aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, October 23, 2011

henpon aku

henpon adalah salah satu keperluan di zaman tok.cney2 jak kita nangga org mbak henpon.ada besar ada kecik ada yang sampe 2 henpon, 3 lom pernah jupa gik.mun mok senang beli henpon yang dual simkad.kinek tok henpon pun dah jadi serba guna.selain leh pake call leh antar msg, antar mms antar tetttt.lu pikir lah sendiri!!.ya bok sebahagian kegunaan henpon. da gik leh simpan lagu, leh ambik gambar,leh tangga movie dan ambik movie.jgn poleh movie dirikpun k.lak tersebar dalam 3gp lak..hehe.dan teknologi yang terkini leh bukak fb, leh chat, leh bukak twetteer,leh nangga maps, leh tenet soping. huuuuuuuu banyak duhal guna hp.jadi crita ari tok pa kenak mengenak ngan hp.pernah sik masa kitak org beli henpon nanyak ngan kede cina brapa megapixal kamera hp kitak org.pernah sik test ambik gambar dan cucinya.mungkin pernah mungkin sik.p rata2 org ambik gambar k henpon gambar muka pasya upload lam pesbook.nak kata bulak ya mungkin p rata2 anggok2 jak tok nak.hehehe.hehehe.rata2 hendpon kinek tok dah canggih.ada brand henpon yang kameranya sampe 12 megapixal.kalah dslr aku ya. mun saja ambik pasya simpan teperam lam henpon dah cukup masa delete pun sik da guna.ya hak kitak org la nak polah camne.ari tok aku nak kongsi sedikit, diulangi sedikit gambar yang ada di dalam henpon aku.ianya cukup berguna untuk aku.apabila aku nangga sesuatu yang best aku capture jak kamera henpon.senang dan mudah..lepas ya kuarkan dari henpon mengekot kebijaksaan kitak org la.edit apa yang patut.save dalam pendrive dan cuci.puas hati x dengan hasilnya.aku pun dah lmk x nyuci gambar di kede.dolok2 cuci rah printer biasa dengan kertas glosy.jadi jom terjah apa da gambar lam henpon aku.

24072011012

31072011020

01082011022

01082011025

15082011030

21082011034

22082011046

30082011049

08092011053

05102011093

05102011094

05102011097

07102011100

08102011101

12102011105

13102011106

16102011111

19102011112

21102011116

22102011117

hasil dari nokia c6 di edit pake lightroom dengan pelbagai preset. itu saja.

17 comments:

am-rie said...

dolok masa lom ada dslr pun kamera hset nang berfungsi sepenuhnya.. lam poket jak..coba DSLR boleh kah kat dalam poket juak o..nak best..hehe

Khairul Antasha said...

bestnya ada hp berkemre...

kmk jak xda..huhu

Hanie_Dew said...

wah wah ..kalau ada skill tu tak payah pakai dslr pun boel shoot gambar cantik. hp ku nama jak 8 mp tapi xdak skill. hahahaha

hensem budak tu. kem salam.

Hanie_Dew said...

lupe plak. payung?mestila ada. payung lipat lipat lagi.boel maut sorang je utk tuan nya. sapa suh boys xnak bawak payung sendirik. hahahahaha

[tErOmPaH bIrU] said...

saya sangat2 bersetuju ngan loya Tuan Labu tok :D
lamak mood-berphotoshoot-ngan-kemre-besar dah makin menyurut tok, plan2 nak beli kemre kecik atopun tukar hp jak dengan megapixel yang terbaek.. dah nangga hasil tok rasanya tukar hp jak la ohh ;P
- sukalah gamba no.2 last ya! lamak dah rasanya sik nangga pelangi.. rindu ngan alam :)
- paling sukaaa gamba dabei itewww :D ingin! ingin! haha..

Kathy Tuah said...

kinek tok nang kamboh dgn mcm2 jenis tpon..kmk pun dah ngelala nama tpon nak ada..haha..apa2 pun gambar buah dabei ya kacak..mgkin sbb nyawa tok ingin nk mkn dabei kali..kehkehkeh

erolnukman said...

mun edit ala2 vintage best gmbar hp koh...noise nya kacak.

NALQAH said...

tpon leh bergmbr.. kmk trus xda tp mek plg ska dabey ktk!!! lapar hahahahha

Yumida said...

bgs hp ya..dpt zoom dekat..clear gik ya...

kim salam ngn org bujang lam ya..dh pande bergaya nya

Nurr Kasih said...

walau guna hp saja, tp hasil pun setanding dgn dslr. nice tone :D

axuerha said...

henp0nku baru jak rosak, tp dsebabkan x dpt hidup tanpa henpon, dgn bajet yg nyawa2 ikan tpaksa juak beli henpon lain yang secipu bajetnya...tp x dpt menandingi henp0n ktk, ada kelassss...gamba2 kelasss juak..

labulabi said...

am-rie.sekarang tok semua mok pantas pok.kita sik pat mbak dslr ari2.paling mudah henpon.hehe.

khaisha.leh cayak ka xda hp berkamera.hihi.

hanie.lebih kurang mcm tu la.hehehe.budak laki mana bleh bawa payung.rela berhujan dari bawa payung lipat.wakakaka.

terompah biru.yalah tek bila nangga tempat dan keadaan nak.sik ari2 kita dapat mikul kamera yang besar ya.lain la mun dah jadi keja.yang mudah adalah compact kamera or henpon.yang penting tauk camne nak ambik.mun sik salah dabei ya di ambik rah stadium masa bulan posa ya tek.

kathy.henpon makin canggih.ada henpon pintar dan macam2.hehehe.sila jak ke pasar carik buah dabei.hihi.

erolnukman.aku dalam edit mengedit tok lom pakar pok.apa yang ada yalah di pake ku.hihi.

nalqah.leh percaya ka.hehehe.dabei gik mahal di pasaran miri bintulu.hehe.

yumida.dari segi kualiti gambar c6 adalah yang terbaik bagi kmk.hehe.org dah besar.ari2 nanyak macam2.x larat nak layan.hihi.

labulabi said...

Nur kasih.terima kasih.terima kasih kepada lightroom juga.hehe.

axuerha.camne bleh rosak.tikam dalam sg golok ka.hehehe.kat semenanjung ya bleh rondeng rega gik.walaupun baget cput kompom kitak beli iphone 4 nak.hehehe.henpon kmk kelas tadika pun blom masok.:)

Chenal said...

mun dh kaki gambar..pa2 jak bleh jd modal k koleksi. Ado juak ilham pakei aku ngetest skill bla nangga photo2 yo klak.
- nangga gambar2 yo...menceritakan byk hal dlm idup kito.

labulabi said...

chenal.kaki ajak pok.lom tangan gik.sila test pok.jgn sik test.:)

ciK LyndaWawa said...

kmk ada 3 henpon..hehehe

labulabi said...

cik lyndawawa.mintak cgek.hehe.