aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, August 21, 2011

aku dan hari minggu

ari tok dah sik mood nak keja.bak kata org cuma menghadirkan dirik ke opis jak.jiwa nun dah di kampong ku yang tercinta.alahai lamaknya ari sabtu.ari marek sebelah pagi xda apa nak polah.duduk nangga tb pun boring juak.kedaong xda apa nak polah aku pun belajan di sekitar kuarters bertemankan kamera kesayangan ku.ari marek ujan di miri.blah pagi dan blah petang, malam tadik pun ujan juak.kawasan kuarters tok nang jadi sasaran akitivi outing aku.subjeknya tek pokok bandung, pokok pisang, dak bunga engkodok, bunga utan dan macam2 agik.mun dah slalu gilak subjek yang sama x juak best nak.jadi marek aku encoba teknik yang pernah ku tangga dalam tenet tahun lepas.walaupun aku xda lens macro pi aku coba juak untuk menghasilkan gambar yang make teknik camya.walaupun x sekacak gambar yang pernah aku tangga p alhamdullilah aku berjaya juak.ju kita tangga gambar ya lok.

DSC08213

DSC08218

sapa2 yang lom ambik kad raya. sila2 la ambik k.free ajak ya.hihi.

11 comments:

Chenal said...

Wokey pic ya...nang leh tahan!

Kathy Tuah said...

kacak!

Khairul Antasha said...

mena kata ktk..kdak kmk nangga tv pun kmk blh berangan kmk dh d kpg nun main mercun..yahhh..

suka gmbr 2nd..!..

Yann Mazian said...

waseyh.. kacak2 jak pict.. hmmm. bila lah nk bisik kamera kedak ktk urang tok oo.. kekeke.

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kacak gmbr tuk bro! pandei ktk snap gmbr ya =0).
sik pa,bro. polah sigek tabung amal bersamamu khas utk beli lens macro. insha-ALLAH, dpt beli kelak.
jgn jadi mcm kmk, ada lens macro, tapi kmk sik pandei nak makei...takut nak masang rah dslr mek..nunggu hubby balit kerja baruk nak terkial2 mintak pasang..tapi, kakya, sik juak mek pandei adjust setting yg patut dipakei..dh fed up, alu simpan mek balit...hadeh..kmk sik da geng bah d ctuk utk bljr kamera..(T__T).

saytunt yang fabulous said...

nang kacak....stail eh

ciK LyndaWawa igUana said...

yer,,nampak pancaran2 cahaya nya eh....

Jue said...

nang tgh aim mok beli macro lens tp last mins change plan mok beli nok tube ya sbb jarang pakei juak =P

psst: kck2 eh pixas ya!!natural da juak!! ada seni kata org

axuerha said...

Ya Allah!!! subhanallah!! cantiknya gamba hijau daun dgn embun tu...

Jue said...

Lamak ktk cuti geng

Hanie_Dew said...

aduh! lawa nya pix. 1st pix i like the most.