aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, April 28, 2011

hari jumaat

petang

selamat hari jumaat geng2.tuan punya blog agik molah claim.hehehehe.sebarang urusan blog di tangguhkan buat sementara waktu.kita jumpa lain entri.hehehe.

Monday, April 25, 2011

TAG:mari kita meniru

DSC05607

tag dari syuk.hehehe.nya mok jawapan serius. xda main2.wakakaka.haruskah kita molah dengan serius ataupun main2.jom kita jawab rami2.

Apa itu Meniru???
-meniru maksudnya nangga sesuatu benda atau objek atau dalam apa-apa bentuk yang boleh di polah semula mengikut keadaan yang sama dalam bentuk yang sama atau bunyi2 sedikit sama seperti di mana org yang mencuri idea asal yang di gelar peniru atau pencopet hak cipta atau lanun cetak rompak.wakakakaa.serius k.hehehe

Jenis Meniru??
-ne da banyak jenis tiru pok.hehe

Bagaimana nak mengelak daripada meniru?
-jangan ada perkataan meniru.kompom org x tauk pa benda meniru ya.wakakaka.serius k.wakakaka.

Kenapa pelajar / blogger meniru?
-kenak meniru!!coba kitak org tanyak sapa yang meniru tek.hehehe.aku rasa x da blogger meniru.kita da istilah masing2 dalam mengembangkan idea dan kemampuan berfikir masing2.jadi x salah kita make benda yang sama, cara yang sama, mungkin 100% sama.yang berbezanya dari segi pengucapan dan perbentangan.

Bagaimana nak mengesan orang meniru??
-kita tanyak ngan cdak yang pakar2 dalam neniru.

Anda pernah meniru?? apa??
-offff cosssss.wkakakaka.entahlah.x tauk pa benda nak di tiru.hehehe.

jadi sekian ajak untuk jawapan tag dari syuk ya.jadi sapa aku nak tag.jengjeng.hehehe.

-saytunt

-FnF

-TBK

-V

-KA

-Amni

-Axuerha

-Mat

-ztie

kepada anda yang telah di tag sila jawab.kalu tidak jawab anda akan di denda ketuk ketampi sebanyak 1001 kali.hehehe.

Sunday, April 24, 2011

ari minggu aku.

pa khabar kitak org oi.harap kitak org sihat dah sejahtera.pa polah ari minggu tek.tadik ku ngecek blog erol.nangga pa polah nya ari minggu.jadi aku pa polah ari minggu tek.hehehe.aku keja oi.kitak org elek ngan kelorga,mun x pun ngan tunang, mun x ngan gerek, mun sik ngan anak pusak ka.hehehe.aku setia bejemur demi tugas dan tanggungjawab(yang menurut Perintah).sambil keja sempat juak ku nyenep2 gambar sekitar pertandingan motocross pusingan pertama di miri.tak org tangga jak k.hehehe

DSC06395

DSC06342

DSC06372

DSC06388

DSC06414

DSC06434

DSC06452

DSC06470

DSC06497

DSC06500

sekian ajak cerita ari minggu aku.

Thursday, April 21, 2011

usaha ku.

gambar di ambik masa pergi saeh ari ya.mun org kinek tok ne mok molah keja camtok agik.jadi yalah ku rasa unik skali.x semua org mampu polah kerja macam ya.kinek tok kita lebih ke arah it dan kemodenan.tapi org tok masih gik mampu molah keja2 rutit tok.mun di berik ngan aku entah jadi entah x.fikir2kanlah.sama sama kita kongsikan.

DSC06319 copy

Tuesday, April 19, 2011

mbak elek pok.

setelah 3 minggu bertungkus lumus gago ngan pilihanraya maka ari tok tuan punya blog akhirnya dapat berehat sambil makan abc specel.hehehe.time tok gik sakit rasa badan kak bekerja keras untuk mempastikan pilihanraya berjalan dengan lancar dan sempurna.rasa mok kenak urut jak badan tok.banyak kenangan pahit manis masa pilihanraya ari ya.paling x dapat lupak masa pengiraan undi untuk DUN 65 senadin yang penuh kontrovesi ya.hehehe.cney aku time ya.ada di dalam stadium yang sama.cuma mampu nangga jak orang berpolitik.nak masuk campur ya bukan tugas aku.lak sik pasal2 kenak pok palak.wakakakaka.

DSC06251

gambar di ambik masa tgh elek di waterfont miri sambil minum cola.

DSC06320

terima kasih kepada lan dan wandie atas bantuan teknikal dan khidmat tenaga.ada masa kita jumpa lagi. jgan lupa lagu Yale-Yale.hehe

Pssss.ari tok hari jadi aku.hehehe.

Sunday, April 17, 2011

bersabarlah

DSC05741

semoga cepat sembuh anakku.

Thursday, April 7, 2011

aku dan vespa

vespa copy
"Ada waktunya, sepi menjadi lebih indah kerana di saat itu kita ada ruang untuk mengingati,merindui."




labulabi@blogspot.com

Monday, April 4, 2011

aku dan gambar-gambar

seperti yang kitak org sedia maklum aku dah cgek wedding job pada awal tahun ya tek.ari marek aku talipon syuk nanyak perkembangan album ya.alhamdulillah siap juak akhirnya.mengekot perkiraan aku dekat 4 bulan bok album tok siap.kenak nya jadi camtok.jadi ari tok nak crita ikit tentang kegagalan aku menyiapkan dalam tempoh yang singkat.sebenar selepas jak wedding ya berlangsung aku dah start mola persiapan untuk album, video dan pakej yang di kehendaki pelanggan.dalam tempoh seminggu ya kerja aku mengedit, mengasing gambar dan molah video.nang bz jak semalaman.perlu diingatkan aku cuma dapat molah sebelah malam jak editing tok.waktu siangnya aku org yang bekerja.

selepas seminggu aku mengedit gambar, aku berkira-kira dalam 2 minggu bleh siap semua, tapi masuk jak ujung bulan 1 aku dapat banyak arahan kerja luar kawasan dan kerja sebelah malam.hadoiiii aku mula terbayang yang aku kenak delay projek album ya.sebabnya aku cuma manusia biasa.kenak tido,kenak berfikir dan banyak rehat.jadi aku mula hilang kosentrasi pada projek ya.bukan x mok molah, tapi aku x dapat kosentret sepenuhnya.aku perlu rehat yang cukup untuk aku mengembang idea yang berligat di palak aku.

bila dalam keadaan macam ya,aku lupakkan dolok pasal projek ya.tumpukan perhatian kerja kerja dan terus bekerja.akhirnya hujung bulan 2 bok siap di tangan aku.ya bok di tangan aku.lom gik sampe ke tangan syuk yang menguruskan album ya di KL.tengah berkira2 nak ngurus dengan syuk datang gik masalah kerja luar.huhu.banyak dugaan yang aku hadapi dalam molah cgek album tok.ari tok aku bleh tersenyum lebar sebab album ya dah siap dan dah pun di serahkan pada yang berhak.

04042011107

04042011110

04042011112

04042011114

04042011115

P/S semua gambar tok make kemre henpon jak ngambik.huhu.