aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Friday, October 28, 2011

kalau lah aku......tag dari Jue&Hanie

salam jumaat pada semua.ari marek terkejut berok dapat tag dari Jue&Hanie.lamak dah sik layan tag.wahhhh bukan main susah gik tag tok.dah time xda idea tok.p aku polah lah juak k nyukup kuata entry ku bulan tok.hahaha.mak ai sampe 11 soalan nak jawab.macam periksa PMR pun ada juak.klah layan tag tok dolok.

You must post these rules.
Each person must post 11 things about themselves in their journal.
Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
You have to choose 11 people to tag and link them on the post
Go to their page and tell them you have tagged him/her
No tag back !


malaysia-ringgit-banknote-papercraft
1.Kalau anda jumpa sejuta ringgit di jalan?
betuah la mun aku jumpa duit banyak ya di jalan.agak2 sapa la yang cuai sampe tercicir duit ya owh.nak blaja pun susah owh.mesti pemiliknya dah polah laporan rah balai polis.waaa apa aku nak buat dengan duit ya.!!nak padah ngan org lak org mintak spon.takut tambah kedekut dah tok.adoi susah mok pikir pa nak polah ngan duit ya.nunggu da idea lok lah.

selena_gomez_93-1024x768
2.Kalau selena Gomez datang rumah anda?
kitak 2 jangan!! sik pasal2 kenak tido luar kelak.sapa yang susah.aku jugak.gara2 gomez ya jual syempu lijoiiiiiii nya aje deng dah cemburu.x mok la.jgn suruh gomez ya datang k.susah aku kelak.wakakaka.

doraemon001 copy
3.Kalau anda ada doraemon?
aku nak suruh tim sarawak menang piala malaysia la.mala jak kalah.rasanya dah lamak swk sik menang.mun peringkat malaysia, aku nak malaysia menang piala dunia.bok syok nak.tentu femes malaysia masa ya.p adakah mungkin.semua ya akan terjadi mun aku jadi doreamon la.mun sik jadi xda la.iboh banyak la tanyak.wakakaka.

bruno_mars
4.Kalau Bruno mars kata anda adik dia?
boleh ka camya.1st2 agik aku sik mok ngakuk eh.no ic dah lain.pasya aku x pande klaka omputeh pa tah lagik lagu omputeh.wakakaka.ne apat nak ngakuk!!mun bruno nabil madah kmk 2 geng sama skolah kali lah.hahahaha.cayalah nabil!!.

5.Kalau anda bijak?
bijak camne.mok bijak jahat ka bijak baik.soalan tergantung, potong 3 markah.wakakaka.

semut-hitam
6.Kalau anda seekor semut?
kalau la aku semut aku nak jadi semut yang pertama ada lagu rock.yeyeh.lamak tok mala jak lagu enjet2 semut p sik juak melotup, jadi aku nak cipta la lagu rock semut.hahaha.

DSC03467
7.Kalau anda budak kecil?
aku mok belon kontrol, moto kontrol, heli kontrol,dan apa gik yanng bleh di kontrol owh.wakakakaka.

8.Kalau anda cuma ada sepuluh sen?
kinek tok apa yang dapat beli ngan sposen.p xdalah mun ari2 ku dapat sposen ya dah kira bagus.kumpul banyak2.amalan menabung kan amalan mulia.bertindak la dari skarang untuk masa depan yang bahagia.hahaha.


MESIN MASA
9.Kalau anda ada time machine?
aku nak pegi ke zaman mula2 org jumpa minyak di miri.pasya aku nak tanda cgek telaga ya kepunyaan aku.hahahaha.kompom kinek tok aku dah kaya raya owh.sapa mok ekot aku.sila daftar sekarang.hehehe.



kfc-coupons
10.Kalau anda dapat baucer KFCC setahun?
apa setahun.tok aku dah polah untuk seumur hidup.tak org mintak jak ngan JU&Hanie.eksennya 2 ya.wakakaka.

burung dan aku
11. Kalau anda seekor burung?
siap aku tulis puisi agik.hehehe.layan jak la.

jadi tok soalan aku kepada yang akan di tag.

pukul brapa kitak org makan malam tadik?
masa kitak org darjah 2 apa makanan kegemaran tak org.
sapa salu anok tak org masa gik kecik2.
bila start pande begerek
mun diberik peluang,sapa org yang kitak org rasa nak tukuk palak
banyak2 barang yang tak org simpan, barang apa tak org paling lamak disimpan.
bila last tak org nangis.
apa perkara paling lucu dalam hidup tak org.mun kmk org sik tetak ya kira sik lucu k
sapa nama wanita ppb rah kawasan kitak org.
pukul brapa start tak org bebelog.
salu sik tak org nganok org lain.

wahahahaha.sila ambil maklum nama yang akan ditag akan di polah padah hari senin minggu depan.jadi tak org baca lok semua soalan dan sediakan jawapan yang sebernasnya.hehe



wadoh2.kepak tangan naip enrti tok eh.sik pernah naip2 panjang2 gitok.
sapa ku mok tag tok owh..lak ku aku update sapa yang mok ku tag k.hihi

9 comments:

khairunnisa ♥ said...

ahaa.. lawak and logik jak jawapan. kmk sokong bab doraemon ya :)

Khairul Antasha said...

haha...lucu..

nang ada minggu depan bok mdh nama kenak tag..haha..

Yumida said...

hihi..nang lelucon juak...kmk pn dh kena tag oleh si amorfx..terjah sitok juak:

http://umikasum.blogspot.com/2011/10/segmen-suka-suki.html

labulabi said...

khairunnisa.sokong2. :)

khaisha.kitak mok di tag sik.sila angkat tangan. hahaha.

yumida.yep da kmk baca.kira susah juak la tag ya.hehe.

.:: dieylah :: said...

byk da soklan eh...nasib x kenak tag...hehehe....

Hanie_Dew said...

wwooaaa...lawa bucket kepsi tu. limited edition tuh. makaseh. susah susah aja design bucket tu. hihihihi...suka suka.

makaseh layan tag ni.

labulabi said...

dieylah.kmk rasa nak tag kitak jak.wakakaka.ada brani.

hanie_dew.copy n paste ajak.nak lukis2 x pande.tag dah di jawab.ne baucer kfcc aku!!.wakakaka.

Lea Isnawi said...

rajin edit baucar kepsi tu

hehehe

labulabi said...

lea isnawi.copy paste je.ambik 5 minit untuk buat.pastu siap.tima kasih singgah kat cni.hihi.