aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, November 7, 2011

salam aidiladha

salam aidiladha buat semua rakan2 yang menyambutnya.xda gambar aktiviti korban.beberapa hari tok cuaca sik menentu di miri.kejap ujan kejap panas.mood untuk mengambar pun masih blom ada.lagipun banyak program akan dijalankan di miri antaranya regatta sibuti yang akan belangsung 18-20 kelak di pekan bekenu. program RAS(Rakan Alam Sekitar) pada 12 aribulan SK Colomba, Komuniti 1 malaysia di kpg Luak Pada 13 aribulan.hari warga emas peringkat negeri di mariot 9 haribulan.sidang media program karnival Maal Hijrah 1432H di bilit mesyuarat pejabat residen,majlis anugerah perkhidmatan cemerlang peringkat jabatan hutan sarawak pada 9.11.2011.ya antara program yang aku tauk la.nak sik tauk ya sik pat nak madah ngan kitak org.

bunga

30102011140

02112011150

30102011142

11 comments:

Nanan said...

wah ng byk aktiviti ya. hehe. selamat hari raya aji :)

Kathy Tuah said...

bnyk xtvt d miri eh.. d kuching tok kmk x tauk xtvt apa ada..haha..apa2 pun selamat ari raya aji..

Hanie_Dew said...

byk nya aktiviti. meriah la. best ada informer dalaman bole susun jadual nak gi event. hehehehe. sib baik aku kat kl.

cantek la pix bunga tu. tu macam kat tepi jalan raya je.

labulabi said...

nanan.banyak.tapi nak ya ajak la kmk tauk.selamat hari raya aji juak.hihi.

kahty tuah.makin ujung tahun tok makin banyak.rasa macam x nyuruh kmk bercuti jak.banyak dapat dagin korban tek.hihi.

Hanie_dew.nang banyak.tapi tak semua dapat pegi.lagipun keja ikut memo.hehehe.masa boring2 aritu tgk gambar terus tangkap.hehehe.

Nurr Kasih said...

salam aidiladha..ada dpt juga daging korban hihi..

erolnukman said...

pek aktiviti kau bro..=)
benar padah kau koh..sbenar masih lom ada mood nak ngmbar masa tok koh.bingung juak ada 4 job menunggu cuti tok.belum pikir gik apa konsep nak k polah..cabaran bgerak sorang2 tok.huhuhu..

labulabi said...

erolnukman.aktiviti org pok.aku tolong madah ngan kitak org jak.hehehe.bena pok.nak mikir konsep yalah susah.takut org sik bekenan.kenak kau sik mbak aku tek.aku teringin nak ngekot kau.mun ada area tanjung manis ya jemput2 la aku.sambil outing sambil bercuti.hehe

[tErOmPaH bIrU] said...

benar padah ktk ya.. 2-3 hari ya tek nang sik nentu jak cuaca d'Miri tok.. syukur jak masa kmk org ngerja korban di kampong hari ya cuaca bait2 jak (alhamdulillah).. ngak kak ya jak, masa kerja melapah korban nang angin koat serta ngan hujan melanda :)
apa-apa pun, Salam Aidil Adha utk ktk sekeluarga :D

labulabi said...

terompah biru.ada kmk di bekenu ari raya ya.hehehe.sempat nangga org traning lombak perauk.hehehe.pulang dari bekenu ya alu ujan ari.hehehe.err sunge rah surau tepi jalan ya ada ikan sik owh.rasa mok jak ngail sia.hihi.

[tErOmPaH bIrU] said...

duhal nyaaa ktk da ke Bekenu hari ya tek.. ada lah ktk lalu kampong kmk ya.. Kampong Jenggalas :)
sungei tepi surau ya kah?.. sik pasti la juak kmk tapi dak adik kmk.. kazen kmk.. pernah ngail sia.. dolok2 jaman kmk gik kecik.. sungei ya lah tempat kmk main2 berenang hehe.. seberang suro ya dolok rumah nenek kmk.. nek tok tinggal sepohon pokok dabei jak :)
mun tali aik @ parit yg ngalir ke sungei Jenggalas depan pondok ayah kmk ya tauk kmk da ikan.. kmk org biasa tinggal jak kail tepi aik ya.. nait rumah nangga tv.. sejam duak check kail, da jak ikan :D
yahhh! alu panjang loya kmk daaa haha..

labulabi said...

terompah biru.sik tauk pa nak polah yalah mbak geng ngail.hehe.salu lalu sia, tapi sik pernah masok ke dalam.insyaAllah kelak2 masok juak ngecek tempat ngail.yahh alu mukak crita jaman mensia.hehe.