aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, December 29, 2010

ribut melanda limbang

salam semua.masih gik semangat bola tak orang ka.hehehe.malam tadik xcited aku depan tv.sampe ngentak2 kaki.wakakakaka.tahniah la ngan pasukan malaysia kerana berjaya menjuarai piala suzuki buat kali pertama.ari tok rata2 suratkhabar crita pasal kemenangan piala suzuki ya.p aku xlah nak crita pasal ya k.aku nak crita pasal program yang berlaku di limbang minggu lepas.pada hari sabtu 18.12.2010 kmk org group teknikal dengan kerjasama group pentarama dah siap sedia nak sound chek peralatan pake blah malam.sambil ya berhibur sesama sendirik di dataran limbang ya.aku tek dah kira settle keja mula la kayo2 ngan kamera aku ya.nang best owh, sambil nyakat org,sambil ya tangan gatal nekan shutter.

dalam kol 4 lalu camya awan hitam mula berarak masok ke bandar limbang.nang kacak owh seprti di dalam gambar.aku mula la snep2 tek.dah ada sora sound suruh kemas peralatan sebab ari nak ujan.p memandangkan semua barang dalam khemah besar ngan di atas pentas yang berbumbung maka arahan ya tek di ambik lewa jak oleh kru2 termasuk aku.wakakakaka.engkar arahan.hehehe.tapi pengalaman rah marudi dolok mengajar aku jgan ambik mudah.alu lah aku tek ngemas ikit2 barang nak x di pake.sambil ya dalam ati aku madah tok kompom kenak ribut lagik.wacaaaaaaaaaa nang masin mulut aku.lepas ya alu datang ribut dengan guruh dan kilat.aku pa gik, perkara yg pertama aku nak selamat tentulah kamera aku.wakakakaka.secepat yg boleh aku berekot nuju moto.dengan angin yang kuat ngembak tempias membasah peralatan elektrik ngan elektronik yang berada di atas pentas ngan dalam khemah.mixer dah lebur kenak aik.power amp pun sama juak.semua la kru yg tadik elek bertempiaran lari nyelamat dirik!!oh tidak sama skali.semua kru gago carik kanvas pake nutup barang elektrik ya.aku pun sama juak.berekot dalam ujan juak nak nyelamat barang2 yang patut aku selamatkan.

sungguh kuat ribut itu dalam sekelip mata basah semua benda yg ada dalam khemah besar ya.ribut ya dalam sejam lebih juak.nang dah basah kuyup kru2.bila reda ikit semua boss2 besar pagi dataran nanyak camne peralatan ya tek.alu boss dari kch madah setakat tok semua dah basah. x dapat di selamatkan agik.ada iras2 kecewa di riak mereka2 sebab show yg sepatutnya bermula jam 8 mlm di kensel sama skali.huhu.aku pun sedih juak bah.lelah setting owh.last2 x jadi.

ya crita pasal dalam ujan,lepas jak di kensel show, semua kru di mintak ngemas apa yg patut dan aku di berik arahan untuk ngecek dak mixer, power amp, dan yg berkaitan untuk nangga tahap kerosakkannya.dengan baju yg basah aku ngan kru2 mbak la barang ya g opis untuk di bukak dan di ambor.nang mengamor la opis dengan dak skru ngan wayar2 k nyecek barang tek nak.masing2 mbak hair dryer k ngering barang2 elektrik ya.
hasilnya semua barang dapat di selamatkan.cuma 2 3 igek benda jak perlu pemeriksaan lebih.jadi hasilnya mun da di antara kitak org yg da nangga berita di tv berkenaan ngan limbang pada 19 aribulan ya.semuanya berjalan sukses seperti yang di rancang.terima kasih kepada semua kru2 yang bertungkus lumus pada 2 ari ya.bah ya jak.panjang dah di tulis aku tok.

DSC02122
WANDIE DENGAN TEKUNNYA NGITONG WAYAR.HEHEHE.

DSC02085
BOSS AKU SEMPAT GIK BERGURO NGAN JURUTEKNIK

DSC02086
TANDA-TANDA ARI NAK UJAN

DSC02083
KOMPOM UJAN TURUN

DSC02130
TOK TIME ANGIN KUAT.

DSC02126
SIK TAUK CAMNE NAK MENGGAMBARKAN KEADAAN YA.

DSC02127
KILAT YANG SEMPAT aku SNAP.PASYA KAMERA ALU DI TINGGAL DALAM KETA.

ya jak lah crita nya tek.sekian terima kasih.hehehe.selamat membaca.

13 comments:

Khairul Antasha said...

nang kacak!!!.. adik kmk bila nangga awan gelap2 kdak tok..nya nungga ya Awan Jahat...

gmbr awan no 3 & 4 nang kacak.. awan jahat :P

bah ya jak tek.. hepi new yearrr...

Norris said...

yoh...kedik ari eh...takut nangga langit ya....selamat taun baru pok

labulabi said...

khaisha.selamat tahun baru juak ngan kitak.aok awan ya nang jahat,mun nya da jari manis tek kompom kenak tetak dah.sebabnya jahat gilak.wakakakaka.

labulabi said...

norris.aok pok kudik ari kata org tua.selamat tahun baru juak pok.dont drink n drive ok my pren.hehehehe.

Khairul Antasha said...

jarik manis boh main2 oiii.. haha

ztie said...

awan ya ng ada jarik manis..tp jgnla d crk gk.. Kerol dh salu gilak kenak tetak jarik manisnya kotan manis gilak berjanji.. Jarik manis awan jahat ka... Kaki manok jarik manis ka..semua d amik nya k ganti

Faizal n Fashitah said...

Yohhh kacak gamba kilat ya.. gelik juak ku nangga upa cuaca kedak ya. Kedak lam crita Skyline jak eh...

labulabi said...

khaisha n ztie.wakakakaka.mun lah awan ada jari owh,kompom kenak terkam kita semua.hehehe.yalah ztie owh berik jak ngan khiasha ya mua-mua.hehehe.

miss Fida said...

bahaya juak owh..tpi sempat juak ktk ambik gambar...

labulabi said...

FnF.ya bok nangga gambar pok.mun dalam situasi ya, aku pun takut juak bah.p ya pengalaman nak.hehehe.da dapat e-mail aku x bro.

labulabi said...

miss fida.semestinya kmk ambik dolok.p dah ribut ya tgh atang moha,kmk terus simpan kemera.sayang ngan kemera bah.hehe

erolnukman said...

yahh..kudik ari oo..nasib barang sik rusak.pernah sik kejadian ribut2 camtok merosak dak harta benda ktkorg?byk ribu sik rugi?hehehe

labulabi said...

erolnukman.pernah pok.terutama speker yg bukan waterprof ya.mun dah basah memang rosaklah.tapi alhamdulillah setiap kali majlis kmk org nang dah stenby, mun rupa nak ujan jak semua barang ya akan di paking awal.