aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, March 31, 2011

Akademi Fantasia kembali lagi



salam dan salam untuk semua rakan-rakan blogger.entri ari tok da lain ikit.semua org sibuk pasal Akademi Fantasia.jadi aku pun x juak maok ketinggalan untuk mengekot dari blakang ajak.jadi aku nak memperkenalkan peserta AF musim yang kesembilan dari sarawak en Amirul.sila klik ke ctok untuk mengekot perkembangannya.dan semestinya setiap kejayaan lelaki ya da perempuan di blakang yang sama-sama menyokong usahanya.sik lain dan sik bukan toklah orgnya.jadi geng-geng sarawak blogger apa tunggu agik.aktifkan blog anda sekarang.sama2 kita menyokong mr amirul sehingga ke puncaknya.jgan lupak ekot perkembangan dari masa ke semasa.majulah industri muzik malaysia.yehaaaa.

Rehat sekejap.

elek-elek lok geng.kepak nyawa ke ulu ke ilir ari tok.

DSC05785

DSC05800

Tuesday, March 29, 2011

duit duit duit.

beberapa minggu yang lepas.aku berkesempatan pegi ke pameran mata wang sarawak.dari zaman kesultanan brunei sampe ke zaman kinek tok.org tua dolok kali masih nyimpan koleksi duit2 tok.Pameran tok selama 1 bulan di muzium petroleum miri dan akan bergerak ke muzium2 di seluruh sarawak selama 6 bulan.jadi kitak org di luar nun berkunjunglah ke muzium yang berdekatan untuk nangga pameran mata wang ya.bukan slalu kita dapat nangga nak macam ya nak.mala jak filem baru di tangga.wakakakaka.

DSC05663

DSC05657

DSC05651

DSC05644

DSC05641

DSC05639

DSC05635

DSC05634

DSC05633

DSC05631

DSC05629

DSC05627

DSC05626

jauh bejalan luas mata memandang.

marudi ke miri.

DSC05931

DSC05927

DSC05941

DSC05953

DSC05944

DSC05950

DSC05961

DSC05959

DSC05966

DSC05973

DSC05978

DSC05985

DSC05986

DSC05990

DSC06000

DSC06002

Monday, March 28, 2011

cney sapan tek pok

waseh best ada duduk lamak2 depan pc.sambung crita marek lok.hehehe.minggu lepas aku berkesempatan pergi ke marudi atas urusan keja.make jalan darat.time tok nang sik sesuai make darat sebab jalannya teruk.jalan ladang sawit bah.dah 4 ari betungkus lumus kerja di marudi,ari sabtu ya tek berkesempatan jalan2 pusing marudi.tok bukan kali pertama aku datang ke marudi, jadi x lah aku sakai gilak ngan suasana di sia.hehehe.sambil jalan2 carik juak dak bekalan untuk mbak balit ke miri.destinasi pasar rakyat rah marudi ya.da la cgek 2 gambar dapat di skodeng.hehehe.
DSC05890

DSC05892

DSC05893

DSC05896

DSC05901

apa nak di kata

hai-hai.pa khabar kitak org semua.ada bagus ka.rasanya dekat nak 2 minggu xda entri baru owh.sebelum ya aku nak mengucapkan selamat pengantin baru ngan rakan blogger kita.cik ztie dengan pasangannya.semoga bahagia hingga ke akhir hayat.semoga dimudahkan urusan dunia dan akhirat..wakakaka..hehehe.semoga cepat2 dapat anak.ngan geng2 yang tgh menunggu turn ya semoga cepat2 dapat jodoh.jgn tunggu lama2.aku pun x tauk nak kata apa2 buat masa tok nang banyak gambar2 nak ku upload.tapi masa nang x pernah mengizinkan aku untuk duduk lamak depan pc.tgh jak nak curi2 upload da jak keja nak di polah.jadi ya jak la dolok.aku tgh elek2 carik gambar kacak k upload lok.wakakakaka.

DSC05744

Thursday, March 10, 2011

hentam jaklah

x tauk pa nak di taip ari tok.sekadar nak kah gambar yang aku ambik pagi tadik.

DSC05447

DSC05464

DSC05463

DSC05462

Monday, March 7, 2011

versi panorama

selamat pagi adik kakak abang abang.hehehe.ari tok xda crita bulan di pagar bintang k.hehehe.sapa tauk nama tempat tok.mun org sibu kompom tauk la.terletak lebih kurang 40 km dari bandar sibu.jalan sibu bintulu.mun aku balit kuching mesti lalu tempat tok.masalahnya mesti sampe rah ctok matahari tegak di atas palak.yalah aku malas nak ambik gambar.hehehe.tapi balit ari ya aku singgah juak.walaupun sik masok ke dalam aku dengan selamber ambik gambar dari tepi jalan.kehekeheke.ya jak lah ari tok.aku nak kayo-kayo lok.jumpa di lain edisi.hehehe.

Untitled_Panorama1

Sunday, March 6, 2011

malam bulan di pagar bintang.

watsuppppp semua.senin yang suram nak.hehehe.lebih kurang kol 10 lalu pagi tadik sedang aku elek dalam keta sambil nunggu kawanku aku terdengar lagu tok.versi baru.hehehe tapi tok lagu lamak.lagu Allahyarham Tan Sri P ramlee.sambil elek2 dengar aku ingat nak carik la kelak mun dah balit opis.jadi aku temu juak dalam youtube.
Bulan Dipagar Bintang


Malam bulan dipagar bintang
Makin indah jika dipandang
Bagai gadis beri senyuman
Pada bujang idaman

Duhai kasih ingin dimanja
Dengan cumbuan mesra
Untuk pelipur lara
Penawar dik asmara

Mm .... mm .... mm .... mm ...
Mm .... mm .... mm .... mm ...

Malam bulan dipagar bintang
Tambah seri cuaca malam
Murni sungguh ciptaan Tuhan
Bulan bintang lampu alam

Andai kata bintang menyepi
Bulan tidak berseri
Malam menjadi sunyi
Tidak berseri lagi

lirik lagu tok ku ambik dari tenet.entah sapa pun aku copy jak.hehehe.



p/s.ari tok xda gambar nak di upload.kabel kamera lupak umah.hehehe.
sama-sama kita layan

Friday, March 4, 2011

selepas hujan

DSC05193

DSC05179

DSC05191

DSC05196

gambar di ambik sekitar rumah cuti yang lepas.selamat berhujung minggu kawan-kawan.

Thursday, March 3, 2011

tag dari syuk.

TAG BLOGGER


hai-hai semua.selamat hari jumaat.esok cuti owh.yahoooooo.com.hehehe.pagi tok nak jawab tag.mungkin ada di antara kitak org dah polah pun tag tok.bagi aku yang yang bok elek2 2 ari bok sempat nak jawab.maapkan hamba penunggu gua.wakakaka.jadi tag tok datang dari seorang kawan.nama nya syuk.jadi pa jawapan aku untuk tag.sila-silalah baca.hehehe

1. Tahun bila mula berblogging??

bulan 3 2009 mun x salah lah.maklumlah dah tua.pelupak banyak.

2. Dari Siapa Kenal Blog???

dari seorang blogger juak.lmk dah tuan blog tok x aktif. tulisan dan gambarnya molah aku kagum.dari zaman mensia dolok aku dah baca blog tok.cuma biasa jadi silent reader jak.sekarang pun suka jadi silent reader jak.bukan x mok nak komen,lak org madah idung x mancong lens kamera tesorong2.wakakakaka

3. Siapa anda hasut untuk menjadi blogger juga??

jangan menghasut owh.x boleh.nanti tuhan marah.wakakaka.

4. Blog anda sebenarnya???
blog tok lebih kepada cerita bergambar yang ku rasa kacak(syok sendiri).lagikpun ku mok share hasil2 kerja seorang biak kampung yang x tauk apa2 tentang kamera.

5. Blog yang anda suka baca jenis yang???
semua blog aku suka baca.terutama yang ganas-ganas, yang kacak-kacak,yang merapu-merapu, yang banyak gambar, yang banyak crita, yang suka updated pun aku suka baca.yang blog nya cute-cute pun aku suka lawat.hehehehe.

6. Siapa Banyak ajar tentang blog???
try n error jak.mun salah polah baru.hehehe.

7. Sejarah Domain name anda?? dan sebab??

blog tok adalah kesinambungan blog yang pernah deng ku polah dolok.deng ku bercita-cita tinggi nak polah cgek blog pake haikal tangga bila dah besar kelak.tapi apakan daya cita-citanya tinggi tapi tangannya x mampu nak polah.aku dah lupak urlnya.jadi aku rasa dengan ada sedikit minat membaca blog, aku ambik keputusan untuk blaja molah blog dan berblog.walaupun x berkisar dengan haikal,tapi aku masih berharap bila haikal besar kelak nya berpeluang nangga hasil keja bapaknya yang krek lagi x betul tok.hehehe

8. Apa yang anda tak suka Pasal blog??

x ada yang aku sik suka.sebab bagi aku kita tok da pendapat yang berlainan, jadi dengan x nyukainya kita terhalang dengan benda yang x disukai.kata org tak kenal maka x cinta, jadi belajar untuk mengenalnya walaupun kita x berniat untuk mencintainya.hehehe

9. Apa yang anda harapkan dari blogging??
aku harap dapat rami kawan dari blog tok.aku x kesah ka nya org sarawak ka org melaya ya,cuma konsep bahasa sarawak campur ya x bleh lari.malu ku klaka melaya bah.hehehe.

10. Anda Berbloging kerana???

seperti jawapan no 7 ya.

Tag kawan.

err kitak org sapa yang blom dapat tag tok sila jawab k.lak mun aku kah takut tak org dah dapat.jadi sila-sila jak k.hehehe

selesai sudah.hehehe.selamat berhujung minggu.

Wednesday, March 2, 2011

santubong outing

salam bersiaran geng.ari tok nak molah entry pasal outing rah santubong ari ya.seperti yang di janjikan outing rah santubong ya telah di adakan pada 26.02.2011 ya tek.dalam keadaan bandar kuching yang suram dan basah outing yang di rancang tetap di polah juak.pukul 3 petang geng2 bertemu rah stesen minyak rah petronas semariang.

dalam kol 4 bok bejalan g santubong.lokasi yang di pilih di damai beach resort.bayar rm 5 sorang.target asal nak carik sunset, tapi nang x ada matahari.mendung jak sepanjang hari.kedong dah ada mbak shima ngan tina kmk org pun main stobis.peralatan stobis pun x cukup juak.hehe.cegu phil ngan zul jak da mbak set stobis.aku tek x cukup flash.cgek flash aku rosak.jadi make cgek flash ajak.kongkeng-kongkeng kol 7 mlm juak bok abis.huuu boring kali jak crita.hehehe. tangga jak la k.

DSC05072
tok la nama semenanjung buntal

DSC05073
bond ngan chai tengah ngecek sniper masing-masing

DSC05076
tina ngan shima

DSC05090

DSC05133

DSC05136

DSC05154
fotogroup x dapat ndak.hehe.

thanks semua.lain kali kita jumpa lagik.hehehe