aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, December 27, 2011

muka depan dan selamat tinggal 2011

muka depan

ari marek aku sempat molah enrti ucap selamat pengantin baru jak ngan mastura & rosli.ari tok aku polah muka depan album.rasa-rasanya camtok la depan album ya kelak.cuma mok nangga tahap kepuasan aku jak agik.mun rasa sik best aku ubah gik sampe aku rasa puas.

jadi kawan-kawan di luar nun terima kasih kerana sudi jawab soalan aku ari ya tek terutama kepada hanie&jue dan Khaisha.bermula esok hari aku akan bercuti hingga tahun depan.wahhh tahun depan!! hehe seminggu jak bah.jadi bermula esok aktiviti di blog akan terhenti seketika.inyaAllah tahun depan kita akan berblog dengan azam yang baru.sebarang salah dah silap kata aku di tahun 2011 tok aku memohon maap banyak2 ngan kitak org semua.kepada rakan2 yang sudi singgah di blog aku aku ucapkan ribuan terima kasih.kalian semua memang best,sporting, frendly, walaupun ada di antara kita sik pernah pun bertemu dan bersua muka.

kepada silent reader terima kasih kerana nangga blog aku.sik tauk la kitak org paham sik apa yang aku tulis dalam tok.blog tok tempat aku merapu, tempat aku meluahkan segala perasaan suka duka.berkongsi cerita dengan kita org, walaupun ada kalanya sik sampe 20 patah perkataan yang aku taip dan harapan aku semoga tahun 2011 tok berlalu dengan penuh makna.

dalam beberapa hari lagi 2011 akan meninggalkan kita.bermula tahun baru 2012 diharap dapat mematangkan fikiran dan usia kita.mengeratkan siratulrahim sesama kita,tiada lagi kontrovesi, provokasi,caci mencaci,tiada lagi yang unsur yang tidak baik.kalau pun ada yang kita tidak puas hati luahkan pada mereka yang sepatutnya.yang penting kita kenak tingkatkan prestasi.bak kata bidalan, maju mundur sebuah bangsa itu kita lihat pada anak bangsanya.jadi kawan2 sekalian kita jumpa lagi tahun 2012.aku labulabi melabuhkan tirai blog tok untuk tahun 2011.

terbang tinggi burung kenari,
hinggap meniti di atas para,
labulabi mohon mengundur diri
2012 pasti bersua semula.

peace no war.

Monday, December 26, 2011

selamat pengantin baru

selamat pengantin baru di ucapkan kepada mastura dan rosli.semoga bahagia hingga ke akhir hayat.
kad jemputan

Thursday, December 22, 2011

aku dan kenangan

pernah sik kitak org ingat brapa lamak dah kitak org sik betemu ngan rakan rakan sekolah kitak org.masih sik kitak org ingat semua nama rakan sekelas kitak org.ari tok kotan sik tauk apa nak polah aku google la internet, nelah tauk betemu ngan geng geng skolah dolok.dan apa yang aku temu adalah gambar skolah aku dolok.hehehe.lucu kali jak nangga muka masa gik skolah dolok.wakakakaka.bayangkanlah dari zaman abis skolah kita sik jumpa lagik dengan kawan-kawan kita tok.mungkin ada yang kita salu jumpa p ngan geng-geng yang lain.bak kata org abis skolah alu ilang.sik pat nak di bayangkan.tentu banyak perkara kita nak tauk tentang geng-geng kita ya nak.salah seorang dari geng-geng ya tek aku.

aku abis jak skolah nang terus lost kontek ngan kawan-kawan.sik rami yang dapat aku jejak selepas zaman persekolahan aku.lagipun lepas jak skolah.rata-rata kawan-kawan aku dapat nyambong blaja ke politeknik di sarawak mahupun di semenanjung.aku pun dapat tawaran blaja ke politeknik kuching.tapi aku sik dapat masok disebabkan masalah masalah yang sik dapat di elak.tentunya aku ingin belajar sampe ke menara gading macam kawan-kawan ku yang lain.xda rejeki bah.cuma aku mampu ambik latihan kemahiran ajak.walaupun macam ya aku bersyukur dengan apa yang aku ada kinek tok.hehe.

jadi balit ke crita tadik.kinek tok bila aku nangga gambar ya, teringat ngan kawan-kawan ya semua.apa di polah cdak ya masa tok.dengar2 crita rata-rata kawan-kawan ku tok dah berjaya dalam hidup, ada yang keja gorment,ada yang jadi nurse, ada yang jadi juruteknik, ada yang bukak bisnes, ada yang keja ngan syarikat penerbangan,ada yang makan gaji ribu raban.dan sik lupak juak kepada cekgu yang telah bertungkus lumus yang sik kenal erti lelah mendidik kmk org supaya menjadi org yang berguna kepada keluarga dan masyarakat.walaupun masa skolah kmk org nang di ketegori sebagai nakal dan berolah tapi cekgu tetap sabar.terima kasih cekgu.jasamu tidak terbalas.

kenangan kenangan masa skolah(ting 4 dan 5).banyak nak crita antaranya kenak denda cekgu, kenak paluk dan anok cekgu sampe rasa pedas telinga.dan kenangan sik pat ku lupak kmk org boikot cekgu math.sebabnya biarlah rahsia.hahahaha.dan juak aku sik pande lukisan geomatri.leh dikatakan aku takut skali subjek ya.sebabnya lukisan aku teruk skali.tapi alhamdullillah berkat dan usaha aku dapat juak keputusan yang bagus.terima kasih cekgu lukisan.kepada semua cekgu yang mengajar kelas kmk org tahun 98-99, jasamu tidak terhingga.akan ku kenang ke akhir hayatku.

peace no war.

kenangan jadi ingatan

coba tekak cney aku.dapat sik da hadiah.p mun tauk diam2 ajak la k.hehehe.

Monday, December 19, 2011

best sik jadi burung

st (1)

lepas cuti ari ya mood untuk mengambil gambar blom ada.nak g outing sikda teman.nak jalan sorang2 penyakit M dah melanda.banyak nak di rancang dalam minggu tok sik jadi.album pengantin masih blom settle lagik.haiyoo apa macam bleh jadi itu macam ha.kali mcm ya mun dah ujung tahun.nak pikir banyak2 takut stress.sapa yang susah.aku juak nak.jadi pa kata kita pikir mun kita jadi burung.jadi tok soalan aku untuk kitak org yang berminat nak jadi burung k.wakakaka.

1.kitak org nak jadi burung apa.
2.mun jadi burung cney kitak org nak terbang.
3.sik takut kenak tembak@ kenak jerat ka.
4.sik kepak ka sayap mbak mengepak lamak-lamak.
5.mok diam lam sangkar ka terbang bebas di udara.

nota kaki:semua soalan mesti di jawab dalam jawapan subjektif sekurang2 30 patah perkataan dan huraian.kurang di kenakan denda ketuk ketampi.wakakaka.

itu ajer yang dapat aku pikir.hihi.

jadi burung2 yang harus menjawab soalan ini adalah.jeng jeng.

erolnukman
khairul onggon
amrie
syukri
amni
khaisha
jue&hani
terompah biru
lyndawawa

sementara kitak org cari jawapan, aku nak g makan ngan deng lok.bye-bye.

Wednesday, December 14, 2011

khamis oh khamis

09122011190

layan ajak la.x tauk apa nak di crita tok.selamat hari khamis kawan-kawan.

Tuesday, December 13, 2011

ongbak rindu

DSC01174

DSC01150

DSC01152

DSC01173

tajuk bukan main gik.hihi.sekadar nak berkongsi ngan kitak org.semoga terdekit sedikit di sanubari kita untuk nangga kehebatan alam ciptaanNya.gambar minggu yang lalu di kampung pulau melayu miri.mun ada org brani berenang time ya nang aku respek abis la.

Sunday, December 11, 2011

aku dan sesuatu

salam bersiaran kawan-kawan.ari tok rasa nak ngereco panjang panjang.p tangga la mun ada idea nak menulis.ari tok aku start bekerja selepas 2 minggu bercuti.p cuti aku cuma duduk rumah jak, jaga haikal.org jaganya pergi bercuti balit kampung.sepanjang cuti yang lepas aktiviti di alam maya tok terhenti seketika.di tambah lagi deng pergi berkursus dan traveling menyebabkan aku rasa sunyi dan sepi.cuma haikal yang jadi teman klaka, ya pun kadang-kadang aku susah nak paham.aktiviti rutin sepanjang cuti, bangun pagi, bukak tb, polah sarapan, berik mandik haikal,tangga tb , berik makan haikal, buang sampah, kemas rumah,tangga tb ,makan, mbak haikal jalan jalan, mandi, masak makan malam, tangga tb, meneman haikal tido.lebih kurang gia lah bunyi ceritanya tek.

pagi tadik masok jak opis aku rasa sunyek juak.aku pun tercarik carik cney cdak opis tok pegi.nak kata becuti dekat notis board rata rata org start becuti 19 haribulan.tanyak ngan cdak pentadbiran owhh rupanya ada kursus.pagi tadik aku bukak blog klik mana2 yang patut aku tangga da kawan2 yang dah tutup blog.ada yang dah private nya pun blog.ada yang sudi jadi folower di blog aku.terima kasih banyak banyak.ada juak yang sudi singgah rah ctok.dalam 2 minggu macam2 bleh berlaku kan.ya baruk 2 minggu. mun setahun camne nak owh.


nampaknya aku dah ketandusan idea.sik tauk nak tulis apa gik.esok-esok jak kita sambong agik.hihi.

DSC01251


DSC01205