aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, September 29, 2011

baram idol 2011 suku akhir.

wa ari ini banyak bz.sana bz sini bz.haiya bikin wa banyak panas. wa panas bukan apa ma ini hari banyak panas la.wakaka.itu makanan pun bikin wa panas jugak le.sana sini halega banyak mahal.mau makan burger pun sampai 5 linggit lo.haiya banyak panas sama itu halega.itu pekan marudi sikarang banyak lami oo.olang lami latang tengok itu reggata.wa banyak suka tengok itu lami lami, tapi itu lami lami bikin wa panas.hahaha.mau jalan pun susah, sana tutup sini tutup, apa pasal tidak tutup saja marudi.hihi.

itu malam wa sempat ambil itu gambar ma.olang lansing lansing sambil nyanyi nyanyi.org lami banyak heppy.wa banyak panas lo.luduk salah bedili pun salah, itu teknikal macam2 hal ma.hahaha.wokey u ol pren wa mau mandi.ini malam ada lagi itu olang lansing lansing sama nyanyi nyanyi.wa mesti tengok punya.kalu tidak tengok itu lancangan tidak jalan ma tanpa wa di sisi.hihi.wokey lu org tengok la itu gambar k.wa cincai cincai saja ambik,hihi

DSC08772

DSC08792

DSC08795

DSC08807

DSC08853

DSC08654

DSC08659

DSC08669

DSC08671

DSC08701

DSC08761

DSC08894

DSC08885

haiyo sekalang sudah pagi oww.wa mau tido ma.hihi.

Tuesday, September 27, 2011

baram regatta 2011

Untitled-1

25092011060

25092011061
senja di pekan marudi.hari pertama datang

sudah hampir semingggu aku di pekan marudi namun masih belum berpeluang untuk merakamkan gambar2 yang menarik untuk tatapan kalian di luar sana.entahlah bila agaknya berkesempatan.kamera masih lagi menanti untuk di tujukan pada sasarannya.sebelum ya nak mintak maap kepada semua pengunjung dan rakan blogger sekalian, tuan empunya blog masih gago.datang sebagai kru teknikal nang x memberi peluang ngan aku untuk duduk renah.datang untuk bekerja k.kepada rakan2 yang berada di sekitar miri, sarawak, brunei dan seluruh warga malaysia mari kita ramai2 memeriahkan regatta baram 2011

ATURCARA PROGRAM
BARAM REGATTA, MARUDI 2011


“OUR CULTURE, HERITAGE, PEACE AND UNITY”

TARIKH/MASA
ACARA
LOKASI
PETUGAS
CATATAN (Perasmian)

28/9/2011
8.00 mlm-11.00 mlm
Baram Idol Preliminary Round
Dataran Marudi, Baram

29/9/2011
10.00 pagi
Pertandingan Muzik Sape (Preliminary Round)
Dewan Suarah Marudi, Baram

29/9/2011
8.00mlm -10.30mlm
Pertandingan Akhir Muzik Sape
Baram Idol Semi Final
Dataran Marudi


30/9/2011
9.00pagi-10.00mlm
Marudi Trade Expo (MATEX)
Tempat Letak Kereta Marudi/MDM


30/9/2011
8.00pagi-4.30 ptg
Pelancaran Pertandingan Perlumbaan Bot Laju/Remote Control
Sungai Baram


30/9/ 2011
8.00mlm-11.30mlm
Pertandingan Akhir Baram Idol,
Preview Ratu Baram Regatta
Dataran Marudi


1/1O/2011
9.00pagi-10.00mlm
Marudi Trade Expo (MATEX)
Tempat Letak Kereta Marudi/MDM


1/10/2011
8.00pagi-6.00ptg
Perlumbaan Lumba Perahu Baram Regatta
Sungai Baram

-
1/10/2011
10.30am-11am
Pelancaran Baram Regatta 2011
Wharf Jabatan Kastam


1/10/2011
8.30mlm-10.30 mlm
Malam Kebudayaan 1Malaysia,
Pertandingan Akhir Ratu Baram Regatta,
Pertunjukkan Bunga Api
Dataran Marudi, Baram


2/1O/2011
9.00pagi-10.00 mlm
Marudi Trade Expo (MATEX)
Tempat Letak Kereta Marudi/MDM


2/10/2011
7.00am-12.00tgh
Upacara kemuncak Baram Regatta 2011
Wharf Perlumbaan


2/10/2011
8.00 mlm 10.30mlm
Majlis Penangguhan Baram Regatta 2011
Dataran Marudi

sedikit informasi berkenaan jadual perjalanan sepanjang baram regatta.
dalam minggu tok semua hotel dan Inn di marudi full booking.kalau nak datang sila bawak khemah ya.hehehe.
P/s dengar2 Sultan brunei nak datang menyaksikan baram regatta.

Thursday, September 22, 2011

ari tok ari jumaat owh!

DSC08524

jawapan untuk tekak teki aik ya adalah...........tetttttttt....aik paip bocor blakang umah ari ya.semua sik sedar. dah bil laku datang beratus-ratus ringgit.nak pokai k bayar bil aik ajak.wakakaka.jadi tuan-tuan dan puan-puan sila cek paip anda.jgn ada kebocoran yang menyebabkan poket anda dan suami anda dan adik kakak abang abang ibu bapa anda bocor jugak kelak.hihi.sukati ku mesen jak jawapan ya. :).

P/s sapa tauk brapa rega aik laut dalam.jawab dalam hati jak k.hehehe.

Wednesday, September 21, 2011

seteguk air

seteguk air untuk kehidupan, segelas air untuk kesenangan tapi ada air yang bleh polah kita pokai. cuba teka air apa itu. hihi. nikmatnya

Tuesday, September 20, 2011

tpot dan ahim beraya

salam hari raya.ari raya ya tek aku sik berkesempatan nak ngambik gambar raya.selepas pulang dari sebandi ulu aku di serang batuk yang maha terok.ada ketikanya menyebabkan pinggang aku sakit gilak.2 hari aku habiskan sebotol ubat batol cap kelapa laut.kira 2 hari ya aku penagih ubat batok.di samping batuk yang bermaharajarela aku kenak demam juak.kesian ngan deng dan haikal x dapat beraya juak.masing2 duduk rumah ajak melayan crita astro. minggu ke dua aku beraya di matang.tapi yang sedihnya aku kehilangan suara di sebabkan batuk.nak klaka pun kenak make bahasa isyarat.wahahahaha.nang banyak dugaan aku ari raya tek.aik lemenet aku cuma dapat tangga jak.huhu.kueh dan mueh tersenyum nangga aku sebab aku x pat makan. sebelum menghabiskan sisa cuti aku mbak cdak rumah molah gambar raya.dah semestinya model tetap aku tpot dan ahim bergaya dengan baju raya masing2.ahim kinek tok dah jadi part time tukang jait.baju raya tahun tok kebanyakan di polah oleh ahim.bercita-cita nak bukak butik.InsyaAllah mun ada rezeki. dengan peralatan yang serba kekurangan serta karya yang x seberapa tok aku kongsikan untuk tatapan kitak org semua.sebarang komen yang membina dari segi lighting, shadow, contrast akan mendapat hadiah.wakakaka.bulak ajak.hihi.mok molah tempahan baju sila berjumpa dengan ahim.hehehe.promote.k chow dolok. DSC08886 DSC08883-2 DSC08871-2 DSC08869-2 DSC08865 DSC08863 DSC08881 DSC08869 DSC08866

Sunday, September 18, 2011

Dia Datang kembali

selamat pengantin

yehh aku dah datang untuk mewarnai dunia maya tok.sik juak lupak ngan nak ucap selamat ari raya ngan kitak org semua.aku bok jak masok keja ari tok. sepanjang cuti raya@ cuti sakit aku nang sik bekesempatan nak bukak blog menjengok kitak org di sia.banyak kisah suka duka time bercuti panjang antaranya aku demam terok ari raya ke 2.huhu.alangkah sedih sebab x dapat beraya.kisah sukanya aku sempat g ngail.hehehe.ari tok pun aku masih sik sehat.sedaya upaya untuk turun keja.mood cuti masih gik.gambar raya!! x da juak.huhu.sedih2.kejap gik aku ngerugak blog kitak org.bye.