aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, July 31, 2011

Salam Ramadhan

telaga air kuching

salam semua.ari tok hari pertama puasa.belum gik kedengaran lagu raya di opis.lagi awal pagi tok masih gik bertenaga aku.hehe.ari tok cuma nak ngucap salam ramadhan ngan kitak org semua.semoga ramadhan kali tok memberi seribu makna kepada kita semua.maafkan segala tutur kata, salah bahasa, bergurau senda aku pada kitak org semua.

meniti senja

telaga air kuching

trombol 5

pantai trombol kuching

tanjung 5

tanjung lobang miri

Wednesday, July 27, 2011

singgah rehat di tanjung kidurong

selepas meeting di tatau petang marek, kmk org meneruskan perjalanan balit ke miri.p sebelum ya singgah sekejap di bandar bintulu yang terkenal dengan belacannya.selepas membeli belah di market ikan kpg baru bintulu kmk org pun lepaking ke tanjung kidurong untuk menikmati suasana petang.nanum hampa, suasana senja yang suram.mungkin kenak jerebu kali.p sik juak menghalang dari aku untuk mengambik gambar.jadi adalah 2 3 igek gambar yang aku rasa best.dalam pukul 7 malam kmk org bergerak balit ke miri.

P1010063

P1010052

P1010066

P1010047

P1010064

gambar di ambik menggunakan kamera panasonic lumix DMC-LZ8

Monday, July 25, 2011

Indahnya Ciptaan Tuhan

seawal 4 pagi aku telah meranduk jalan bintulu miri lamak menuju ke Smk Sebauh.Semuanya demi menjalankan tugas untuk negara.bila datang jak ke Smk Sebauh masih gik petang peti, sepi. Yang cuma pak jaga yang setia menjalankan tugas dan amanah.lebih kurang pukul dekat nak pukul 6 pagi sinar fajar pun memancar cahaya.wahhhhhh sungguh aku teruja skali.x dapat di padah dengan kata kata.aku cuma mampu mengucap syukur pada Allah yang Maha Kuasa.terlalu kerdil aku dengan segala ciptaanNya.

23072011010

23072011011


gambar di ambik menggunakan nokia C6.

Sunday, July 24, 2011

oo tedah

oo tedah aku tek.bok nampak muka ku ari tok.sik tauk cney nak mula tok.pa khabar kitak org tek.dah minum kitak org semua.harap harap kitak org bergumbira pada hari senin tok.pada 12 aribulan ya tek aku da ngekot seminar pengukuhan integriti perkhidmatan awam.xda gambar nak di kongsi, cuma nak nunjuk sedikit sedutan video pendek sepanjang seminar ya.jom kita layan.

video

oo tedah!!!.

Wednesday, July 13, 2011

aku hanya insan biasa

mintak maap ngan kitak org yang sudi menjengok aku di ctok.kondisi time tok sik mengizinkan aku lamak2 di alam maya tok.sakit kepala kak pulang majlis minggu lepas sik ilang lagik.sedikit sebanyak menjejaskan aku untuk molah entri dan bergurau senda ngan kitak org semua.mungkin aku perlukan rehat yang cukup.mungkinlah nak.sik kita mintak kita sakit, tapi mun dah sakit ya datang sapa boleh halang.ingin aku berceloteh panjang,tapi makin aku berpikir makin aku rasa pening dan ngelu palak.sebab ya aku ambik keputusan untuk relak dan berehat dolok.insyaAllah mun dah aku sehat dan kembali ceria kelak aku akan menjengok kembali.

DSC00586

Thursday, July 7, 2011

jalan-jalan cari makan edisi steamboat

jom frend kita jalan jalan cari makan.kira ari tok ecited nak update sebab esok aku bz.mun lah bz mun x bz ada ku kayo2 rah blog kitak org.hehehe.bah crita lok pasal makan tok.tok minggu lepas pun gambar sambil elek2 ngan geng2 crita2 pasal dunia, pasal politik negara sambil ya makan steamboat.jadi tangga jaklah gambar tok.sengaja kah banyak2 sak kitak org nelan aik liur nangga.wakakakaka.

DSC07330

DSC07342

DSC07339

DSC07334

DSC07333

DSC07332

DSC07335

DSC07322

DSC07323

DSC07328

DSC07327

DSC07326

DSC07343

BUFFET BBQ STEAMBOAT
GERAI NO 1 TAMAN AWAM MIRI.
NASARUDIN 013 831 4080.

SELAMAT MENJAMU SELERA.

Wednesday, July 6, 2011

Long Lama part IV (wajah-wajah)

jadi tok bahagian terakhir untuk edisi long lama.cuma nak berkongsi untuk tatapan kitak org.xda bermaksud nak nganok atau apa2 ka.cuma ingin berkongsi cerita di sebalik gambar gambar yang di ambik sewaktu di sinun.terima kasih kepada rakan2 di long lama yang sama2 membantu untuk menjayakan pesta air long lama.insyaAllah kita berjumpa lagi 2 tahun akan datang.

DSC07815

DSC07809

DSC07719

DSC07745

DSC07746

DSC07747

DSC07754

DSC07751

DSC07755

DSC07771

DSC07780

DSC07781

DSC07787

DSC07784

DSC07791

DSC07813

sekian untuk entri long lama.pa entri lepas tok owh.xda idea gik tok.

Long Lama part III

xda crita untuk enrti tok.cuma nak kah gambar sunset yang aku ambik di waterfront long lama.

DSC07615

DSC07611

DSC07604

DSC07599

esok last part long lama.pun xda crita juak.cuma gambar-gambar candid.

Tuesday, July 5, 2011

Long Lama part II

hai hai hai.maseh gik crita pasal long lama.perjalanan udah,maka ari tok crita pasal persiapan untuk pesta air long lama.pesta air long lama tok akan jadi acara tahunan di long lama.akan di polah 2 tahun sekali.pelbagai acara di adakan seperti perlumbaan bot kawalan jauh,lumba perahu dan powerbot.di samping ya ada acara sampingan seperti pertandingan karaoke dan malam kebudayaan.pada malam kebudayaan diadakan pertandingan ratu cantik mengikut etnik(kumang, keligit dan keling).iboh tanyak ngan aku pa maksudnya sebab aku pun sik tauk juak.hehehe.acara malam kebudayaan ya xda gambar sebab jurugambar lelah dan tertido.hehehe.

jadi kita tangga jak gambar hari persiapan dan perlumbaan bot loju.gambar lombak perauk pun xda juak sebab kenak bertugas da.hehehe.jadi ya jak la dolok untuk long lama part II.

DSC07460

DSC07468

DSC07482

DSC07483

DSC07489

DSC07492

DSC07493

DSC07513

DSC07500

DSC07501

DSC07511

DSC07531

DSC07519

DSC07527

jurugambar I :nizam othman
jurugambar II :idi Bujang
jurugambar III:labulabi