aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, July 4, 2011

Long Lama part I

salam bersiaran rakan-rakan maya.nampaknya aku masih ada lagi untuk menyerikan dunia maya tok.hehehe.jadi di sebabkan banyak gilak gambar di ambik maka aku terpaksa molah sampe 4 bahagian untuk perjalanan dan aktiviti di long lama.maka kita mulakan dengan gambar perjalanan aku tempoh hari.susah nak bayangkan camne rasa meroyan ati dengan keadaan jalan yang mencabar di sebabkan hujan yang sik berenti dari pagi.kmk org berangkat dari miri pukul 10.45 pagi dan sampe ke Long Lama 2.30 ptg.perjalanan yang sejauh 135km.tok adalah situasi jalan bila musim hujan.jalan memang cukup licin di sesetengah kawasan sehingga memaksa kenderaan di pandu secara 4x4.pada mulanya kmk org cuma make 4x2 tapi bila kenderaan kmk orang hilang arah maka terpaksa juak make 4x4.ada juak sesetengah jalan yang dah di turap seperti di kawasan pekan lapok dan tinjar.selebihnya jalan masih dalam pembinaan.

DSC07347

DSC07350

DSC07360

DSC07363

DSC07371

DSC07375

DSC07381

DSC07393

DSC07399

DSC07400

DSC07402

DSC07409

DSC07410

DSC07424

DSC07428

DSC07431

DSC07441

DSC07445

DSC07447

DSC07448

DSC07451

DSC07457

jadi yalah ajaklah gambaran jalan ke long lama bila hujan.mun ari panas jalannya bleh di lalui kenderaan kecik.bersyukur kita diam di bandar yang x pernah nemu keadaan macam ya nak.jadi mun lagi jem ya jgn la bising gilak.hehehe.sedangkan da org yang susah lagik untuk meneruskan kehidupan mereka.cayalah org di long lama dan kawasan sekitarnya.

juruteknik selaku dreba:labulabi
kameraman perjalanan:nizam othman
penyelia yang ekot skali:osman abdul rahman

JUMPA LAGI PART II

12 comments:

Chenal said...

meroyan raso mun aku nemu jerayo cam tuk!

labulabi said...

chenal.bukan sekadar meroyan pok.begegar palak lutut.hehehe.

RaMa-RaMa Fareeza said...

wah sangat bahaya....teringt dolok masa nak gi mukah dr sibu..time ya jeraya sangat terukk....waduh waduh....
bersyukur dengan apa adanya

Ninie Nordin said...

yorhh. sebijik kdk jeraya nak g mukah. dh puas ngadap jeraya dk tok. merana jiwa dan raga. hahaha. kacc gambaa! grrrr

Ms Tikot said...

Yarabi... nang seksalah nyawa dlm perjalanan ya.

[tErOmPaH bIrU] said...

wowww.. cam best jak trip gitok :)
adventure ohhh :D

labulabi said...

fareeza.yalah owh.harus bah kita bersyukur.jalan bagus, lektrik ada, tapi adalah org ya x tauk erti berterima kasih.yabi alu ngerepak.wakakaka.

ninie.lmk x nampak kitak.cney menghilang.hehehe.aok lebih kurang jalan mukah. p tok lebih gik terok.huhu.tapi teringin nak pegi lagik.hehe

ms tikot.time drebing ya nang x pat senyum bah.wakakaka.kotan nebes tek.ne tauk salah belok.heheh

terompah biru.best nang best p begegar juak kaki.mun dah biasa ya lain crita.hehe

Nurr Kasih said...

sungguh adventure perjalanan ye.

Khairul Antasha said...

teringat time kmk ngajar di skolah iban..jln kdak ya..adoheh..rasa mok nangis jak..time ujan paling mencabar..adoheh

labulabi said...

Nur kasih.terlebih adventure dah.tapi teringin nak pegi lagi.hehe.

khaisha.time ujan lah tok.p mun ari biasa kancil pun bleh masok.cuma terasa la bebegar keta di goncang jalan.hehe

Jue said...

nang adventure abis ko geng
mun ujan tok..nang dah mcm 4x4

labulabi said...

jue.nang make 4x4 pun jue.mun x make x dapat jalan.