aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, June 14, 2011

hijau

pernah x nengar lagu hijau bumi tuhan.di mbak oleh kumpulan XPDC.tapi ari tok bukan nak crita pasal lagu ya, cuma nak crita pasal belalang hijau.hehehe.polah kompius jak owh.rami org takut ngan binatang ijo tok terutama ompuan.org laki pun da yang takut juak.ngehngehngeh.selain warna nya yang kacak binatang tok best pake umpan kail.mun x cayak coba k ngail kolam ngan sunge,kompom banyak ikan haruan oleh kitak org.

klah nak ngerepak panjang pun x guna.tak org tangga gambar yang x berapa tok.malas nak komplen panjang-panjang.cney ku nak encarik lens macro tok.hehehe.sapa da pinjam ngan aku lok.hehehe.

DSC07029

DSC07031

DSC07030

nak gotong royong lok k.hehehe

17 comments:

wa khairul onggon said...

Wasseh.. org start main macro... Pok.. 70300G ya boleh k main macro.. Da ku nangga org ambik gambar macro kacak eh :)

Mawar Berduri said...

alamakkkkkkkk... comelllllnyaaaaaaa.... suka..suka..suka..

[tErOmPaH bIrU] said...

maok juak lah lens macro haha..
kachak gamba 1st ya lok.. suka combination ungu ngan hijo ya :D
siney ktk nemu dak belalang ramei da tok laaa? :)

labulabi said...

wa khairul.aku make 70300G lah ya pok. hehehe x mampu nak beli macro dolok.err tiub macro u dah jual ka.hehe.bleh aku order dari ko x pok.hihi.

labulabi said...

mawar berduri.hehehe.terima kasih.hihi

terompah biru.beli filter jak dolok.hehehe.da duit bok beli lens macro.melobo tepi parit rah lopeng.janji rajin jak carik.hihi.

khairunnisa ♥ said...

baruk tauk boleh jadi umpan kail =="

amiyo said...

serius! gambar2 di blog ni memang cantik. :)

wa khairul onggon said...

macto tube dah jual dah.. mun u ambik macro makei 70300G better makei monopod atau tripod... nang gegar mun handheld.. Ku bok jual 70300G ku juak.. hehe

labulabi said...

khairunnisa.dah tauk dah nak.pa tunggu carik gik belalang k ngail.hihi.

amiyo.terima kasih.sila datang lagi.hehehe.

wa khairul.make 70300 lah ya pok.memang make tripod pun.hehehe. yalah nya pun fokus ya lambat gilak.harus banyak bersabar olehnya.heheh.

Chenal said...

kacakk pic yo!

labulabi said...

chenal.mak seh pok.singgah2 sitok agik.hehehe

pena rozie said...

x sihat tp singgah gak melawat kekawan.

labulabi said...

pena rozie.hehehe.kawan punya pasal masa demam pun sempat ziarah.lain kali bawak la buah tangan skali.hihi.

Nono Fara said...

mun pakey filter pun dapat hasil close up mantap cam tok, sik pelu la bazir2! :P beli UWA la.. eh eh ka dah ada UWA :P

labulabi said...

nono fara.hehehe beli filter ya untuk yang baget ciput macam kita tok ajak.wakakaka.pernah dengar pasal UWA ya.hihi.p blom tauk camne.hahaha.cek rah lens kitak ada sik tulis macro,mun ada cari jak filter close up +2 or +4.pasang rah mount lens.carik distant yang sesuai, pake F11 ke atas.kemudian snap.jgn lupak Flash juak.hehehe.selamat mencuba.

Nono Fara said...

18-70mm kmk ada tulis macro! :D .. sbnarnya kmk ada Tamron SP 90mm f2.8 :P Tapi kmk sik pandey macro. Penat tangan lehnya. kmk pakey lens macro ya ambik portrait :P

labulabi said...

Nono Fara.ya dah cukup bagus.rami org ambik macro make sp90 ya.ambik macro nang mok bersabar.mun xpat pake tangan, make tripod jak jalan selamat.hihi.kmk pun ingin ada 90mm ya.huhu rega berapi.