aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, May 26, 2011

masa untuk berehat

masa untuk berehat kawan-kawan.minggu tok aku bercuti.jadi secara sik langsung semua aktiviti maya aku pun turut bercuti.tapi aku masih gik berharap agar encik erol dapat madah bila nya datang ke miri.aku dah polah plain baik punya time cuti tapi apakan daya kita hanya merancang.jadi terpaksalah aku bercuti di ctok ajak.

jadi kawan2 yang menyambut gawai aku ucapkan selamat menyambut gawai.gayu guru gerai nyamai.kepada mereka-mereka yang bercuti, selamat bercuti.kepada yang mgembak moto di jeraya ya, hati-hati drebing ya,ingatlah insan-insan yang tersayang.

klah aku nak nyuruh dreba helicopter aku balit jak.lain kali jak nait heli pulang cuti.wakakaka.

helicopter


p/s;berangan nak pulang cuti make heli.wakakaka.

Wednesday, May 25, 2011

ari tok esok dan ari marek.

2 3 ari tok tenet meragam.mah wa ku .nak upload gambar pun ambik 20 minit cgek gambar.sampe kawan aku menyumpah seranah.aku mula2 ok jak.tapi bila dah bukak blog pun susah maka aku pun kuar tandok juak olehnya.abis mcm2 di sebut.opsss jaga kata-kata mu wahai kawan.huh malas ku. dah la kita bayar untuk perkhidmatan internet nak.bukan make pree pun.jadi ari tok line tenet dah ok.tapi aku rugi 5 hari okey.aku harap berterusan lah.

sepanjang tenet sik ok tok aku da ngekot perkembangan geng-geng PFC (Photo Freak Crew) nak molah outing ke Kota kinabalu pada 12-14 mei tahun depan.wahhh aku pun semangat nak ekot.thank to syuk sebab beli tiket untuk aku.sik sabar nak pegi.hehehe.jadi kitak org diluar nun mun nak g outing ngan PFC sila beli tiket(Airasia)kedong agik murah ya.hehehe.

baru2 tok Geng PFC dengan PB(PhotoBorneo) da molah street outing rah bandar Kuching.nang best lah cdak ya. apakan daya aku jauh.mundak aku pun mok join skali.dalam dunia kamera tok nang best.kita dapat berkenalan dengan geng-geng baru sambil bertukar-tukar ilmu.
pfc & pb outing

bagi yang amatur macam aku nang perlu banyak gik blaja tentang kamera, tentang editing dan yang berkaitan.ari marek aku ngadap laptop lamak nangga gambar yang aku edit semasa mula-mula blaja photosop.tetak sorang aku olehnya.hehehe.esok2 mun berkesempatan aku nak ngesor ngan kitak org hasil editing aku mula2 dolok.hehehe.iboh kitak org tetak.wakakakaka.mun tetak pun tetak dalam ati ajak.hehehe.


DSC06582

masih gik gambar rah marina bay.

p/s arap line tenet esok x berolah.

Thursday, May 19, 2011

jumaat datang lagi.

salam jumaat pada kitak org semua.pagi tadik sempat baca beberapa igek blog termasuk blog bro mazidul.salah satu blog yang wajib di baca.sapa yang blom baca carik lah dekat blog list aku ya.hehehe.mungkin bena padahnya setiap entri yang kita polah kita inginkan rakan2 blogger untuk meninggalkan komen atau jejak si pembaca.

seperti kitak org semua aku x menafikan kata-kata bro mazidul ya.walaupan ada ketika kita rasa blog tok pake kita melepas geram,mun sik pun macam komen si ztie dalam blog erol, pake melepaskan rindu pada rakan2 blogger walaupun x da entri nak kita polah ari ya.aku pun macam ya juak, walaupun aku x da crita nak polah tapi dengan meluangkan masa membaca cerita kitak org yang hebat2 diluar nun molah aku teruja untuk membaca dan mengomen.mungkin cuma sedikit jak komen aku dalam blog kitak org bukan beerti aku x baca apa yang kitak org tulis.

aku pun kadang-kadang ada blog yang aku bukak sampe 5 6 7 kali sehari.bukannya apa aku ingin tauk kali da enrti yang aku terlepas.dah semestinya aku mok tauk pa tuan punya blog nak balas aku pun komen.dengan meninggalkan jejak mahupun mengomen sedikit sebanyak memberi semangat untuk kita terus menulis.dengan meninggalkan jejak dan komen kita mungkin rasa di hargai macam crita cik khirunnisa

x semua org menulis mengharapkan untuk di komen.macam yang aku padah tadik mungkin untuk melepaskan geram dan amarah.seperti makcik.kadang2 makcik pun marah juak owh.wakakaka.sapa makcik ya tek.hehehe.pande2 kitak orglah.wakakaka.ya sebahagian dari kenak org berblog nak.

x lepas juak tajuk dan topik yang di bicarakan.walaupun ringkas tapi hati mesti baik macam TBK.ermm aku pun cuma kah gambar jak.nak madah aku tauk tentang kamera jauh pak wee.x kmk tauk ko.nak nyebut bahasa kamera pun dah bebelit lidah.cuma banyak try dan coba jak.mun sik tauk ya mula lah aku kamboh nanyak ngan geng2 kamera yang lain.hensem boy tok antara pakar rujuk aku.jadi salah satu sebabnya isu dan cara persembahan.

sepanjang penglibatan aku dalam blog tok sebenarnya kenaklah rajin bekawan.rajin beguro juak penting.hehehe.sik kenal maka sik cinta, tapi mun dah kenal x semestinya kita alu jatuh cinta mcm topik si onggon ari tok.sik salah kita tinggal cgek 2 jejak kita dalam blog org yang kita baca nak.walaupun kita mungkin x kenal siapa tuan punya blog ya.

yang paling penting hati kenak ikhlas.polah enrti dengan ikhlas,walaupun masa pejabat takut boss nangga tek nak.hehehe.insyaallah blog kita akan melobo2 org singgah.walaupun aku x mengharapkan org datang nangga dan komen, tujuan aku cuma insyaAllah satu hari kelak bila dah anak aku besar, nya berpeluang nangga hasil keja bapaknya dolok.ne tauk sampe ke cucu cicit aku.insyaAllah nak.jadi rakan2 di luar nun sapa pun kalian. kitak org yang terbaik.sedikit sebanyak memberik aku semangat untuk menulis dan mengambar.terbaik punyaa.hidup mesti rockkkkk..

taman kipas miri
salam jumaat.selamat berhujung minggu.hehe

Tuesday, May 17, 2011

bulan oh bulan

mun kitak org perasan 2 3 malam tok bulan kacak skali.blah malam aku slalu layan bulan.nang kacak.tapi apakan daya nang ngambar di kaco oleh awan.jadi kesempatan pagi tadik dekat nak pukul 6 aku nangga masih da bulan.

jadi pa tunggu kedong ari kacak cuaca pun bagus aku alu snap gambar bulan.aku rasa da dekat 20 kali aku ambik gambar bulan dengan pelbagai gaya dan mode.jadi dalah 2 3 yang ku rasa terbaik.gambar bulan tok aku dah crop 70% camya.nak berik nampak dekat bah.

DSC06932 copy

jadi layan jak lah.

hujung minggu aku

bunga

ari marek ari selasa.bukan ari minggu.adoh mengong juak aku.huhu.

Sunday, May 15, 2011

lagi lagi outing

waseh nang crita pasal outing jak lah bulan tok.sebelum ya aku mohon maap dengan rakan2 yang mengomen entri aku sebelum tok.komen kitak org dah xda dalam ya.aku pun x tauk pa dah berlaku pada blogspot 2 3 ari yang lepas ya.mintak tolong lah cdak blogspot berik penjelasan yang sewajarnya.walaupun aku bukan blogger tegar tapi aku rasa kitak org semua pun terasa juak dengan masalah ya nak.jadi tinggalkan dolok masalah ya.coba kita tilit2 gambar solo outing aku ari sabtu lepas.sama sama kita saksikan.adiossss.

tambak miri

muara miri

waterfont miri

pokok oh pokok

tenet pagi tok pun slow juak.tensen palak.wakakakaka.

Wednesday, May 11, 2011

outing lagi

Antara gambar outing jumaat yang lepas.

DSC06580

DSC06584

DSC06597

DSC06603

DSC06606

mbak elek-elek lok geng.bok abis kursus tok.kelak2 kita crita panjang.hehehe.

Saturday, May 7, 2011

jalan jalan cari gambar

DSC06576

gambar di ambik di marina bay miri ari jumaat yang lepas.outing tok di polah sebab sifu photo freak ada di miri.banyak gik gambar akan di upload kelak.hehehe.selamat berhujung minggu kawan2 dan selamat hari ibu.

Monday, May 2, 2011

sepetang di bintulu

ari minggu ya tek aku ngambik keputusan mbak deng ngan ekal pergi bercuti ke bintulu.kedong cuti senin ya tek nak.lagipun miri bintulu cuma 2 jam setengan jak perjalanan.berangkat pukul 3 dari miri.datang ke bintulu dalam pukul 5 lebih camyalah.pusing2 cari hotel alu lah nak cuba di tune hotel.banyak gik hotel rah bintulu ya.masok jak tanyak rega.fuyohhhh stail pun macam air asia juak.semua mok bayar.mok towel pun kenak cas.ekon ngan tv pun sama.p untuk semalam ajak bah.hehehe.lepas jak chek in, simpan barang dan aktiviti pun bermula.pusing2 sekitar bintulu dan destinasi utama tentunya tanjung kidurong.p malang skali kmk org datang ari dah malam.sik sempat nak nangga sunset.kotan banyak moto rah sia alu jem jeraya.

aku ingat rah rah luak ngan tanjung lobang rami org.duhal rah tanjung kidurong tok melobo-lobo jak org.mkn malam rah kede makan di cgek tempat di bintulu ya. x perlu la nak nyebut namanya owh..x seperti aku datang tahun2 lepas.makanan nya kureng skali.ambal yang aku order malam ya x abis.manok goreng yang aku pesan gik berdarah dalamnya.tomyamnya rasa makan aik asam jak.sungguh sik nyaman langsung.jadi untuk mengalas perut aku paksalah aku meli burger tah tepi jeraya.

pagi esoknya lepas berkemas dan chek out kmk org lepak rah kede azah pon rah medan jaya bintulu.makan mee jawa spesel.nyamannnn skali.hehehe.rasa nak order gik.jadi camya jaklah cerita aku bercuti rah bintulu.

DSC06507

DSC06508

DSC06541

DSC06550

DSC06548

DSC06552

DSC06537

DSC06561

DSC06556

teringin nak bercuti ke mukah..hehehe.