aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, August 7, 2011

Sepanjang Jalan Kenangan….

DSC08138

DSC08135

DSC08141

Waseh waseh tajuk bukan main agik.hehehe.xda apa nak post ari tok.Cuma nak kongsi gambar bunga2 bertaburan di tepi jalan raya.time tok nang macam musim bunga rah sesetengah tempat rah miri tok.da pokok yang entah apa namanya menghasilkan banyak bunga.warna puteh ngan warna engkodok.tiap ari aku lalek jak nangga bunga ya mengarer rah jeraya.ari tok aku sik tahan agik alu ngeluar kamera dan snep 2 3 igek.p yalah nya cantik bila di tangga mata jak.bila ambik macam x jadi.alu frust aku tek.sik tauk cney silapnya.p nang kedak ya gaya gambar susah nak kita gambarkan seperti yang kita ingin dan tangga.reda jak dengan keadaan ya.sapa yang ada tips baik punya dalam hal ya kongsi2lah dengan aku ini.huhu.klah ya ajak celoteh ari tok.

Sepanjang Jalan Kenangan

Sengaja aku datang ke kotamu
Lama nian tidak bertemu
Ingin diriku mengulang kembali
Berjalan jalan bagai tahun lalu

Walau diriku kini tlah berdua
Dirimupun tiada berbeda
Namun kenangan spanjang jalan itu
Tak mungkin lepas dari ingatanku

Sepanjang jalan kenangan
Kita slalu bergandeng tangan
Sepanjang jalan kenangan
Kau peluk diriku mesra
Hujan yang rintik rintik
Di awal bulan itu
Menambah nikmatnya malam syahdu

9 comments:

axuerha said...

sukerrr..suasana petang, pohon yg rendang, jalan yg berturap sempurna..sejukkk mata memandang

wa khairul onggon said...

No.1 dan No.3 terbaek! :)

Amni said...

suka no 1.. waaaahhh.....

ciK LyndaWawa igUana said...

kacak gamabr ya eh...

labulabi said...

axueha,wa khirul,amni,cik Lyndawawa.mak kaseh.leh tanyak kitak org dapat baca x teks yang kmk taip rah sia.masa tok blog kmk tok menghadapi masalah.entahlah camne nak ngatornya.

[tErOmPaH bIrU] said...

kachak gamba last ya lok! :D
chayo! da style bro :))
siney tok?.. mun sik salah kmk.. jeraya kampong pujut nuju ke spital nak..

labulabi said...

terompah biru.ya tepat skali.hehe.mak kaseh.hihi.

Jue said...

eh pixas kat sini tok
kacak koh nya pun jalan aih
tenang jak rs
aku pun dah takut mok ngatur blog pas kejadian hmpr molah setting lari

labulabi said...

jue.jeraya pujut.hehehe ari2 gi keja make jareya tok.yalah2 kadang2 benda2 yang kecik camya bleh menghancurkab blog.harus berhati2.hehe.