aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, October 24, 2011

hobi lelaki

minggu tok tek aku menghabiskan sisa cuti di bintulu.seawal pukul 4.30 pagi aku keluar dari rumah.time org gik tgh melagukan irama malam aku dah kayo2 di jeraya.misinya tek adalah untuk memenuhi hobi lelaki.hehehe.datang k bintulu pukul 7.30 pagi.hati dah bergelodak nangga aik sunge kemena.pasya stanby apa yang patut pe gi ke kpg jepak untuk ambik perauk dan berangkat ke hulu sunge kemena.p awal2 dah org kpg jepak madah ujan di hulu 2 ari tok dah.maksudnya memang xda undang n ikan di sunge time tok.ikan ngan udang masok lam lubok semua.p bila iak besar bukan senang nak carik lubok ikan.di tambah lagik dengan aik deras.semua kotoran , sisa kilang terapong di sunge.

untuk memenuhi hobi lelaki, kmk org teruskan juak misi mencari undang dan ikan.dengan nada rejeki ada di mana2 ya maka meluncurlah perauk dengan enjin sangkut berkuasa 15 horse power meninggalkan jeti kpg jepak.akhirnya dalam pukul 4.30 ptg kmk org pulang dengan d 5 ikok belida dan 2 ekor undang.itu je.hehehe.bukan untuk menolak rejeki p yalah hakikatnya bila aik di sunge kemena sik cun.huhu.aku masih mengharapkan undang yang besar2 di sunge kemena.insyaAllah ujung tahun tok aku akan berkunjung ke bintulu untuk misi yang sama.lelaki demi hobinya sanggup berhabis masa dan wang ringgit.jadi jgn marahkan lelaki jika hobinya melampau kerana teguran itu sia2 saja.bila sampai waktunya dia akan tinggalkan jua hobi itu.wakakaka.ayat ya lok.hehehe.
gambar?? ada juak.nang apalah aku tok.hehehe.

P1010094

P1010125

P1010129

P1010134

P1010135

P1010150

P1010153

P1010156

P1010161

P1010107

P1010116

P1010123

22102011128

22102011127

22102011123

22102011134

12 comments:

am-rie said...

ada geng hobi mesti jalan punya..hehe
mun hobi ngail tok nang berhantu skit..susah mok ilang..hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

ada "jungor panjang / mem berjemor" ka kat sungei ya?...hehhe

labulabi said...

am-rie.xda geng pun jalan pok.cuma mun da geng meriah ikit.terutama pasal isu semasa.hehehe.

rama-rama fareeza.ada ngaco kmk org ngail.yalah sik tentu nyawa tam cdak ya.hihi.demi ngail aku redah segalanya.hihi.

Khairul Antasha said...

hehe..mun nangga gmbr mula2 tanpa membaca kmk ingat hobi org lelaki tek ngangkat kayu balak..eh...kayu balak yakah? haha

ney oleh ktk org tek? tang beli jak kat pasar sia.. :D

labulabi said...

khaisha.hahaha.yalah.harus membaca dolok.hehe.bukan kayu balak kayu pelaik ya.hehe.sik sempat nak ngambar oleh kotan begaut nak balit.hihi

erolnukman said...

wahh..kbetulan mlm tok nak turun ngail kmk org pok..hehehe.

Yumida said...

suka mek nangga view pic ya..so mendamaikan...

rindok la ati pat molah hobi...

labulabi said...

erolnukman.sila jak pok.aku pun ingin nak ngekot kitak org ngail.bila nak mbak aku tek.hehehe.

yumida.ilang stress.tapi stress balit bila xda oleh.hehehe.

Hanie_Dew said...

lelaki kalau pasal hobi mmg tak pandang kiri kanan. sanggup berkorban apa saja.

spt udang byk pos sini sket.

labulabi said...

Hanie_dew.sudah semestinya.hahaha.

ciK LyndaWawa said...

hobi ada kamera x pelu geng..heheh

labulabi said...

cik lyndawawa.yalah hobi lelaki.hehehe.cgek sik cukup..