aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, October 31, 2011

bunga dan pagar

bunga dan pagar

mbak elek kata org swk.

Friday, October 28, 2011

kalau lah aku......tag dari Jue&Hanie

salam jumaat pada semua.ari marek terkejut berok dapat tag dari Jue&Hanie.lamak dah sik layan tag.wahhhh bukan main susah gik tag tok.dah time xda idea tok.p aku polah lah juak k nyukup kuata entry ku bulan tok.hahaha.mak ai sampe 11 soalan nak jawab.macam periksa PMR pun ada juak.klah layan tag tok dolok.

You must post these rules.
Each person must post 11 things about themselves in their journal.
Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
You have to choose 11 people to tag and link them on the post
Go to their page and tell them you have tagged him/her
No tag back !


malaysia-ringgit-banknote-papercraft
1.Kalau anda jumpa sejuta ringgit di jalan?
betuah la mun aku jumpa duit banyak ya di jalan.agak2 sapa la yang cuai sampe tercicir duit ya owh.nak blaja pun susah owh.mesti pemiliknya dah polah laporan rah balai polis.waaa apa aku nak buat dengan duit ya.!!nak padah ngan org lak org mintak spon.takut tambah kedekut dah tok.adoi susah mok pikir pa nak polah ngan duit ya.nunggu da idea lok lah.

selena_gomez_93-1024x768
2.Kalau selena Gomez datang rumah anda?
kitak 2 jangan!! sik pasal2 kenak tido luar kelak.sapa yang susah.aku jugak.gara2 gomez ya jual syempu lijoiiiiiii nya aje deng dah cemburu.x mok la.jgn suruh gomez ya datang k.susah aku kelak.wakakaka.

doraemon001 copy
3.Kalau anda ada doraemon?
aku nak suruh tim sarawak menang piala malaysia la.mala jak kalah.rasanya dah lamak swk sik menang.mun peringkat malaysia, aku nak malaysia menang piala dunia.bok syok nak.tentu femes malaysia masa ya.p adakah mungkin.semua ya akan terjadi mun aku jadi doreamon la.mun sik jadi xda la.iboh banyak la tanyak.wakakaka.

bruno_mars
4.Kalau Bruno mars kata anda adik dia?
boleh ka camya.1st2 agik aku sik mok ngakuk eh.no ic dah lain.pasya aku x pande klaka omputeh pa tah lagik lagu omputeh.wakakaka.ne apat nak ngakuk!!mun bruno nabil madah kmk 2 geng sama skolah kali lah.hahahaha.cayalah nabil!!.

5.Kalau anda bijak?
bijak camne.mok bijak jahat ka bijak baik.soalan tergantung, potong 3 markah.wakakaka.

semut-hitam
6.Kalau anda seekor semut?
kalau la aku semut aku nak jadi semut yang pertama ada lagu rock.yeyeh.lamak tok mala jak lagu enjet2 semut p sik juak melotup, jadi aku nak cipta la lagu rock semut.hahaha.

DSC03467
7.Kalau anda budak kecil?
aku mok belon kontrol, moto kontrol, heli kontrol,dan apa gik yanng bleh di kontrol owh.wakakakaka.

8.Kalau anda cuma ada sepuluh sen?
kinek tok apa yang dapat beli ngan sposen.p xdalah mun ari2 ku dapat sposen ya dah kira bagus.kumpul banyak2.amalan menabung kan amalan mulia.bertindak la dari skarang untuk masa depan yang bahagia.hahaha.


MESIN MASA
9.Kalau anda ada time machine?
aku nak pegi ke zaman mula2 org jumpa minyak di miri.pasya aku nak tanda cgek telaga ya kepunyaan aku.hahahaha.kompom kinek tok aku dah kaya raya owh.sapa mok ekot aku.sila daftar sekarang.hehehe.



kfc-coupons
10.Kalau anda dapat baucer KFCC setahun?
apa setahun.tok aku dah polah untuk seumur hidup.tak org mintak jak ngan JU&Hanie.eksennya 2 ya.wakakaka.

burung dan aku
11. Kalau anda seekor burung?
siap aku tulis puisi agik.hehehe.layan jak la.

jadi tok soalan aku kepada yang akan di tag.

pukul brapa kitak org makan malam tadik?
masa kitak org darjah 2 apa makanan kegemaran tak org.
sapa salu anok tak org masa gik kecik2.
bila start pande begerek
mun diberik peluang,sapa org yang kitak org rasa nak tukuk palak
banyak2 barang yang tak org simpan, barang apa tak org paling lamak disimpan.
bila last tak org nangis.
apa perkara paling lucu dalam hidup tak org.mun kmk org sik tetak ya kira sik lucu k
sapa nama wanita ppb rah kawasan kitak org.
pukul brapa start tak org bebelog.
salu sik tak org nganok org lain.

wahahahaha.sila ambil maklum nama yang akan ditag akan di polah padah hari senin minggu depan.jadi tak org baca lok semua soalan dan sediakan jawapan yang sebernasnya.hehe



wadoh2.kepak tangan naip enrti tok eh.sik pernah naip2 panjang2 gitok.
sapa ku mok tag tok owh..lak ku aku update sapa yang mok ku tag k.hihi

Tuesday, October 25, 2011

tasik danu

DSC09310
rindu kampong halaman.

Monday, October 24, 2011

hobi lelaki

minggu tok tek aku menghabiskan sisa cuti di bintulu.seawal pukul 4.30 pagi aku keluar dari rumah.time org gik tgh melagukan irama malam aku dah kayo2 di jeraya.misinya tek adalah untuk memenuhi hobi lelaki.hehehe.datang k bintulu pukul 7.30 pagi.hati dah bergelodak nangga aik sunge kemena.pasya stanby apa yang patut pe gi ke kpg jepak untuk ambik perauk dan berangkat ke hulu sunge kemena.p awal2 dah org kpg jepak madah ujan di hulu 2 ari tok dah.maksudnya memang xda undang n ikan di sunge time tok.ikan ngan udang masok lam lubok semua.p bila iak besar bukan senang nak carik lubok ikan.di tambah lagik dengan aik deras.semua kotoran , sisa kilang terapong di sunge.

untuk memenuhi hobi lelaki, kmk org teruskan juak misi mencari undang dan ikan.dengan nada rejeki ada di mana2 ya maka meluncurlah perauk dengan enjin sangkut berkuasa 15 horse power meninggalkan jeti kpg jepak.akhirnya dalam pukul 4.30 ptg kmk org pulang dengan d 5 ikok belida dan 2 ekor undang.itu je.hehehe.bukan untuk menolak rejeki p yalah hakikatnya bila aik di sunge kemena sik cun.huhu.aku masih mengharapkan undang yang besar2 di sunge kemena.insyaAllah ujung tahun tok aku akan berkunjung ke bintulu untuk misi yang sama.lelaki demi hobinya sanggup berhabis masa dan wang ringgit.jadi jgn marahkan lelaki jika hobinya melampau kerana teguran itu sia2 saja.bila sampai waktunya dia akan tinggalkan jua hobi itu.wakakaka.ayat ya lok.hehehe.
gambar?? ada juak.nang apalah aku tok.hehehe.

P1010094

P1010125

P1010129

P1010134

P1010135

P1010150

P1010153

P1010156

P1010161

P1010107

P1010116

P1010123

22102011128

22102011127

22102011123

22102011134

Sunday, October 23, 2011

henpon aku

henpon adalah salah satu keperluan di zaman tok.cney2 jak kita nangga org mbak henpon.ada besar ada kecik ada yang sampe 2 henpon, 3 lom pernah jupa gik.mun mok senang beli henpon yang dual simkad.kinek tok henpon pun dah jadi serba guna.selain leh pake call leh antar msg, antar mms antar tetttt.lu pikir lah sendiri!!.ya bok sebahagian kegunaan henpon. da gik leh simpan lagu, leh ambik gambar,leh tangga movie dan ambik movie.jgn poleh movie dirikpun k.lak tersebar dalam 3gp lak..hehe.dan teknologi yang terkini leh bukak fb, leh chat, leh bukak twetteer,leh nangga maps, leh tenet soping. huuuuuuuu banyak duhal guna hp.jadi crita ari tok pa kenak mengenak ngan hp.pernah sik masa kitak org beli henpon nanyak ngan kede cina brapa megapixal kamera hp kitak org.pernah sik test ambik gambar dan cucinya.mungkin pernah mungkin sik.p rata2 org ambik gambar k henpon gambar muka pasya upload lam pesbook.nak kata bulak ya mungkin p rata2 anggok2 jak tok nak.hehehe.hehehe.rata2 hendpon kinek tok dah canggih.ada brand henpon yang kameranya sampe 12 megapixal.kalah dslr aku ya. mun saja ambik pasya simpan teperam lam henpon dah cukup masa delete pun sik da guna.ya hak kitak org la nak polah camne.ari tok aku nak kongsi sedikit, diulangi sedikit gambar yang ada di dalam henpon aku.ianya cukup berguna untuk aku.apabila aku nangga sesuatu yang best aku capture jak kamera henpon.senang dan mudah..lepas ya kuarkan dari henpon mengekot kebijaksaan kitak org la.edit apa yang patut.save dalam pendrive dan cuci.puas hati x dengan hasilnya.aku pun dah lmk x nyuci gambar di kede.dolok2 cuci rah printer biasa dengan kertas glosy.jadi jom terjah apa da gambar lam henpon aku.

24072011012

31072011020

01082011022

01082011025

15082011030

21082011034

22082011046

30082011049

08092011053

05102011093

05102011094

05102011097

07102011100

08102011101

12102011105

13102011106

16102011111

19102011112

21102011116

22102011117

hasil dari nokia c6 di edit pake lightroom dengan pelbagai preset. itu saja.

Thursday, October 20, 2011

feri oh feri

salam jumaat semua.ari tok x pat tuis panjang2.kitak org nangga gambar jak la.hehe.sedikit gambar yang di ambik masa di dalam feri batang rambongan lundu.

DSC09478

DSC09479

DSC09483

DSC09485

DSC09493

DSC09495

DSC09497

DSC09506

DSC09508

DSC09511

DSC09512

mood jumaat dah tok.esok jgn lupak pada geng kamera di miri.jumpa kol 8 di taman negara lambir.outing lanskap dan aik terjun.jgn lupak mbak tripod.minimun kan senjata dan gajet kitak org.lak sik tekaber aik nak bejalan mun berat2.hihi.