aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, June 8, 2011

mari bergambar

masih gik crita pasal cuti.cuti tok tek mak mentua ngan rombongan pergi bercuti ke miri.jadi yalah sebab kenak aku sik balit cuti k.hehehe.kitak org tauk jaklah mun dah bercuti nak.mesti mok jalan jalan, pegi makan makan, pegi soping dan tempat tempat yang best.pa gik aku ngan deng jadi pemandu pelancong.make 2 buah kereta.musing2 bandar miri dan tempat tempat yang best.

ari pertama pergi ke e-mart.beli apa yang patut.time ya org gik rami bercuti gawai jadi sunyeklah e-mart.aku kenak pow haikal beli moto mainan.wakakaka.selepas ya pergi ke senadin nangga rumah nak kmk org pegi pengilan blah petang.lepas pengilan petang ya pegi jalan2 rah canada hill sambil begambar.

ari kedua blah pagi mbak cdak g bakam beli dak ikan masin,kueh-kueh kerin dan macam-macam agik. petang pergi taman awam ngulu bala nembiak mandik.lepas mandi pergi rah marina bay.nang rami org rah sia.aku tek alu ngeluar kamera.snep sana snep sini.ambik gambar nembiak ngan olah-olah cdak ala-ala model.lepas ya kayo-kayo dalam bintang plaza.lepas lelah di bintang plaza pergi ke bululebat main game.abis rm 30 k nukar token.aku pun begasak juak senanya.wakakaka.lepas ya makan rah sajian warisan.hehe

ari ke tiga bala nembiak dan mak bapaknya di ambik oleh adik biras ku.ya hal cdak lah.aku x tauk pa polah cdak ya.dalam pukul 8 mlm cdak bekemas untuk berangkat pulang ke kuching.

x banyak gambar yang aku dapat ambik di sebabkan kenakalan haikal.mala jak pake ngepong nya ke ulu ke ilir.

DSC07117


DSC07118

DSC06988
tok gambar 29.05.2011

DSC06987
tok gambar 29.05.2011

DSC07124

DSC07128

DSC07126

DSC07125

DSC07121

18 comments:

Khairul Antasha said...

kmk senyum sorg depan pc nangga gmbr no.6..ompuan rah belakang ya..apa d polahnya sia.? hehehe..

bestnya bergmbar.. knak photographer jarang nk bergmbar oooo..adakah kerana sumpahan kemre? hahaha

labulabi said...

khaisha.hehehe ne gaya nya pun nak molah posing juak bah.wakakaka. entahlah kmk pun sik paham juak kenak la photographer jarang begambar.hehehe

mat said...

aku tauk jawapan kenak photographer jarang begambar juak, sebab xda org nak ambik gambar daknya...apa2 pun mancit nangga gambar u pok...

mama comel said...

kalau photographer nye nak bgmbar jgak takdelah dpt pic yg hebat2 macam ni..:)

suwit...seriously!


:)

labulabi said...

mat.hehehe iboh mancit dolok pok.hehehe.ya betol.mun dah photographer gago begambar x dalah kita nangga gambar lain selain gambar photographer.hehehe.kebaboom.

mama comel.betul betul betul.photoghaper keja ambil gambar je.hehehe.tq.hihi

Jue said...

kck2 pix aih! rasa cam ALIVE jak tiap pix2 ya

labulabi said...

jue.hehehe mak kaseh.

[tErOmPaH bIrU] said...

aieeehhh.. fikir tek Marina Bay sia dah tutup "(
kabar angin la rupanya cerita orang2 disekeliling kmk tok kooo.. oh tedah.. tipah tertipu hihi "b
suka pic no. 2 ngan 3 ya.. suka colour nya :D

labulabi said...

terompah biru.marina bay x tutup.yang tutup seafood restorant ya.tempat kuda laut ya pun x bleh masok juak.rah pokok nyiur jakla bleh masok.hehehe

axuerha said...

waaa..sedap mata memandang..suma pic ktk kacak2..

labulabi said...

axuerha.mun dapat di makan nak best owh.hehe.mak kaseh.hihi.

Amni said...

tempat paling mek suka di miri, taman awam. Mun g miri. Mesti singgah. Sik tauk la kenak kmk kejeron glk nak ke sia. Suka bah. Nyuci mata paling best. Hahahahaha...

P/s : kmk makey hp view tok. Sik nampak glk gambar. Tp cam biasa, gambar2 ktk amik nang confirm kacak bah. Hiks.

labulabi said...

amni.taman nang best.hehehe.mun mbak gerek bertambah best.wakakaka.

p/s mok beli hp skrin besar kitak ya.hehehe.iphone kan ada.hehehe.

Nono Fara said...

'bululebat' lol lol lol...

anyway kitak makey kamera apa sebenarnya? sharp gambar kitak oo

Mawar Berduri said...

okay.. saya jeles tgk langit tu.. cantik....

labulabi said...

Nono Fara.hehe.kmk make sony a200 jak.lens tok kmk make tamron lens 17-50 2.8.

mawar berduri.terima kasih.hehe.

Tina Johari said...

yohhh. kacak gambarr. rindu kmk ngan miri nangga gambar2 tok. arrr

labulabi said...

Tina Johari.alu rindu.bila balit miri tek.hehehe