aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, June 20, 2011

photoscape punya angkara

hai hai hai.kembali bersiaran.aku masih ada untuk mewarnai dunia maya.ari tok nak madah aku baruk pande make photoscape.hehehe.lambat bena aku tok owh.maka salu jak nangga gambar yang di polah make photoscape.hehehe.setelah di teliti dan di kaji photoscape tok software yang mudah dan senang di fahami.walaupun x secanggih PS,photoscape masih boleh memberi kepuasan.waseh campur klaka ari tok ko.hehehe.mun dah rasa susah nak make ps maka photoscape adalah pilihan terbaik.lagipun frame dalam photoscape best2.mun di ps frame kita perlu carik dan akan ada copy n paste, tapi x di photocsape.

nang bena banyak gik software pake ngedit gambar di pasaran termasuk yang dah ada dalam komputer kitak org.tapi aku pasti bila kita inginkan sesuatu kelainan pada gambar maka kita pun terkial kial tambah terkujat-kujat sebab x dapat kepuasan pada hasilnya.alu la molah muka blurrr.bila molah gambar make ps 2 3 minit lagik blurr.alasan susah dan x tauk camne nak make dak tool rah ps.jadi aku pun madah bagus pake photocsape jak.

alhamdulillah da juak insan nengar nak di padah aku ya.p kitak org jangan x tauk aku bok senanya make photoscape tok.baru 2 3 ari tek.wakakaka.lmk tok tukang padah jak sebabnya ada org madah ngan aku photoscape tok senang dan mudah.tapi aku dah make ps maka xlah aku nak nukar software nak.hehehe.jadi kitak org yang suka ngedit gambar suka nangga gambar banyak2 make beralihlah pada software tok.hehehe.selamat mencuba.

page 1

page 2

download photoscape di ctok

SELAMAT MENCUBA!!

23 comments:

SEN said...

bgs sopwey tok..x perlu penin2 glak..

labulabi said...

sen.bena padah tuan hamba.hehehe.sila2lah coba.

wa khairul onggon said...

aok Potosekep tuk nang gus pakei taem emergency mun sekda PS :)

labulabi said...

wa khairul.tettttttttt tepat sekali wahai tuan hamba yang budiman.hihi.

Jue said...

aku slalu edit pix pakei photoscape juak =P

ztie said...

kmk org tok sik pndy makey ps. ooo tedah... apakan daya.conteng k tgn jak

Nurr Kasih said...

biasa guna photoscape juga..mudah dan cepat :)

NALQAH said...

mun x try picnik! tp on9 laa.. hee.. :) salah satu software k edit gmbr d kala urgent..

axuerha said...

mcm photoshop ke? ok..da download..tq 4 da info

Ibu Iman said...

photoscape tok express kit nk makei sekadar k update blog ajak.. setakat engkah frame ngn watermark kat gambar... mun urg tiap kali nk update blog, bukak PS, nang salute lah... hehe

labulabi said...

jue.tepat skali.jgan x coba.hehehe.

ztie.tedah ngan kitak.hehehe.pa tunggu.download gik photoscape ya.hehehe.

Nalqah.ya pun bleh juak.p xda tenet pun x pat juak nak.hehehe.

axuerha.photoshop hebat agik.hihi.tok cuma edit biasa ajak.sila coba, jgan x coba.hehe

ibu iman.kmk lamak tok make PS ngan Lightroom.mun dah biasa xda masalah.hehehe.betul padah kitak ya.mudah dan cepat.hehe

labulabi said...

nur kasih.ya tepat sekali.mudah dan cepat.hasil pun bleh tahan.hehehe.

Amni said...

kamek pandey k PS jak.. tapiii... edit biasa jak mun kat blog...=P

labulabi said...

Amni.mun dah pande make Ps ya kira dah terbaik.hehehe.x semua org pande make Ps.

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

bro...nok ney bagus gik between PS ngn lightroom?

labulabi said...

boy PFC-nang terbaik software brik ko pok.terbaik.tq

Mawar Berduri said...

ok.. aku hanya focus pada gambar saja.. comelnyaaaa!

labulabi said...

TBK.masing2 da kelebihannya.hehehe.mun nak edit ajak bagus pake lightroom.p mun mok molah macam2 kmk cadangkan PS la.hehe.

BoyPFC.ceh sempat juak ko ngerugak blog aku.wakakaka.yalah jadi bila kuar x log out.hehehe.

labulabi said...

mawar berduri.jgan lupa untuk mencuba software ini.hehehe.

Nono Fara said...

FYI labu labi.... semua post processing kmk buat pakey Lightroom and disusuli dgn Photoscape sbg penambah rs.. hehehehehehehehe

Ney entri buang peraja tek? I nunggu tok! O.o

labulabi said...

nono fara.hehehe .kitak dah tahap expert dah.nak masok alam Pro agik.hehehe

kmk dah ada bahan, tapi mok kepastian org tua lok.hehehe.lak takut salah susah juak.sabar k.

Nono Fara said...

Okai bos!

belog amiyo said...

suka tengok gambar dalam neh. lawa. :D