aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, March 29, 2011

duit duit duit.

beberapa minggu yang lepas.aku berkesempatan pegi ke pameran mata wang sarawak.dari zaman kesultanan brunei sampe ke zaman kinek tok.org tua dolok kali masih nyimpan koleksi duit2 tok.Pameran tok selama 1 bulan di muzium petroleum miri dan akan bergerak ke muzium2 di seluruh sarawak selama 6 bulan.jadi kitak org di luar nun berkunjunglah ke muzium yang berdekatan untuk nangga pameran mata wang ya.bukan slalu kita dapat nangga nak macam ya nak.mala jak filem baru di tangga.wakakakaka.

DSC05663

DSC05657

DSC05651

DSC05644

DSC05641

DSC05639

DSC05635

DSC05634

DSC05633

DSC05631

DSC05629

DSC05627

DSC05626

14 comments:

miss Fida said...

blh ambik gambar kah lam muzium ya?huhu...tpi best owh..very interesting..

labulabi said...

miss fida.boleh.tapi dengan kebenaranlah.hehehe.

miss Fida said...

oo..ok..kmk org rya g muzium sarawak..tapok2 bergambar..ehehe...mintak permission pun nya sik bagi..huhuhu

Amni said...

ahad ka sabtu, kamek ke hospital ngagk pakcik mek.. dah lamak sia, rasa nak minum aek milo nak mesin ya eh... sekali, sikda duit syiling... tanyak ngan mak mek... ya mak mek ngunjok duit syiling seringgit nak lamak mensia eh... wallaa... boleh pakey gik sik syiling singgit ya o? er...

labulabi said...

owh.mun dalam muzium sarawak ya nang x patla.p tunggu jak time pameran mata wang ya kelak.cuma bahagian mata wang ajak lah.rah lain ya tetap x boleh.hehehe

labulabi said...

amni.ya sayang di pake.bukan semua org ada duit singgit ya.kmk pun da nyimpan duit singgit syiling ya.20 tahun akan datang kompom nya jadi sejarah juak bah.hehehe.

Faizal n Fashitah said...

Rajin juak ko gi pameran kedak ya hoh. Mun aku ka,.. alu tenguap-nguap nangga duit sia ekekeek...

labulabi said...

FnF.rajin kerana kerja pok.wakakaka.mun x keja aku pun x tauk da sik pameran ya.wakakakaka.

Khairul Antasha said...

hahaha..kmk x suka nangga pameran..kdak F&F atas ya..haha..alu ternguap2 nangga duit..hahahaahhaah

labulabi said...

khaisha.kitak ya iboh.rah waterfront pun dapat tido kali.wakakaka.

erolnukman said...

yohh..slumber juak kau nyenap lam muzium pok..

nang duit lamak ori yaka?

labulabi said...

erolnukman.da yang ori da yang x.hehehe.ku nangga org lain pun mbak kamera juak apa.p time tok aku keja pok.

Nono Fara said...

Tindakan sik membenarkan embak camera dalam muzium cam sik masuk akal jak bg kmk. sometimes, k kenang-kenangan jak bukan niat nak mencopet. LOL. kmk rasa dalam kat miri and brunei (rah petroleum muzium) boleh jak. rah kuching sik boleh nak?

yang menarik minat kmk syiling lamak ya. leh jadi locket. hehe

labulabi said...

Nono Fara.hehehe.ya kenak rujuk ngan pihak yang berkenaan.hehehe.x pernah gik begambar rah muzium kuching.huhu.