aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, November 30, 2010

apa pikir kitak orang

pa pikir kitak org owh.ari tok x crita best.di sebabkan kedemamam yang blom reda,telah menyebabkan kelembapan aku untuk berfikir dengan baik.wakakakaka.nang tahap lembab la masa tok pok.x pat pikir berat2 lok.sakit palak aku oi.badan pun masih lemah2.nang dah sejarah dalam hidup aku la.demam nang x dapat bait cepat.paling2 pun seminggu ya bok bait.jadi nak mbak kitak org bepikir lok sekejap.tentang gambar2 yang aku ambik semasa traveling ke pekan beluru 2 minggu yang lepas.semasa elek2 lepak di blakang bangunan aku tertangga lah hasil karya agong org seni.jadi pa kata kita sama-sama saksikan karya seni agong tok.pasya sama2 kita nilai apa maksud di sebalik seni ya.saksikan.











seni ka ataupun luahan perasaan.hehehe

Monday, November 29, 2010

HDR versi minggu.

hdr tusan

salam semua.ari tok aku x sehat.lemah dak tulang melulang.mcm wa kaljis juak dah.ari marek sempat g outing kejap ngan geng.p x tauk pa nak di ambik.saja jak jalan2 sambil beloya.last2 singgah di pante tusan bekenu.dalam setengah jam snep snap.alu pulang.bah ya jak crita ari tok.palak tgh pening2 lalat tok.aku demam da..

Saturday, November 27, 2010

aku dan hari sabtu

salam semua.pa polah tak org ari sabtu tok.ngator blog ka macam si hani tok.mun x pun tgh besesah.mun x pun tgh masuh tapak dalam peti ais macam crita si khisha .mun x pun tgh ngurut kaki mcm pa yang dah terjadi dengan mamat sorang tok.mun x pun tgh carik hadiah k kawan2 nikah esok macam si along tok.mun tak org molah perjalanan jauh pastikan kenderaan dalam keadaan baik dan stabil macam si bla bla tok.wakakaka.ku tauk nya tok tido jak lam moto ya.

jadi pa polah tak org owh.tentu mcm2 nak.aku tek tgh mikir camne nak nyetel hal pc yang c pat di atur tok.bengkeng da juak.hehehe.bila sik settle hal pc tek aku call jak syuk nanyak tempahan album k org kawen minggu depan.kira gago ikit lah tek.gago kedirik aku ajak bah.kejap gik nak mbak dah anak bini g jalan2 lok.x tauk cney destinasi gik.kali rah pasar ajak.mun rajin jalan sampe ke niah.wakakaka.layan jak gambar ari sabtu tok.
tok laptop kesayangan.4 tahun dah umonya.dah x ingat brapa kali dah kenak format
my xp

tok pat molah kerja-kerja grapik ngan rasmi
my hp

tok tempat berhibur sambil nyuci mata ngan blog kitak org
nangga blog

tok la pc yang menyakitkan hati.rasa nak tikam ke dibah jak.muahahahaha.
kerja
LAMBAT BENA TENET ARI TOK.DATANG MOHA AKU OLEHNYA.MUAHAHAHAHA.(TETAK PENJAHAT)

Thursday, November 25, 2010

itam puteh kehidupan

salam.ujan x rah kitak org sia.hehehe.best x tajuk di atas ya.tajuk ya xda kenak mengenak ngan kehidupan kita org k.ya cuma sekadar tajuk ajak bah.so kenak da itam puteh ya.enrti ari tok nak encrita ikit kesah itam puteh gambar yang aku ambik sekitar aku da dslr.pernah dolok ku nengar org madah ambik gambar itam puteh tok best.penuh dengan dramatik.memanglah rasa ku.aku pun suk juak nangga gambar itam puteh bah.mcm kita nangga gambar ya 100 tahun jak owh.waima gambar ya bok jak di ambik tek.mesti tak org ada yg masih nyimpan koleksi gambar itam puteh nak.hehe

jadi gambar itam puteh terus dari kemre.aku x da edit2 agik.cuma da sesetengah nya aku crop ajak.hehehe.mun ada yg kitak org kenal dalam gambar tok polah2 lupak jak k.bukan ku nak nyuruh kitak org jejak kasih.cuma mok nunjuk hasil gambar itam puteh ku ajak.wakakakaka.tangga2 jak apa yang patut.mun sudi sila2 jak tgl jejak tak org.kelak aku ngekot blakang.hehehe.

macam dolok pun stail

pegi cney kak long

sapa nama kitak

DSC01150

my baby

x pat ikat kasut tok eh

DSC08241

gadis kedayan

aksi nikon

warga kerja

rasanya ya ajak la gambar ari tok.lak jumpa gik dalam edisi lain agik.kepada rakan2 blogger selamat berhujung minggu.

Tuesday, November 23, 2010

raya korban

salam semua.entri kedua ari tok.memandangkan penggunaan akuan flickr aku di tahap minimun bulan tok maka terpaksa aku molah entri banyak2.wakakaka.balit pada crita tadik.kita bok jak kak menyambut hari raya aji seminggu yang lalu.nang di sia sitok jak org molah korban nak.aku tek x terlepas juak ngekot aktiviti korban.tapi aku x mengorbankan dslr aku untuk aktiviti korban yalah.kebanyakkan masa dslr aku ya dalam beg ajak.nang cukup rehat dslr aku ari raya aji ya tek.dalah 2 3 bahagian jak sempat aku ambik.selebihnya kegagoan aku dengan kerja. cgek jak yang aku tunggu seminggu ya tek.carik sunset bah.hehehe.mok juak k kenang-kenangan sunset sepanjang seminggu raya korban ya.

hdr 1

DSC09768

hdr 3

aku senanya nak molah HDR.tapi aku nangga macam x jadi jak HDR aku ya.malas nak ngator agik.kitak org layan jak lah.

SUP POWER RAH KPG HAJI WAHID.
DSC09688

kak makan alu pening2 lalat palak ku.

main dango.

salam semua.pa crita tek.da nak best2 ka.hehehe.ari tok nak crita ikit pasal main dango.pernah x kitak org main dango masa kecik2 dolok.x kira la laki ka ompuan ka.kompom da join main dango nak.x pat ku mejin time ya eh.hehehe.da jak aktiviti kita gik kecik dolok oo.aku pun x terlepas dari zaman kecik ku dengan aktiviti camya.pernah aku ngan geng sekampung main dango tok.mbak dak beras dak sayo.mcm2lah keperluan k main dango tek.mbak tin melo k ganti periok.wakakaka.lelah carik rah tempat uras rumah org.

bila dah sekolah menengah aktiviti ya lebih berat agik.main dango rah pegong kpg kamk org ya.masa ya kita x nunggah main dango owh.dah edban masa ya.mbak dak kemah.mbak dapor ges.mun da biak ada gitar mbak gitar.bekemah semalam 2. geng ompuan dah pande masak. xda masak dalam tin melo agik.sambil masak2 tek nengar petikan gitar.wasehhhhhhhhh.nang bestlah.hehehe.

kinek tok aku masih suka main dango ngan dak anak biniku.ujung minggu kmk 3 beranak main dango rah umah.sambil nangga tb aku ambik kesempatan masak k makan tghari.masa ujung minggu jak dapat masak nak best2.hehehe.mun ari kerja nang x sempat.biasa molah ala kadar jak ko.kadang2 tapauware jak.kerna minat main dango yalah aku pande la masak.x lah pande nang edban mcm mak kita, mcm org bukak kede makan.cukup2 pake dirikpun bah.lejuk juak kita nak tapauware ari2 nak.lagipun aku dolok salu keja jauh2 dari org tua.ya jak la kelebihan yg memaksa aku untuk memasak kedirik.bila2 dah lejuk ngoreng telur mok juak aku nak molah masakan lain.jadi ya jak lah crita ari tok.bila kita nak main dango tek geng.x teringin agik kah.wakakakaka.

CUTI2 MAIN DANGO

P1000901
sayo midin

P1000902
ketam goreng telo

P1010006
dagin goreng leyak

P1010008
kambin bakar

pegi sapan lok.hehehehe.

Sunday, November 21, 2010

mari kita molah tag tig tog.hehehe

salam ngan kitak org semua.petang tok aku nak nyawab tag ke dua dari khaisha si katak ijo.ari tok ku molah spesel sebab nak ari ya x dapat di tunaikan dengan jayanya.


1) definisi cinta monyet :
cinta ala2 monyet kali.hehehe.kenak nya di berik nak cinta monyet owh..kenak x cinta pusak ka.wakakakaka

kamilah cinta monyet itu!!!!.wakakakaka


2) pernah mengalami cinta monyet :

x perlu crita agik owh.aku dah cita dolok bah.hehehehe

3) kali pertama tulis surat cinta :

x pernah tulis surat cinta.aku suka gik jadi kaki buli.wakakakaka

4) kali pertama terima surat cinta :
sila rujuk rah ctok aa.mun rajin la.hehehe.

5) port dating 1st time :
semestinya tasik rah serian tok.hehehe.



6) ayat2 cinta pertama utk kekasih :
entahlah.rasanya x pernah ungkap kata2 cinta eh.yg kmk ingat" kenak kitak suka buli org owh.kmk suka nangga kitak buli geng kitak eh.tapi kmk sik mok kitak buli kmk.

7) berapa kali bercinta :
1st n last.sila rujuk ctok:kmk ngan bini kmk x pernah meluahkan kata2 cinta ko.yg pasti kmk 2 cuma kawan internet jak masa ya.tapi terdetik di perasaan bila klaka bab kawen.kmk dengan x semena madah on ajak.alu on lah kmk 2.kawan dalam 3 bulan macam ya.raya ke 5 tahun 2007 kmk 2 bertunang.masa ya bok keluar kata2 kmk sayang kitak, kitak sayang kmk x.dan seterusnya ke alam perkahwinan pada tahun baru cina 2008.dan kinek tok tgh hangat bercinta.wakakakaka.jgn jeles kitak org.

8) perkara paling indah pernah anda buat utk kekasih anda :
x tauk la apa masa ya.yg aku ingat cuma jalan2 rah tasik ya ajak.sambil klaka pa keja umah,masih x cikgu blalalalalala(macam ayat ninie jak eh),bila bleh jumpa agik,yerrr boring kali jak owh.kitak org rasa ya indah x.huhu.sadis jak bunyi.tapi yalah cinta monyet nak.hehehehe.

9) siapa nama kekasih terakhir anda :

aku nunggahnya Nurul.tapi semua org pun nunggahnya Nurul.camne owh.


10) panggilan manja utk kekasih anda :
kitak kmk.kadang2 awak.wakakakaka.


jadi ya ajaklah jawapan untuk tag si khaisha.thank kepada beliau sebab sudi tag aku.lak jumpa gik dalam entri lain.wsalam.

mari beli oi...

salam satu malaysia ngan kitak org.entri ekpress bas miri kuching tok.selaku ahli tetap dalam Photo freak crew, maka dengan ini saya mok promosi baju photo freak ngan kitak org.untuk keterangan lanjut kitak org bleh lah bertanyak dengan mr syuk selaku ejen jualan.bleh cek juak di facebook photo freak crew.



sorry pok aku copy gambar tok.aku coba link nya x pat.hehehe.
sedikit cerita photo freak crew.sila klik ctok

Wednesday, November 17, 2010

tag dari katak ijo.

salam 1 malaysia ngan kitak org.pa crita raya aji tek.ingin aku nak nengar eh.hehehe.crita ari tok pasal tag dari khaisha si katak ijo.hehehe tag nya ya tek bekenaan ngan hp.banyak senanya sejarah hp aku.p polah lupak lok lah.aku dah molah cgek enrti pasal tag tok di laptop cgek.p memandangkan laptop ya lupak di umah aku molah k laptop rah opis tok jaklah.lagipun ari tok aku pree gilak2.cdak xda di opis juak.da yang g kuching, da g bekenu, da gi speta.jadi layan jak tag tok.

aku dan henpon aku

1. brpa igek henpon anda?
- cgek jak.


2. apa bren henpon anda?
- Nokia xpressmuzik.nak touch sekerin ya bah.


3. fungsi henpon anda?
- bleh sms,mms mns,fns,sss.wakakakaka.pa jak la gunanya owh


4. perkhidmatan henpon anda?
- celcom forever


5. Jimat x talian henpon anda?
- kadang2 jimat, kadang x.


6. Berapa banyak duit anda habis pake reload dalam sebulan?
- purata dalam rm 30 sebulan


7. Berapa igek mesej dalam inbox di Hp anda?
- setakat ari tok bok 281 igek.nunggu penuh bok buang.hehehe



8. Sapa yang paling banyak ngencol dalam inbox Hp anda?
- sapa gik mun x dak celcom ya.panas ati.


9. Ketika anda jawab soalan tok, sapa penghantar mesej yang paling last dalam inbox anda?
- celcom la.from celcom0045>PS MOVE & RM100 KREDIT PERCUMA!REBUT PELUANG MENANGI DGN 2 TRANSAKSI AIRTIME SHARE DLM 1 HARI SEBELUM 15/11/10.TAIP RMHTR KE 1.TERTAKLUK PD T&S.



10. Apa perasaan anda bila baca mesej tersebut?
- Pa pikir tak org.aku nang geram gilak.ndak alah2 msg yg sama.



11. Jika anda terima mesej dari seseorang yang tidak dikenali ingin berkenalan dengan anda, apa yang anda reply kepadanya?
- biasanya x layan lah.malas nak mikir gilak ngan no yg x dikenali ya.



12. Perasaan anda bila rakan anda sendiri menyebarkan nombor Hp anda?
- aku dah warning ngan geng2 keras.x bleh berik no hp aku ngan org yg x dikenali.mun aku dapat tauk siaplah org ya.


13. Anda heppy bila menerima mesej dari seseorang?
- nangga urusan meseg yalah.mun nya madah heppy aku heppy,mun nya madah sedih aku pun sedih juak.


14. Berapa laju anda menaip mesej?
- xda laju ko.selow aku naip msg.kadang2 org kenak call aku juak.sebab aku lambat reply msg.betul x syuk!


15. Siapakah orang yang pertama anda mesej/call hari ini?
- setakat jam tok blom da gik da call sapa2.msg pun blom walaupun deng ku dah pegi bintulu agik pagi tadik.


16. Berapa kerap anda ber'3G'?
- x pernah make.camne upa make 3G owh.cita ngan aku lok.


17. Ringtone apa yang anda gunakan?
- kalaulah aku jutawan


18. Bagaimana pula dengan 'message alert'?
- tone nokia ajak.


19. Berapa saiz Memory Card Hp anda?
- 2GB.ya pun pakej masa beli henpon ya.


20. Anda ingin memiliki Hp baru?
- aku mok E7


21. Alarm di Hp anda?
- x pernah ada.


22. Anda ada call/mesej parents anda hari ini?
- x ada.


23. Namakan orang-orang yang anda ingin tag....

sapa mok jawab tag tok sila kedepan.wakakakaka.

Monday, November 15, 2010

hari minggu yang heppy

salam semua.minggu ya tek da member molah birthday party anaknya rah kuaters kmk org sia.cgek blok ya di jemputnya.nang ramilah org datang.sambil ya nya da nyewa rumah angin ya pake nembiak main.nang best la ari ya.mcm2 olah nembiak rah rumah angin ya.mun ku x ngenang dah tua kompom aku pegi main juak.hehehe.jadi x da crita agik.kitak org layan ajak gambar nak di ambik aku.layan....

DSC09501

DSC09497

DSC09492

DSC09491

DSC09489

DSC09444

DSC09496

DSC09502

DSC09506

DSC09509

HAIKAL DI HUJUNG MINGGU.LAYAN LAGU ANAK KU TOK.
DSC09520

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN BLOGGER.

P/s.nak carik rangka k molah tag si katak ijo lok.wekekekeke.

Sunday, November 14, 2010

kawan makan kawan

salam bersiaran lagik kawan-kawan.pa pikir kitak org ngan tajuk tok.tentu kitak org pernah nemu ngan org yang berperange camtok tok.aku pun x terlepas juak dari manusia yang ada sikap macm tok.dolok aku ingat toklah kawan bait aku.pernah satu ketika kmk org mcm adik beradik.tapi aku x pernah juak nak jaik dengannya sampe ari tok.mun ngekot tahap moha aku dah mcm gunung berapi rah endon ya.semua ya cerita lamak.x perlu aku kenang agik cuma bila aku nemunya aku rasa kesian juak.sebabnya x semua perkara jaik nya polah ngan aku.masih agik aku anggap nya kawan aku.kawan aku dari kecik ya.semuanya terjadi kerana cinta.pernah x rasa gerek kitak org di rampas oleh kawan bait kitak org.ceritanya bermula bila kmk org sama2 di skolah menengah.abis ya PMR..hahahaha kenja kali jak owh.tapi yalah hakikat bahawa aku ada da peminat gelap yang aku x tauk lamak tok. bila dah abis semua ya,aku terimak cgek nota madah(awak..semoga kita berjumpa lagik di tahun hadapan..dari tutttttttt.)waseh rasa macam best jak owh.tapi sapakah gerangan insan ya.last skali sebelum kmk org balit ke kampung ada sorang insan ya datang ngagak aku sambil tersenyum-senyum.huh bleh tahan juak ompuan tok.alu insan ya mbak aku klaka.hehehe.klaka punya klaka bok ku tauk nya nang suk ngan aku.tapi nya x brani kerna aku tok jenis org yg mcm makan org.benakah aku mcm ya.x da hallah sebab aku dolok nang da gaok ikit.kaki buli skolah owh.hehehe

di pendekkan cerita maka bermulalah edisi bergerek.taman danu serian menjadi saksi cinta.wakakakakaka.gelik tekak ku eh..iboh kitak org mutah ijo aa.kfc serian tempat bergurau senda.hehehe.ranchan ya tempat bermandi manda(adakah)iboh pikir jaik kitak org k.hehehe.sampela keputusan PMR di umumkan.waseh best eh time g ambik result ngan gerek.hehehe.aku pendekkan agik cerita.wakakakaka.masok sesi baru tingkatan 4 aku mohon sekolah teknik sebab aku x minat agik nak blaja sekolah biasa.insan ya tek merangkap gerek aku ya tek maseh stay di skolah yang sama.x teringin nak pergi k teknik mahupun aliran sains.aku tek mbak dirik ke skolah teknik.kira cinta jarak jauh la kmk 2.cara kmk 2 berhubung cuma make surat ajak.kadang2 aku tipon ke rumahnya skali skala.biasalah diam asrama nak.lagipun time aku skolah ne da henpon.
baruk jak hubungan kmk 2 ya berusia setahun jagung, aku rasa da x kenak ngan insan ya tek.surat aku x berbalas, mun tipon jarang2 ada di rumah.alasan tek molah kerja kursus,x balit kampung la,huh mcm la aku x pernah skolah asrama.ujung minggu mun mbak jumpa madah bapaknya antar ke sekolah.makinlah aku pelik.kenak berlaku perubahan yg mendadak macam ya.last2 aku antar spy ke sekolah ya.aku mok jawapan dalam tempoh seminggu ya.akhir skali dengan x mena2 spy aku madah insan ya salu lepak ngan kawan bait aku.mula2 aku x syak apa2.sebab ngan nya lepak ya kawan bait aku.lagipun semua surat-menyurat kmk 2 melalui kawan bait aku ya.

bila dah salu gilak spy aku madah nang nya 2 ya salu dating juak.aku x pat tahan agik.yalah dah surat x dibalas, nak tipon pun susah, nak jumpa pun x dapat,aku nekad nak g nyerbu ke skolah pada hari jumaat lepas skolah.aku madah ngan spy aku ya aku akan datang time org balit sukarela.maksudnya ari jumaat ya sapa mok balit kpg bleh balit,sapa rasa nak study rah skolah bleh tinggal.x da halangan.dari kuching aku mbak kawan aku nak da keta pulang ke serian,bila dah pukul 3 aku masok ke perkarangan skolah.rami gik cdak kenal ngan aku time ya.hehehe.aku madah mok carik gerek aku.adalah org madah nya tgah study kat kelas.so bila dah di kenal pasti kelas ne aku g nyerbu dan aku dapati gerek aku tgh bermersaan dengan kawan bait aku!!!sialan punya gerek ngan kawan bait aku.aku rasa nak tampar2 jak 2 2 ya.patut la lamak tok berubah.cisssss.aku datang antu.tapi aku x lah ngamok.muahahahahaha.aku jadi penjahat.masa ya aku nangga muka kawan bait aku ya mcm telur jak.bole di renyok dengan sebelah tangan.kawanku nak di kuching tek dah nyisin baju.aku mbak cool jak cdak.x bagus kelai dalam sekolah nak.hehehe.aku pendekkan lagik cita tok.pasya alu x da ku kontek agik gerek aku ya.nang bena padah org cinta jauh nang susah mun x tahan iman.jadi pengajarannya tek.berlaku adil dalam hubungan jarak jauh, harus setia.jgan berpaling tadah.moral of the setory.jadi pa kenak mengenak cerita tok ngan gambar di dibah tok.

09112010045

gambar tok aku ambik masa di pekan beluru bakong.make henpon xpressmusik jak.pa padangan pertama kitak org nangga gambar tok.lepas ya kitak org comparekan dengan cerita yang aku tulis tadik.lepas ya kitak org pikir2kanlah.biar gambar ajak jak bercerita macam blog onggon


..........................................................................................................................................................................kesudahan dari gambar di atas.

09112010048

09112010046

apa yang kitak org rasa.sama x dengan cerita aku ya tadik.cuma tuhan jak tauk.
sekian untuk hari tok.

tok gambar untuk amni.