aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, January 11, 2011

sepetang aku di sepitang

waseh best ada jak bunyi tajuk tok owh.salam semua.tahun lepas aku da janji nak kah gambar rah sepitang.hemmm jadi ari tok aku tunaikan juak.hehehe.sedikit crita lok pasal sepitang.tahun lepas hehe bok jak lepas aku da gi kejap ke sepitang sempena travelling ke lawas.dari lawas ke sepitang ngambik masa sejam mcm ya.sepitang tok dalam negeri sabah.kira kmk org dah melangkau kawasan.hehehe.iboh ingar gilak.lak pecah rahsia.wakakaka. kmk org pegi dalam pukul 4 ptg mcm ya.apa yang best rah sepitang! sepitang tok pekan tepi laut.kak ya pekan di jalan utama.jalan sepitang tok nang sibok sebab nya laluan utama sabah sarawak.mun nak g ke utara sabah mesti lalu sepitang.

ari ya sempat juak soping rah sepitang.p x da beli apa2 cuma nak cuci2 mata jak.dalam pukul 6 nang dah petang rah sepitang.mcm dah malam.sambil jalan2 carik juak tempat makan.jadi makan lah kmk org rah sepitang.makan satey sepitang, nang nyaman.x sempat nak ngambik gambar satey kotan nyaman makan.hehehe.aku sempat makan bakso daging rah sepitang.biasanya mun rah ctok sebut jak bakso nya make bebola daging.tapi rah sepitang nya make daging hiris.nang nyaman juak.hehehe.bah ya jak crita pasal sepitang.tak org tangga jak gambar k.

DSC02175

DSC02183

DSC02198

DSC02199

DSC02193

DSC02217

DSC02220

DSC02222

DSC02213

DSC02225

DSC02212

DSC02228

DSC02231

DSC02240

ya ajak la gambar yang sempat aku ambik di sepitang.xda gik aku utang pasal sepitang owh.layan jak.jumpa gik dalam entri lain.

15 comments:

Nono Fara said...

Gambar #1 & #4 latak masuk Travel Mag :)

VIVIAN said...

nang kcak!!!!!!

aok..bena kata nono...travel mag eh..sesuai!!!!

mat said...

gambar no.1 best...nak lain best juak, tp nak ya juak best lagik dari nak lain...

Ms Tikot said...

Aih, knk x ada gambar Bakso Dagong dari Sipiting :-(

Khairul Antasha said...

bena kat sifu Nono.. gmbr no.1 & 4 nang kacakkk.. suma gmbr kcak.. paling kmk suka gmbr 1st..

labulabi said...

nono.lom layak masok mag gik.hehehe.

vivi.lom layak gik eh.masok lam blog dah kira baik punya.hehehe.

mat.gambar besa2 jak mat.ilham dari amatur bah.

ms tikot.x sempat nak ambik.kotan nyaman makan. rasa nyesal juak x ambik gambar satey ngan bakso ya.huhu.

khaisha.aoklah nang kacak gambar no 1 ya.wakakaka.

erolnukman said...

best juak kat sepitang ya oo..tepi laut ka?siap ada mbiak molah aksi terjun blipat gik ya..hehehe!
gambar 1st aku suka.kacak...pas ya ompuan 2 orang ya pun aku suka juak..hehe!

labulabi said...

erolnukman.hehehe.kebetulan ajak ya pok.sambil elek2 rah tepi laut ya sempat juak nyenep2 gambar.hehehe ya spesel pun gambar pok.iboh bising gilak pok.lak perasan org lain kelak.hehe

Faizal n Fashitah said...

Yobihhh...kacak laut sipitang ya eh! ku suka nok gambar miak berekot rami2 kat jeti panjang ya. Stylo eh gambar ya!

khairunnisa ♥ said...

sik pernah pergi sepitang ;) hoho, kuching hujan jak 2 3 hari tok =.="

Monalea said...

kacak juak tpt tok

Norris said...

aku lom2 agik ke sabah tok...lainkali mbak aku pok..ahahaha...gambar sida terjun ai ya best

labulabi said...

FnF.nang kacak pok.aku rasa nak terjun juak.hehehe.

khairunnisa.bah kita rami2 pegi sepitang.mok molah pasport lok.hehehe.yalah sian ngan org di kch.jangan banjir jak owh.hehe.

monalea.jom rami2 kita pegi sepitang.hehehe.

norris.bleh jak pok.kita make darat best pegi.rondeng lok ngan dak lain.aku mok juak mun rami2.hehe.

[tErOmPaH bIrU] said...

setuju! kachak2 gamba :D
suka nangga gamba2 pemandanga gia ko! makasih sharing..

labulabi said...

terompah biru.welcom.jgn lupak g sepitang.kan jauh pun.hehehe.