aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, March 7, 2011

versi panorama

selamat pagi adik kakak abang abang.hehehe.ari tok xda crita bulan di pagar bintang k.hehehe.sapa tauk nama tempat tok.mun org sibu kompom tauk la.terletak lebih kurang 40 km dari bandar sibu.jalan sibu bintulu.mun aku balit kuching mesti lalu tempat tok.masalahnya mesti sampe rah ctok matahari tegak di atas palak.yalah aku malas nak ambik gambar.hehehe.tapi balit ari ya aku singgah juak.walaupun sik masok ke dalam aku dengan selamber ambik gambar dari tepi jalan.kehekeheke.ya jak lah ari tok.aku nak kayo-kayo lok.jumpa di lain edisi.hehehe.

Untitled_Panorama1

14 comments:

Khairul Antasha said...

hehe.. kacak... yalah best mun pegi blog photographer..mala jak cuci mata.. alu clear mata..heheheheh

mat said...

tauk ku pok, tiap kali balit kpg mesti melaluinya, tp lepas tok sikda gik pok sebab jalan baru dah dapat pakey pok. laju gik

[tErOmPaH bIrU] said...

masa matahari tegak tas palak ya lah best ambik gamba nak? :P
pencahayaan baik punyer! then, awan gemawan pun berkepol-kepol bak gula2 kapas.. biru jerrr.. yerrr.. berangan dah kmk! ;D

erolnukman said...

bnr padah mat..pastok jarang dah mlimpas sitok,sbb dah ada jalan baru.
aku pun mala nak stop sitok nak bgambar...tapi yalah tek, dah mlimpas jadi malas nak stop..hehehe

labulabi said...

khaisha.yah mala jak cuci mata.hehehe.lak alu rosak mun salu gilak di cuci.hehehe.

mat.induk ati jalan baru.kelak berik peta ngan aku.aku pun nak ngetest jalan baru.hehehe.

terompah biru.mun ambik close up nang best tengah panas.p mun dah molah full shot banyak kawasan jadi gelap kenak bayangan menegak cahaya matahari.yalah sik best nya.hehehe

erolnukman.indok ati tak org,berik aku plan jalan baru pok.ne tauk berminat nak pegi.hehehe.lamak dah x g tanjung manis.hehe.

niniem said...

aieehhh..kacak..tp knk kmk x penah ngga oe...:)

Faizal n Fashitah said...

Haihh kacak na tempat tok. Haihhh kacak gambar tok, kedak katon2 jak. Ko photoshop ko agik ka?

[tErOmPaH bIrU] said...

ohhh! gia ka?!! hihi.. kmk tok mun part nok detail n technical gia alu fail lah.. tauk snapshoot jak.. try & error sajo..
yeszaa.. saya suka gamba-gamba close-up! :)

labulabi said...

niniem.tepi jalan jak bangun tok.p apa namanya owh.hemmm mok tanyak org cbu tok.

FnF.aok pok paksa make ps sebaik mungkin.gambar tok terang gilak panas.yalah ngator balit make ps.p sekadar kemampuan aku jak pok.hehe.

terompah biru.close up nang best.hehehe indok nangga detailnya.kmk pun kurang juak dalam ilmu kamera tok.hehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kmk sik pernah sampei ke ctuk..balit srwk kelak, maok kmk berjarah ke tempat tuk..berjarah nangga bangunan ya..nangga dari luar..kakya, gambar2 posing ala-ala model ckit =0).kahkahkah..

e F a said...

yarabiii, lamak kmk sik balit kmpg mek sibu...
ktk edit gmbr ya pki software apa bah? adobe ka?? kacak aieee

labulabi said...

TBK.sila-sila jak cuti2 malaysia.hehe.jgn lupak ambik gambar kelak k.kmk mok nangga kitak posing ala-ala model.hehehehe.

efa.kitak org cbu duhal.hehehe.kmk pake photoshop jak.x tauk make software lain.hehehe

mat said...

sik susah pegi tanjung manis pok, u drive dari sibu ikut jak jalan ke jambatan IGan, ikut jak sampey u nemu jambatan serdeng, belok kiri,drive jak terus...sampey la tg manis

labulabi said...

oo.lmk dah sik pegi pok.kelak la mun ku kompom pegi lak aku contact opis kitak org di daro ya.hehehe.