aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, October 3, 2011

entri khas.amir jahari di tv3

tgh membaca komen rakan-rakan di blog aku tok tiba2 aku di hidangkan dengar halwa lagu yang macam pernah aku dengar, terus stop mok kompom sapa penyanyinya.sah tuan punya badan amir jahari di TV3 dalam segmen Malaysia Hari ini.sunggu mendayu-dayu suara amir. minus one ka or live ya aku x tauk la.tapi cukup molah aku teringat dengan seseorang.wakakaka.sapa gik mun sik cik amni(stokis minyak lalak kita ya)hehehe.gurok jak amni.hehehe.

sebagai artis tempatan yang baru menempa nama aku amat kagum dengan amir.dalam industri yang kian sukar untuk naik tok amir jahari memberanikan dirik.kita tauk la dengan industri muzik kita mcm susah nak berkembang ibarat hidup segan mati x mok.rami artis baru yang mencuba nasib namun susah mok nait, ada yang sik sampe ke cney, ada ya ada album tapi sik aku jumpa di pasaran, tapi cetak rompak banyak. jadi x perlu la aku nak mengulas panjang lebar pasal industri muzik negara kita, masing masing tauk nak, cuma harapan aku semoga suatu hari kelak sebut jak nama amir jahari org akan kenang artis dari sarawak macam kamelia, dayang nur faizah, dee ja moss,azie, mek rahayu, saiful malaysian idol,rem,bob mesra,nai dinamik, jerry kamit(pemain sape), dan rami lagik yang sik dapat di sebut.semoga amir berjaya mengharungi semua rintangan ya.syabas amir.

04102011084

04102011092

04102011085

04102011089


TANPAMU

Ohh..oohh
Selamat pagi semua...
Dengarkanlah nada
Suara nada irama
Yang menyakitkan telinga...

Ohh..ohh
Embun pagi kian lembut
Menyentuh pipi yang gebu

Tanpamu kukan terlewat..
Tanpamu kukan sedih...
Karana kaulah penyelamat
Dan akan sentiasa dihati...
Ohh...

Lalalalala...
Lalalalala...
Lalalalala...

Saat 7 pagi
Akan ku tersedar
Mungkin kerana kau
Aku dapat merasa...

Ohh..ohh
Embun pagi yang lembut
Menyentuh pipi yang gebu
Waktu pagi diriku
Hingga pagiku sambut..
Ohh..ohhh..

Tanpamu kukan terlewat
Tanpamu kukan sedih...
Karana kaulah penyelamat
Dan akan sentiasa dihati.


layan.

15 comments:

Kathy Tuah said...

bok pas nangga juak kat tv3 tek..best lagu ngan sora nya..

erolnukman said...

yah..aku dah dpt masuk blog kau.hehehe..
aok,susah dak retis nak nait kinek tok.maok bkerja keras mlawan arus digital..hehehe. tp nanggar nasib juak lah sbenarnya...ada yg bnr2 bbakat pun mun sik da nasib susah juak..hehe.panjang indah ngerepak aku..ney ndak lamak sik pat masuk blog kau tok..rindu kmk..hahahaha!

[tErOmPaH bIrU] said...

confirm! lamak tok nenggar lagu/sora lam radio nang kmk nyangkak si AmirAF tok lah pun lagu yaaa :D
kmk suka tone sora Amir tok masa nya kat AF ri ya gik.. sayang dirik nya awal kuar jak :|

ciK LyndaWawa said...

ya gambar capture khas untuk Amni..sebab nya dah pegi keja kul 8 tadik x sempat diat mirul dalam tibi.huhuhu

Amni said...

hahahaha.. harus kamek masih lepak di rumah nangga nya sampe abis siaran...=p

live ya encik labu labi.. sora baruk bangun tido.. habis la.. datang-datang terus soh masok studio sik sempat practise sebab jalan jem masa nak ke sri pentas tv3.. =p

terharu indah kamek ada entri tok.. hahaha... =p

Nono Fara said...

oh.. nya org sarawak ka.. belom penah dgr lagik suaranya. kelak cuba google mun ada.

.. kmk rs suara org sarawak ada signature's voice. husky2 and lain gituuu. cam dayang and rem ;D .. kalau diberik peluang mmg boleh go international. sorry to say, suara artis2 yang lain semua nak ala2 cam siti. (cough) :P .. artis empuan la. hee.

labulabi said...

kathy.kmk kagum ngan amir ya.hehe.semoga amir berjaya dalam kerjaya.hihi.

erolnukman.aku terpaksa remove beberapa link blog pok.rasanya macam dah okey.kita tangga lok 2 3 ari tok.hehe.benar padah u ya.sik semudah keja molah blog nak.hehehe jadi retis nang susah. almakumlah kerjayanya di perati masyarakat.hehe.sila-sila jak layan blog aku pok.hehe.

terompah biru.layan Af juak duhal.wakakaka.dah bukan rejeki amir owh.p kita doakan semoga amir berjaya dalam kerjayanya.amin.

cik lyndawawa.kesian ngan cik amni ya sik dapat nangga buah hatinya live di tv.tapi komennya dibah madah akhir jak turun keja.hihi.amni nya ngular kali.wakakaka.

amni.ada org kesian ngan kitak ya.hehehe.kitak ngular owh.hihi.
biasalah kl.jem hari-hari.roti jak xda.hehehe.syabas to amir.

nono fara.aok.org swk lah ya.tunang cik amni.sila-sila kenalkan.hehehe.rami dah artis kita di antarabangsa cuma nya sik top ajak di persada seni negara.susah owh.lak la geng photografer polah cgek album khas.hehehe.lagu tentang barang2 kamera.kitak mok solo k group.wakakaka.

Jue said...

aku dah dgr lagu tok. bkali2 sbb best!! suka lagu tok aih! simple tp sdap jak. Mun la aku reti main gitar. Nungu tekak dah bait mok molah cover lagu tok =)

ciK LyndaWawa said...

hahahaha....bos amni kamceng ngan amni.hohoho...

labulabi said...

jue.yep .lagu simple, senikata mudah,tone ringan.mudah untuk di hayati.hehe.aku mencadangkan cdak fotographer molah cgek album tentang gajet kamera.wakakaka.kitak mok solo ka group.hihi.

cik lyndawawa.dah semestinya.penyokong setia amir.hehe

Hanie_Dew said...

aku baru dgr tadi member psg kat pc. best jugak lagu tu. mula aku xtau pun sape nyanyi. pastu search kat utube baru tau rupanya tu lagu amir.

khairunnisa ♥ said...

salam, tengahari tadik kan? kebetulan di klinik masa ya, nanga amir @ tv3 ^_^ nice songs lah..

labulabi said...

hanie_dew.lmk dah dengar lagu tok.kat radio sarawak pun dah kuar.hehe.

khairunnisa.yep nice song.terbaik punya.hehe.

Ani Inherown said...

kamek dah hafal lagu tok. awesome abis. nya kedak local Jason Mraz. seriously kamek suka amir :D

labulabi said...

ani inherown.hehe terbaik dari amir.sila sokong amir. :)