aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, December 28, 2010

perjalanan ke limbang

salam semua.pa kes ari tok.seperti yang di janjikan dalam entri yang lepas aku nak molah sedikit la cerita tentang perjalanan dan aktviti aku di limbang dan lawas.p malam tok crita ikit tentang perjalanan ajak k.pada 15.12.2010 ya tek, aku dengan my boss molah perjalanan ke limbang untuk membantu liputan teknikal sempena lawatan menteri penerangan komunikasi dan kebudayaan.aku tok x tauk nak nyebut nya pun protokol.jadi x perlu la sebut nama owh.tauk bah kitak org.hehehe.setelah ngemas barang yang patut, aku pun bertolak,sebelum ya kenak cari tempat tukar duit lok.sebabnya kenak bayar tol jambatan rasau yg terletak dalam wilayah brunei.mun make keta sendirik da 2 tok kenak bayar.cgek rah jabatan asian rah kuala baram miri.mun ngembak kereta perentah pree ajak.tapi dalam tol brunei kenak bayar juak la.

lepas nukar duit rah e-mart miri pagi minum lok.lak takut lapar.hehehe.kak minum ya aku tek dah sedia nak memulakan perjalanan, tapi da cgek hal lagik, boss aku tertinggal henpon rah opis!.wahahaha.terpaksa la kmk 2 balit ke opis lagik.kongkengkongkeng kol 11.30 juak jalan ke kuala baram.di pos imigresen sg 7 da sebuah gik keta jabatan nunggu kmk 2.hehehe.dah terlambat la.lepas cek pasport n apa yg patut kmk org meninggalkan wilayah sarawak menuju ke wilayah brunei.sampe jak rah imigresen brunei serah gik pasport untuk di cop dan pemeriksaan kastam.x juak lama la sebab Q nya x banyak keta.lepas jak ya aku pun memecut rah jalan brunei dengan selaju yang boleh.hehehe.jalan brunei nang stedy ko. jarang nemu bumper rah tgh jalan.tapi aku x terus make highway sebab jalannya jauh,jadi make jalan kpg jak la menuju ke kuala lurah.sampe jak ke kuala lurah dah pukul 1 lalu.mun dah sampe kuala lurah ya x jauh lagik nak masok limbang.kmk org datang limbang dalam pukul 1.45 camyalah.elek bah. tapi perut lapar.wakakaka.bah ya ajak cerita perjalanan ke limbang k.jgn tak org x maca aa. lelah tangan ku naip tok eh.hehehe.

peringatan: gambar tok semua di ambik oleh boss aku.make auto program ajak.wakakaka.

DSC01996
POST KAWALAN POLIS SG TUJUH.

DSC02000
BYE-BYE MIRI.HEHEHE.

DSC02002
DESTINASI AKU KE KUALA LURAH.

DSC02008
TOL JABATAN RASAU BRUNEI.

DSC02010
ANTARA PERUMAHAN DI BRUNEI.X DA PAGAR OWH.KOMPOM SELAMAT BAH.

DSC02012
TOK MASOK HIGHWAY BRUNEI.4 LANE OWH.BLEH MBAK SAMPE 140KM/H.ADA BRANI.

DSC02013
JALAN PINTAS KE KUALA LURAH TOK.P MUN HUJAN IBOH LA NAK MAKE.KOMPOM BANJIR

DSC02023
BORDER KUALA LURAH.LEPAS JAK BANGUNAN TOK DAH MASOK LIMBANG.

camyalah sedikit pengalaman untuk aku kongsi ngan kitak org semua.

10 comments:

hani apandi said...

lamak dh sik pegi brunei ehh.
last mek pegi tahun 1994 sik silap lahh.nanga nektok dah 2010.ada 16 tahun lah sik gia.huhu

am-rie said...

nang teringin menar mok g brunei..bila lah o..mok makei passport juak o masuk sia..ingat kt bleh masuk makei border pass jak tek..

BSI-BSR-VIVIAN said...

kmk rasa pernah pergi sampe sempadan jak..pemisah nya sungey ka laut.. kuala belait ka?? kecik2 dlok jak..hukk.huk...

labulabi said...

hani.lak mbak syuk g hanisyuk rah brune aa.mun x pun lalu jak bah.hehehe.

amrie.nang kenak make pasport juak g brunei pok.setakat tok lom da nengar make border pass.bah ator jak outing.lak kita molah outing ngan member brunei.hehehe

labulabi said...

bsi.kinek tok mun kitak lalu border sg 7 ya,nang terus nampak laut.dekat gilak dah border ya.rasanya dalam 3 4 tahun gik pindah la cdak imigresen ya.

Khairul Antasha said...

ney gmbr d snap ktk? upload gik cepat sblm thn baru..yerrr..haha

ztie said...

lamak dh sik g brunei eh. Ne ndak tuju pasport mek ow. Hoho... Kepak tgn tak naip ka? Mek maca k hp tok.tulisan kecik2. Mek skip ikittt...ikitttt... Jak tek.. X byk.keh3...

labulabi said...

khaisha.opssss sabar lok ngek.wakakaka..lak ikit kmk download.hehehe.kompom sebelum tahun baru kmk download.

ztie.hahahaha.nang ada kitak ya.lain kali beli iphone 4.besar skrinya.hehehe

[tErOmPaH bIrU] said...

yahhh.. kmk la ingin nak travel kei darat ke Limbang ko.. makasih sharing info-info tok.. at least nampak la kmk dikit2 viewnya gia-gitok-gitew hehe..
p/s: boleh tahan juak angle gamba diambik boss ktk ya.. kacak! ;)

labulabi said...

terompah biru.biasalah org lamak nak.pengalaman banyak.bah skali skala pa salah g limbang.bukan jauh pun.cuma jangan pegi time bz jaklah.lak lamak nunggu rah border ya.kmk org nak plan g kk k darat gik.tunggu baget lok.hehehe.