aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, October 17, 2011

the malaywood

cerita di adaptasi dari blog hanie n jue.


filem

time lalu depan spital miri aku teringin nak makan Nasi Lemak 2.0 tapi Karipap Karipap Cinta molah aku terliur juak argggghhh sik bleh jadi lalu aku mbak makcik jual ya main Congkak di Flat 3A. makcik yang bernama Al-Hijab binti al tudungsarang telah jadi mangsa Buli aku yang menang dengan bergaya.wakakaka.makcik yang kalah dengan selambanya meLibas parang kontot namun telah di smackdown oleh Bini Biniku Gangster lagi brutal.tapi aku sik tauk apahal Cicakman ada dalam crita aku tok.hairan hairan.bila dah menang aku pun turun keja nemu biak nama Adnan Sempit ngembak aku merempit. dah tauk sempit jangan la belagak macam KL Gengster.sedang aku merempit tiba-tiba aku di kepong oleh pelakon Gerak Khas The Movie.lalu aku berkata" ko apa hal".rami rami cdak ya jawab "lu sangsi lu mati".aku pun memfire cdak ya macam cerita Hikayat Merong Mahawangsa dan dengan tangkasnya maka terjadi Geng : Pengembaraan Bermula macam crita ipin dan upin.semasa geng melakukan pengembaraan ya aku sempat msg jue n hanie agar Jangan Pandang Belakang kerana Hantu Kak Limah Balik Rumah tengah ngekot nya 2 balit.wakakakaka.sekian ajak cerita merapu aku pagi tok.

14 comments:

Amni said...

yerr.......... nang kitak org tok mun bab merapu.. nang terer... =p

labulabi said...

wakakaka.aoklah ya.hehe.

Kathy Tuah said...

nang kreatif!! hehe

labulabi said...

kathy.crita merapuk jak bleh la.nak nulis panjang2 sik pande.hehehe

Hanie_Dew said...

KENAPA KO TAK SUBMIT???kenapa?kenapa??? poster dah gempak habis. cerita sempoi pendek dan padat. huhuhu..gelak tegolek aku baca.

labulabi said...

hanie.sik sempat nak submit.p x palah tok sekadar crita aku jak.hehehe.trima sik msg aku pasal hantu kak limah ya.mun sik trimak kompom la hantu kak limah dah baca msg ya.hehehe.

Jue said...

oit oit dan oit lagi!!knak ko lmbt submit!!argh!! frust!! ada potensi menang tauk sik!!

poster kacak ada juak!!yobih!!tharu aku tauk sik!! wokeh tunggu new entry dr aku!! berik stgh jam dr skrg!! haha

Yumida said...

nang terer....x setanding kemerapuan ktk..hihi...sutera kasih pn da mlh crita gitok juak ria..

mek suka version ktk..mlayu srawak...LIKE!

Jue said...

wokeh!! blog updated! wuahahahaha!

labulabi said...

jue.hehehe.crita merapu bleh la.ne nak molah xda rejeki.hihi.poster ya aku culik dari tenet.hehehe.susah suah jak ko jue.

yumida.marapuk bleh la.pake bahasa swk tok terhad.org melaya susah nak paham.hihi.

Jue said...

haha sikpa..kelak ada gik ku molah. kali hr tok atau esok ku post. dateline dipanjangkan juak
tok senang pun
mesti ko sempat join ngeh ngeh ngeh

labulabi said...

jue.akan cuba sedaya upaya.hihi.

NALQAH said...

wah ayat yaa ngeeee

labulabi said...

Nalqah.hehe.sila jgn ekot untuk tatabahasa.kelak kompom di rejet samaskali. :)