aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Saturday, February 26, 2011

gunung santubong

DSC05061

DSC05059

DSC05053

DSC05050

DSC05065

sedikit dokumentari mengenai gunung santubong

Gunung Santubong yang terletak di Sarawak, Malaysia merupakan sebuah daripada gunung legenda yang terkenal di Sarawak. Ia terletak 35 km di utara Bandar Kuching. Setinggi sekitar 810 meter, gunung ini terletak di sebuah semenanjung kecil yang dinamakan semenanjung Buntal yang popular kerana aktiviti-aktiviti pelancongannya.

Mengikut sejarahnya, pada abad ke-14 Masihi pusat komersial pentadbiran negeri Sarawak ialah Santubong d mana kuala Santubong menjadi pusat kunjungan para saudagar dari Timur dan Barat untuk berniaga. Penemuan pelbagai artifak di kawasan sekitarnya menguatkan lagi dakwaan bahawa terdapat kesan langsung perdagangan di Santubong kepada penyebaran Islam dan Hindu di Sarawak.

Elevation 810.2 m (2,658 ft)
Prominence 810 m (2,657 ft)
Location Sarawak, Borneo
Coordinates 01°44′N 110°20′E

sumber:http://ms.wikipedia.org/wiki/Gunung_Santubong

terima kasih daun keladi

DSC05155
terima kasih tak terhingga kepada semua rakan2 yang sudi hadir pada ari tok.sik sangka juak rami geng2 PFC datang.thank to shima dan tina kerana sudi jadi model ari tok.ada masa kita jumpa lagi.

Monday, February 21, 2011

jom kita lepak

bunga ros

oha!!pa khabar kitak org semua.harap sihat dah sejahtera hendaknya.seminggu tok ku nak bercuti lok.nak balit kampung.hehehe.jadi dengan tok aku menjemput adik kakak,abang-abang untuk sama-sama kita melepak dirik kita.hehehe

Photo Freak Crew Outing

jam: 3 petang.
tarikh:26.02.2011
tempat: pantai santubong
tema:bebas, mbak la dak aik ngan kopok skali.sambil lepak kitak ambik gambar.hehehe
tempat berkumpul:stesen petronas rah supermall semariang.

ya jak lah tek.jumpa kitak org semua di sinun kelak.hehehe.

Monday, February 14, 2011

salam maulidur rasul

salam maulidur rasul pada semua umat islam di mana saja berada.kepada rakan2 blogger yang menyambutnya.semoga dengan kehadirannya mengeratkan lagi siratulrahim sesama kita.
salam copy

selamat bercuti kepada semua.indok ati tak org dapat cuti.hehehe.

Saturday, February 12, 2011

kampung danau bekenu

salam bersiaran kawan-kawan.seminggu tok aku ulang alek bekenu miri ngekot cdak molah cgek pengambaran.banyak la tempat kpg danau ya di masok oleh kru pengambaran.aku lebih berminat ngekot masa rah sawah padi ya.walaupun berpanas aku tetap nak ambik gambar juak.keunikan di danau tok, masa tengah ngetam padi ya cdaknya belagu sambil berbalas pantun.nang terhibur lah kmk org.kitak org tauklah kerja shooting tok nak, mun salah kenak polah berulang kali.yalah aku kesian juak nangga org tua bejemur lamak2 rah panas.aku pun cuak juak.x sampe setengah jam aku pun lari juak ke dango.hehehe.macam apa aku owh.wakakaka.

DSC04702

DSC04701

DSC04727

DSC04735

DSC04737

DSC04776

DSC04761

DSC04755

DSC04752

DSC04784

DSC04778

DSC04787

DSC04785

selamat berhujung minggu kawan-kawan.

Wednesday, February 9, 2011

warna warni CNY

salam semua.enrti begaut.seperti kitak org sedia maklum Majlis rumah terbuka CNY ya tek di polah di miri.jadi ku blom sempat nak story apa2 lok setakat tok.masih gik gago ngan beberapa igek program termasuk maulud nabi minggu depan.jadi dalam masa tok nang bedebulah blog aku.gambar tok ku ambik bila pree jak.dari raptai sampe hari sebenar. bnyak lah gambar ku terlepas.

DSC04584
penembak tepat lagi bergaya

DSC04588
mereka yg di belakang tabir

DSC04481

DSC04495

DSC04525

DSC04526

DSC04527

DSC04543

DSC04546
org baru dan org lama

DSC04548
org2 lama

DSC04559

DSC04571

DSC04577

DSC04592

DSC04601

DSC04604

DSC04607

DSC04616

DSC04618

DSC04628

DSC04651

DSC04655

DSC04662

DSC04675

ya ajak lah dolok .lak jumpa agik.