektrik.kat ctok kebanyakkan make genset ajak.minyak pun mahal.jadi kenak la guna kemudahan alternatif.owh teringin nak g kundasang.lom pernah gik pagi sabah. paling jauh pun sepitang jak.satey sepitang nyaman weh.hihi.

erolnukman.pegi la pok.skali skala g tempat org.aku pun nak g tanjung manis tok.ada homestay sik sia.

ciK LyndaWawa said...

canggih tempat ya lok.....

Hanie Dew said...

best la keje cam ko bole jalan jalan gi tmpt org.

aku pun tak pernah makan satey spitang tu. huhuhu'

ooo...xde letrik patut la.

kat melaka tu aku teringin nak stay kat hotel dekat ngan river cruise tu. lawa betul mesti mahal. nak carik keja review review hotel la. bole dpt stay free..hehehhe

Kathy Tuah said...

kmk teringin nak pegi bario.. sbb kmk lebih suka tmpat yg masih ejo2 mcm tok..segar jak rasa..

labulabi said...

cik lyndawawa.kecanggihan untuk meneruskan kehidupan.

Hanie dew.dalam best ada kepayahannya.hehe.rugila ko sik pegi sepitang.hehehe.

Kathy Tuah.mun ada rejeki pegilah.

erolnukman said...

bila?roger2 k..homestay sikda...hehehe.hotel murah ada.=D

labulabi said...

erolnukman.insyaAllah mun jadi kelak madah. :)