aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, May 19, 2011

jumaat datang lagi.

salam jumaat pada kitak org semua.pagi tadik sempat baca beberapa igek blog termasuk blog bro mazidul.salah satu blog yang wajib di baca.sapa yang blom baca carik lah dekat blog list aku ya.hehehe.mungkin bena padahnya setiap entri yang kita polah kita inginkan rakan2 blogger untuk meninggalkan komen atau jejak si pembaca.

seperti kitak org semua aku x menafikan kata-kata bro mazidul ya.walaupan ada ketika kita rasa blog tok pake kita melepas geram,mun sik pun macam komen si ztie dalam blog erol, pake melepaskan rindu pada rakan2 blogger walaupun x da entri nak kita polah ari ya.aku pun macam ya juak, walaupun aku x da crita nak polah tapi dengan meluangkan masa membaca cerita kitak org yang hebat2 diluar nun molah aku teruja untuk membaca dan mengomen.mungkin cuma sedikit jak komen aku dalam blog kitak org bukan beerti aku x baca apa yang kitak org tulis.

aku pun kadang-kadang ada blog yang aku bukak sampe 5 6 7 kali sehari.bukannya apa aku ingin tauk kali da enrti yang aku terlepas.dah semestinya aku mok tauk pa tuan punya blog nak balas aku pun komen.dengan meninggalkan jejak mahupun mengomen sedikit sebanyak memberi semangat untuk kita terus menulis.dengan meninggalkan jejak dan komen kita mungkin rasa di hargai macam crita cik khirunnisa

x semua org menulis mengharapkan untuk di komen.macam yang aku padah tadik mungkin untuk melepaskan geram dan amarah.seperti makcik.kadang2 makcik pun marah juak owh.wakakaka.sapa makcik ya tek.hehehe.pande2 kitak orglah.wakakaka.ya sebahagian dari kenak org berblog nak.

x lepas juak tajuk dan topik yang di bicarakan.walaupun ringkas tapi hati mesti baik macam TBK.ermm aku pun cuma kah gambar jak.nak madah aku tauk tentang kamera jauh pak wee.x kmk tauk ko.nak nyebut bahasa kamera pun dah bebelit lidah.cuma banyak try dan coba jak.mun sik tauk ya mula lah aku kamboh nanyak ngan geng2 kamera yang lain.hensem boy tok antara pakar rujuk aku.jadi salah satu sebabnya isu dan cara persembahan.

sepanjang penglibatan aku dalam blog tok sebenarnya kenaklah rajin bekawan.rajin beguro juak penting.hehehe.sik kenal maka sik cinta, tapi mun dah kenal x semestinya kita alu jatuh cinta mcm topik si onggon ari tok.sik salah kita tinggal cgek 2 jejak kita dalam blog org yang kita baca nak.walaupun kita mungkin x kenal siapa tuan punya blog ya.

yang paling penting hati kenak ikhlas.polah enrti dengan ikhlas,walaupun masa pejabat takut boss nangga tek nak.hehehe.insyaallah blog kita akan melobo2 org singgah.walaupun aku x mengharapkan org datang nangga dan komen, tujuan aku cuma insyaAllah satu hari kelak bila dah anak aku besar, nya berpeluang nangga hasil keja bapaknya dolok.ne tauk sampe ke cucu cicit aku.insyaAllah nak.jadi rakan2 di luar nun sapa pun kalian. kitak org yang terbaik.sedikit sebanyak memberik aku semangat untuk menulis dan mengambar.terbaik punyaa.hidup mesti rockkkkk..

taman kipas miri
salam jumaat.selamat berhujung minggu.hehe

16 comments:

Amni said...

aieee... sorry... kmk jarang reply komen urang dah aiee... ada juak... tapi kamek maca, kamek singgah.. kadang ninggal jejak.. kadang sik.. kadang maca ajak... berguro, sik pandey gilak.. hoho...

p/s: entri kitak cam entri meluah perasaan jak bro.. err...

p/s 2: kacak gambar...

labulabi said...

amni.hehehe bukan luahan perasaan.saja jak nak memanjangkan bro mazidul pun entri pagi tadik dalam edisi kmk.hehehe.ma kaseh.gambar outing awal bulan lepas.

Ms Tikot said...

wow... gambar ya kacak...

labulabi said...

woww juak lah.hehehe.mak kaseh.sila datang lagi.hihi

Nono Fara said...

Awal2 kmk blogging dolok kmk sgt gago dgn komen.. maksud kmk, kmk sgt gago mok org komen banyak rah blog kmk sampey kmk kamboh beli dot com nonowrites.com ;) tapi as i go further in the blogging world, kmk dah sik gago.. because there are thousands of blog out there yang bagus, ada content tapi org sik komen.. yang penting kesan yang kitak tinggalkan pada readers.. hehe.. and from that day onwards, kmk pun post and run. kmk tulis, kamek tinggalkan. heheh.. mun ada komen kmk balas.. mun sikda pun kmk ok ehehe..

tujuan blogging tok kmk mok tengok siapa and giney kmk masa lampau.. inshort, untuk hiburan masa depan.. pakey sengih2 sorang hehhe.. and of cus untuk promote photography. the rest doesnt matter.. ;)

happy weekends.

ztie said...

Kmk selalu baca tp kdg2 jrg komen sbb kmk mmg hobi membaca. Maklom dlk sik berduit glak nak. Ne mala nak meli buku baru. Jd kmk beraleh ke dunia blogging. Dpt baca free. Bayar tenet jak tiap2 bulan. Ehehehe... Kmk sik mengharapkan komen. Tp kdg2 kmk suka bila geng2 kedirik komen. Mcm best bah. Ada interaction between geng blogger. Rasa rapat jak biarpun jaoh ataupun sik penah jumpa. Teruskan berblogging biarpun dh rasa macam tawar. Blogging pun ada up and down wooo. Hehehe

[tErOmPaH bIrU] said...

apa-apa pun.. makasih bro kerna sudi meluang masa ngomen blog kmk skali skala :)
suka nangga blog ktk coz da manyak gamba kachak-kachak.. chayo! chayo! :D

khairunnisa ♥ said...

^_^" eh, blog kmk ada juak. em, rasanya blog la tempat ktk mok cerita apa. if ada komen, satu bonus la kta mok tauk apa org lain mok padah ;) and happy bila ada blogger Sarawakian yang lain.

Happy ber-blogging kampungboy. and thanks owh ^_^"

labulabi said...

nono.yalah owh.banyak blogger yang hebat-hebat diluar nun.tapi kitak da matlamat masing2 dalam berblog.semoga blog kita dapat bertahan 10-20 tahun lagi.hehehe.

ztie.hehehe.macam2 ada.mun carik yang baik, baiklah jadinya.mun cari yang x baik, ya terpulanglah pada dirikpun.ya kmk sokong.blog tok bleh mengeratkan siratulrahim sesama blogger.wakakaka.

terompah biru.hehehe.gambar besa2 jak bah.

khairunnisa.selamat berblog juak.hidup mesti gembira dan ceria.hehehe

e F a said...

menar padah ktk ya, kmk suka membaca blog org, tapi datang penyakit malas mok ninggal jejak n berik komen...

bila ktk padah yang sampei cucu cicit ya nang mek sukkkaaaa. ney ndak nya, baruk sidak tauk kehidupan nenek moyang nya dolok... yerdehhh... panjang alu jak mikir sampei ke sia

labulabi said...

efa.wakakaka.dah semestinya kita polah blog ada visi dan misi nak.hehehe.mun sampe ke anak cucu ya dah kira cemerlang.mun sampe 10 tahun pun dah kira bagus apa.jadi jangan mudah berputus asa.hehehe.

Nono Fara said...

insha Allah! :)

erolnukman said...

slm,singgah kejap..kau keja kat cney pok?miri nak?sbenarnya nak nanyak,kat miri ada kedey kamera yg best sik?sbb aku esok nak g miri tok...alang2 terus nak servey2..

labulabi said...

erolnukman.ada kede kamera rah miri tok.p xda yang bena2 menawarkan khidmat kamera.kecuali sony jak ada.mun jenama nikon ngan canon nang xda.calling2 mun datang pok.da juak akitiviti tok.hehehe

erolnukman said...

oo..ok2.nak njemput mak aku jak sbenarnya..nya stay kat umah adik aku.makseh pok...apa2 hal,klk madah ng kau gik.

labulabi said...

mun nak jalan2 roger jak aku k.e-mail rimau_bintang03@yahoo.com.ari jumaat mun dapat k.ari sabtu dan ahad blog bercuti juak.hehehe..