aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, November 14, 2010

kawan makan kawan

salam bersiaran lagik kawan-kawan.pa pikir kitak org ngan tajuk tok.tentu kitak org pernah nemu ngan org yang berperange camtok tok.aku pun x terlepas juak dari manusia yang ada sikap macm tok.dolok aku ingat toklah kawan bait aku.pernah satu ketika kmk org mcm adik beradik.tapi aku x pernah juak nak jaik dengannya sampe ari tok.mun ngekot tahap moha aku dah mcm gunung berapi rah endon ya.semua ya cerita lamak.x perlu aku kenang agik cuma bila aku nemunya aku rasa kesian juak.sebabnya x semua perkara jaik nya polah ngan aku.masih agik aku anggap nya kawan aku.kawan aku dari kecik ya.semuanya terjadi kerana cinta.pernah x rasa gerek kitak org di rampas oleh kawan bait kitak org.ceritanya bermula bila kmk org sama2 di skolah menengah.abis ya PMR..hahahaha kenja kali jak owh.tapi yalah hakikat bahawa aku ada da peminat gelap yang aku x tauk lamak tok. bila dah abis semua ya,aku terimak cgek nota madah(awak..semoga kita berjumpa lagik di tahun hadapan..dari tutttttttt.)waseh rasa macam best jak owh.tapi sapakah gerangan insan ya.last skali sebelum kmk org balit ke kampung ada sorang insan ya datang ngagak aku sambil tersenyum-senyum.huh bleh tahan juak ompuan tok.alu insan ya mbak aku klaka.hehehe.klaka punya klaka bok ku tauk nya nang suk ngan aku.tapi nya x brani kerna aku tok jenis org yg mcm makan org.benakah aku mcm ya.x da hallah sebab aku dolok nang da gaok ikit.kaki buli skolah owh.hehehe

di pendekkan cerita maka bermulalah edisi bergerek.taman danu serian menjadi saksi cinta.wakakakakaka.gelik tekak ku eh..iboh kitak org mutah ijo aa.kfc serian tempat bergurau senda.hehehe.ranchan ya tempat bermandi manda(adakah)iboh pikir jaik kitak org k.hehehe.sampela keputusan PMR di umumkan.waseh best eh time g ambik result ngan gerek.hehehe.aku pendekkan agik cerita.wakakakaka.masok sesi baru tingkatan 4 aku mohon sekolah teknik sebab aku x minat agik nak blaja sekolah biasa.insan ya tek merangkap gerek aku ya tek maseh stay di skolah yang sama.x teringin nak pergi k teknik mahupun aliran sains.aku tek mbak dirik ke skolah teknik.kira cinta jarak jauh la kmk 2.cara kmk 2 berhubung cuma make surat ajak.kadang2 aku tipon ke rumahnya skali skala.biasalah diam asrama nak.lagipun time aku skolah ne da henpon.
baruk jak hubungan kmk 2 ya berusia setahun jagung, aku rasa da x kenak ngan insan ya tek.surat aku x berbalas, mun tipon jarang2 ada di rumah.alasan tek molah kerja kursus,x balit kampung la,huh mcm la aku x pernah skolah asrama.ujung minggu mun mbak jumpa madah bapaknya antar ke sekolah.makinlah aku pelik.kenak berlaku perubahan yg mendadak macam ya.last2 aku antar spy ke sekolah ya.aku mok jawapan dalam tempoh seminggu ya.akhir skali dengan x mena2 spy aku madah insan ya salu lepak ngan kawan bait aku.mula2 aku x syak apa2.sebab ngan nya lepak ya kawan bait aku.lagipun semua surat-menyurat kmk 2 melalui kawan bait aku ya.

bila dah salu gilak spy aku madah nang nya 2 ya salu dating juak.aku x pat tahan agik.yalah dah surat x dibalas, nak tipon pun susah, nak jumpa pun x dapat,aku nekad nak g nyerbu ke skolah pada hari jumaat lepas skolah.aku madah ngan spy aku ya aku akan datang time org balit sukarela.maksudnya ari jumaat ya sapa mok balit kpg bleh balit,sapa rasa nak study rah skolah bleh tinggal.x da halangan.dari kuching aku mbak kawan aku nak da keta pulang ke serian,bila dah pukul 3 aku masok ke perkarangan skolah.rami gik cdak kenal ngan aku time ya.hehehe.aku madah mok carik gerek aku.adalah org madah nya tgah study kat kelas.so bila dah di kenal pasti kelas ne aku g nyerbu dan aku dapati gerek aku tgh bermersaan dengan kawan bait aku!!!sialan punya gerek ngan kawan bait aku.aku rasa nak tampar2 jak 2 2 ya.patut la lamak tok berubah.cisssss.aku datang antu.tapi aku x lah ngamok.muahahahahaha.aku jadi penjahat.masa ya aku nangga muka kawan bait aku ya mcm telur jak.bole di renyok dengan sebelah tangan.kawanku nak di kuching tek dah nyisin baju.aku mbak cool jak cdak.x bagus kelai dalam sekolah nak.hehehe.aku pendekkan lagik cita tok.pasya alu x da ku kontek agik gerek aku ya.nang bena padah org cinta jauh nang susah mun x tahan iman.jadi pengajarannya tek.berlaku adil dalam hubungan jarak jauh, harus setia.jgan berpaling tadah.moral of the setory.jadi pa kenak mengenak cerita tok ngan gambar di dibah tok.

09112010045

gambar tok aku ambik masa di pekan beluru bakong.make henpon xpressmusik jak.pa padangan pertama kitak org nangga gambar tok.lepas ya kitak org comparekan dengan cerita yang aku tulis tadik.lepas ya kitak org pikir2kanlah.biar gambar ajak jak bercerita macam blog onggon


..........................................................................................................................................................................kesudahan dari gambar di atas.

09112010048

09112010046

apa yang kitak org rasa.sama x dengan cerita aku ya tadik.cuma tuhan jak tauk.
sekian untuk hari tok.

tok gambar untuk amni.




10 comments:

Khairul Antasha said...

hahaha...apa perasaan gerek time skolah? best kah> kmk xpenah gerek time skolah..tkut kenak baok oleh bapak..hahahaa


buat ms tok kmk xdpt compare kan gmbr dgn cita ktk..sbb kmk imejin ktk gerek time skolah..haha..ya jak lahhh..

labulabi said...

best eh begerek masa skolah.muahahahaha.mun x cayak tanyak hani ngan syuk.yippiii.

Amni said...

kamek sik pernah bergerek serius... mek pernah bergerek mena2 cuma 3 bulan jak.. pasya break.. ya pun umo 19 tahun.. haha... tweja jak mek asa.. skali ngan mirul, sik perlu gerek2 lah.. tunang terus, terus nikah, senang cita nak? haha...=p

aiee...urang kaki buli la biasa banyak peminat.. hehe

saytunt yang fabulous said...

gmbr ya memberi impak pada cerita tok...^_^

wa kaljis said...

Mr. labuk.. ku jak ingat ko jadi kelontet ya (kelontet is dragonfly in sarawak).. hahaha... tadi cinta PJJ nang susah pok.. byk yang terkorban dan berkorban demi cinta PJJ tuk.. :)

ztie said...

errmm.... PJJ kah..mek pernah PJJ.... tambah sia.. tambah sitok.. tambah kerek .. tambah kanan.. PJJ mek bertahan lebih kurang tambah tolak bahagi darab 5 tahun jaklah...

mek sik mok PJJ gik... enafsaid :)

Ninie Nordin said...

kmk PJJ koh. grrr. kdg2 tkt juak PJJ tok. ada bait ada burok ehh. tp ya la. kepercayaan ya penting. sma2 jga drik bah. tp kmk ambk jln pendek jak la. gerek jaoh ka dekat ka. mun da jodoh sik ke sine ohh. mena sik? yerrr.

kwn baik dk mpun ng sik pat d cayak glak. -__-

hani apandi said...

haha.tanyak mek 2 syuk indah..
urm, mek jawab..
best ada sik best pun ada
yang baiknya, ada ngan bersaing study & aktiviti sekolah..yang sik bestnya, syuk salu jak sik mok tego kmk mun mek hebat sikit drinya msa skolah lok.haha

nang twija aie! :p

PJJ, macam2 jadi.sapa sik tahan, nang sik kan kekal.ada2 jak benda sik btol..bnda kecik jadi besar..sunyek jadi alasan,

kawan makan kawan, hati2 jak..:D

labulabi said...

sambil nangga cita nasib si labu labi ngan anak ku nyenyak tido.dengku travelling ke btu ari tok aku layan blog kitak org.hehehe

amni.kira tok 1st n last kmk bergerek masa skolah.senanya nang x da niat kmk nak bergerek masa skolah,kmk suka gik buli org.wakakaka.tapi kadang2 sesuatu perkara yg bleh mengubah pendirian kita nak.

saytunt.aok.mula2 aku ingat tengah projek.tapi bila di tangga dekat2 nang kelontet ya tgh makan kawannya.sampe kering kawannya bok dilepas.tok 1st la aku nangga kejadian ya.

wa kajlis.nang bena pok.x ku medo cinta pjj.mcm2 benda bleh berlaku.

ztie.heheh nang penuh lah pinggang kitak ya owh.kerek ada, kanan pun ada,depan blakang gik.5 tahun ya cukup lmk.mun ambik ijazah dah kombokesyen owh.hehehe


ninie.benakah.brani kitak ninggal deng kitak sorang2.lak nya merayap kelak.wakakakaka.aok mun da jodoh x kan lari nak.pusing2 sia juak kita jumpanya.arap2 jodoh kitak ya sampe ke akhir hayat.

hani.hehehe.ne da kmk dapat merik contoh lain gik.kitak 2 syuk la yg paling hebat masa tok.hahaha.kmk harap jodoh kitak 2 ya hingga ke akhir hayat.doa kmk semoga kitak 2 cepat kawen oi.jgn tunggu lama2,nanti di ambik org.wakakaka.sabar jak k.org laki nang mcm ya.perkara nak kecik2 ya kadang2 bleh merimaskan cdaknya.

hani apandi said...

amin..insyaALLAH..ada jodoh, sik ke sine..TQ :)