aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, May 2, 2011

sepetang di bintulu

ari minggu ya tek aku ngambik keputusan mbak deng ngan ekal pergi bercuti ke bintulu.kedong cuti senin ya tek nak.lagipun miri bintulu cuma 2 jam setengan jak perjalanan.berangkat pukul 3 dari miri.datang ke bintulu dalam pukul 5 lebih camyalah.pusing2 cari hotel alu lah nak cuba di tune hotel.banyak gik hotel rah bintulu ya.masok jak tanyak rega.fuyohhhh stail pun macam air asia juak.semua mok bayar.mok towel pun kenak cas.ekon ngan tv pun sama.p untuk semalam ajak bah.hehehe.lepas jak chek in, simpan barang dan aktiviti pun bermula.pusing2 sekitar bintulu dan destinasi utama tentunya tanjung kidurong.p malang skali kmk org datang ari dah malam.sik sempat nak nangga sunset.kotan banyak moto rah sia alu jem jeraya.

aku ingat rah rah luak ngan tanjung lobang rami org.duhal rah tanjung kidurong tok melobo-lobo jak org.mkn malam rah kede makan di cgek tempat di bintulu ya. x perlu la nak nyebut namanya owh..x seperti aku datang tahun2 lepas.makanan nya kureng skali.ambal yang aku order malam ya x abis.manok goreng yang aku pesan gik berdarah dalamnya.tomyamnya rasa makan aik asam jak.sungguh sik nyaman langsung.jadi untuk mengalas perut aku paksalah aku meli burger tah tepi jeraya.

pagi esoknya lepas berkemas dan chek out kmk org lepak rah kede azah pon rah medan jaya bintulu.makan mee jawa spesel.nyamannnn skali.hehehe.rasa nak order gik.jadi camya jaklah cerita aku bercuti rah bintulu.

DSC06507

DSC06508

DSC06541

DSC06550

DSC06548

DSC06552

DSC06537

DSC06561

DSC06556

teringin nak bercuti ke mukah..hehehe.

13 comments:

Khairul Antasha said...

kacaknya gmbr... kmk nangga gmbr jak tok.. kaktok bc entry... :P

labulabi said...

khaisha.sila2 jak layan gambar yang x berapa nak best.hehehe.x menjadi kmk pun gambar kali tok.

erolnukman said...

brapa semalam tune hotel ya pok?
kat mukah pun ok juak..

labulabi said...

erolnukman.rm129 termasuk tawel,ekon ngan tv.rm12 untuk wifi.hehehe.semua bebayar pok.wakakaka.

NALQAH said...

hahaha.. ktk g btu kmk d miri tyme tok....

wa khairul onggon said...

Adohhh... suka na ku gambar laut pantei u ya pok.. Ku paling suka gambar2 kedakya tp KL neyda pantei :P

labulabi said...

Nalqah.hehehe.bukan jauh pun.

wa khairul.mak seh pok.kesian ngan org kl x nemu pante.hehehe.pindah swk gik pok.wakakaka.

wa khairul onggon said...

Ney dpt pindah pok.. aku closed department.. :P

ztie said...

kmk sik pernah diam tune hotel.. best sik ? hpohohoho...

btw.. gambar dah ada rah kmk koh. tp kmk sk tauk gambar ne nak d berik ngn ktk aie.. hehehe... gmbr cmne ow?? size penting sik?

hani apandi said...

jadila pakei embak org rumah raon.hehe

labulabi said...

wa khairul.hehehe xdapat kmk nak menolongnya.hehehe.

ztie.best juak maklumlah hotel baru.hehehe.

saiz penting.mun dapat antar dalam saiz 3M ke atas.yang rasa terbaik dari kitaklah.hehehe.

Hani.kedong xda pa nak polah bah.nak balit ke serian alang2.hehehe.

[tErOmPaH bIrU] said...

kmk orang ke JB hari ya pun diam kat Tune Hotel juak hehe..
best lah Bintulu dah da Tune Hotel.. boleh la merancang cuti2 ke Bintulu lepas tok ;D
kat siney lok location Tune Hotel tok? :)

labulabi said...

terompah biru.rah medan jaya, sebelah kemena hotel.cuma x best tenet pun kenak bayar.bagus diam rah kemena hotel, wifi pree.hehehe.