aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, November 17, 2010

tag dari katak ijo.

salam 1 malaysia ngan kitak org.pa crita raya aji tek.ingin aku nak nengar eh.hehehe.crita ari tok pasal tag dari khaisha si katak ijo.hehehe tag nya ya tek bekenaan ngan hp.banyak senanya sejarah hp aku.p polah lupak lok lah.aku dah molah cgek enrti pasal tag tok di laptop cgek.p memandangkan laptop ya lupak di umah aku molah k laptop rah opis tok jaklah.lagipun ari tok aku pree gilak2.cdak xda di opis juak.da yang g kuching, da g bekenu, da gi speta.jadi layan jak tag tok.

aku dan henpon aku

1. brpa igek henpon anda?
- cgek jak.


2. apa bren henpon anda?
- Nokia xpressmuzik.nak touch sekerin ya bah.


3. fungsi henpon anda?
- bleh sms,mms mns,fns,sss.wakakakaka.pa jak la gunanya owh


4. perkhidmatan henpon anda?
- celcom forever


5. Jimat x talian henpon anda?
- kadang2 jimat, kadang x.


6. Berapa banyak duit anda habis pake reload dalam sebulan?
- purata dalam rm 30 sebulan


7. Berapa igek mesej dalam inbox di Hp anda?
- setakat ari tok bok 281 igek.nunggu penuh bok buang.hehehe



8. Sapa yang paling banyak ngencol dalam inbox Hp anda?
- sapa gik mun x dak celcom ya.panas ati.


9. Ketika anda jawab soalan tok, sapa penghantar mesej yang paling last dalam inbox anda?
- celcom la.from celcom0045>PS MOVE & RM100 KREDIT PERCUMA!REBUT PELUANG MENANGI DGN 2 TRANSAKSI AIRTIME SHARE DLM 1 HARI SEBELUM 15/11/10.TAIP RMHTR KE 1.TERTAKLUK PD T&S.



10. Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut?
- Pa pikir tak org.aku nang geram gilak.ndak alah2 msg yg sama.



11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
- biasanya x layan lah.malas nak mikir gilak ngan no yg x dikenali ya.



12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor Hp anda?
- aku dah warning ngan geng2 keras.x bleh berik no hp aku ngan org yg x dikenali.mun aku dapat tauk siaplah org ya.


13. Anda heppy bila menerima mesej dari seseorang?
- nangga urusan meseg yalah.mun nya madah heppy aku heppy,mun nya madah sedih aku pun sedih juak.


14. Berapa laju anda menaip mesej?
- xda laju ko.selow aku naip msg.kadang2 org kenak call aku juak.sebab aku lambat reply msg.betul x syuk!


15. Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
- setakat jam tok blom da gik da call sapa2.msg pun blom walaupun deng ku dah pegi bintulu agik pagi tadik.


16. Berapa kerap anda ber'3G'?
- x pernah make.camne upa make 3G owh.cita ngan aku lok.


17. Ringtone apa yang anda gunakan?
- kalaulah aku jutawan


18. Bagaimana pula dengan 'message alert'?
- tone nokia ajak.


19. Berapa saiz Memory Card Hp anda?
- 2GB.ya pun pakej masa beli henpon ya.


20. Anda ingin memiliki Hp baru?
- aku mok E7


21. Alarm di Hp anda?
- x pernah ada.


22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
- x ada.


23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag....

sapa mok jawab tag tok sila kedepan.wakakakaka.

15 comments:

Abg.Syuk said...

padah jak hal barang kamera cepat u replay msg ya. hahahaha

Khairul Antasha said...

haha..bagus..gia lah kta.. kelak ada gik tag susah2..smpe berkerut dahi ktk nak jwb kelak.haha

labulabi said...

syuk.hehe.pa crita barang ku tek pok.dah u nemu kotak peti ais k mungkusnya tek.hehehe

khaisha.insyaallah akan di jawab segala tag.yalah berat juak jawab tag owh.waima nampak senang jak soalannya.hehehe.pa crita raya aji tek.da daging kerebo kmk tek.

Abg.Syuk said...

lom g pok.. maklum la marek g raya...

labulabi said...

hoho.selamat hari raya.xda outing tek pok.lak 03.01.11.ada ku di serian.p x lmk lah.dapat 4 ari jak.ator outing pok.mbak geng2 kita g ronda2.hehehe.carik tema best.hehehe.

[tErOmPaH bIrU] said...

tumpang lalu jak lok.. sik mauk ke depan hehe.. allergik ngan tag.. njawab soalan-soalan tag rasanya gik susah dr njawab soalan SPM ;P
apa2 pun, selagik daging korban ada lam peti ais.. belom terlambat rasanya nak ngucap Selamat Hari Raya Haji nak ohhh :D

Abg.Syuk said...

3hb ya aku dah start kelas dah ooiii

BSI-BSR-VIVIAN said...

ney la sik perlu alarm..bini ada bah..heheh

labulabi said...

terompah biru.aok lalu jak.hehehe.selamat hari raya aji juak ngan kitak.banyak la daging lam peti ais kitak owh.skali skala layan tag bah.hehehe

syuk.aku ingat dah abis blaja tek.wokey kelak2 jak kita polah outing.

bsi.kmk nang xda make alam.ngarap ngan naluri jak.mun kmk rasa nak bangun kol 5, kompom kol 5 kmk bangun.hehehe.dari skolah lok mcm ya.

Faizal n Fashitah said...

Ku simok jawap tag tokkk!.. rela ku gi The Sprong blanja duit ku k nangga wayang!! yerRRr ekeke...

NALQAH said...

ska!
hahaha

labulabi said...

hehe.lmk x pergi the sprong ya eh.camne crita raya tek.xkan xda nemu dak artis agik masa semayang raya tek.hehehe.

nalqah.tima kasih sudi singgah.

NALQAH said...

haha
saia tgga dr ninie
kinda cam best nama blog awk
ya singgah
:)

labulabi said...

nalqah.owh..salu2 lah singgah agik.hehehe

NALQAH said...

haha
mun mek singgah boh lpk berik kueh k mkn
lapar
hahahahhaa

p/s::anda jua
btw call me laila