aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Saturday, October 2, 2010

sambil minum ais lemon tea.

mlm jumaat ya tek,aku kuar ngan geng sekampung.kebetulan juak cdak da kursus di miri.jadi ambik la kesempatan lepak tek nak.sambil molah pedebatan hal dunia, ekonomi, peperangan macam2 lah topik kmk org tek.cewah macam pemimpin dunia kmk org.sambil betukuk meja macam sidang parlimen tek aku sempat juak ngambik beberapa igek gambar.make mood manual kakya set manual fokus(MF)aku ambik la gambar mcm bokeh.p tok bukan bokeh asli aa.titik fokusnya ada kat gelas aik aku.nya pun shutter aku tahan sampe aku carik benda nak aku gambar.jadi tok la jadinya.bah kitak org tangga ajak cdak x puas hati tok.aku tek purak 2 sik tauk aku ngambar cdak 3 ya.padan muka aku.hehehe.

DSC08216
tok la titik fokus aku.

DSC08244
"aku x puas hati ngan bush.adakah nya nak mbak aku begerek".kata min sambil ngempas kusi.

DSC08245
"ada ka patut nya madah aku x bayar masok jamban"kata wesly sambil ngurut perut kak melabor rah kede mkan.aku madah"x patut x patut"

DSC08246
"aku dah ada pacebok kinek tok"kata jenal dengan megah dan bangganya.

DSC08235

DSC08226

DSC08225

DSC08222

DSC08221

ya ajak cita nya tek bah.hehehe.cerita bergambar ya tek rekaan semata-mata pake ngilang boring ku malam tok.

16 comments:

oh nanan! said...

kacak lampu warna-warni ya
mcm layout blog kmk! heheh

nway, thanks 4 following ya! :)

Ninie Nordin said...

kmk suka nak lampu rona rani ya. kacak aih!

labulabi said...

nanan.yalah kmk prasan blog kitak da make nak bulat-bulat camya.kmk nak carik blog biak swk senanya.ya terjumpa blog kitak.mak seh sudi pollow blog kmk.

labulabi said...

ninie.makseh.gambo biasa2 ajak.

erolnukman said...

hehehe..caption gambar macam2...ngerepak hal masuk jamban indah.hehehe...
wahh...bokeh colourful...

Abg.Syuk said...

bokeh x nentu arah lari takut ngan u

labulabi said...

erolnukman.thank bro.bokeh tiruan ya.pake jalan crita bah.

labulabi said...

syuk.aku takut juak benanya pok.takut da gambar lain bah.hahaha.

Faizal n Fashitah said...

Sakit juak makei manual fokus hoh. Nang mok berinci memena laa sampei nok ditarget ya nang memena clear. Tapi sungguh kedak ya, gik juak sik brapa clear compaer mun makei bokeh memena hoh..

Norris said...

hanti bokeh..ahahahaa...suka nangga warna warni ya

labulabi said...

FnF.aok.bena pok.terutama blah malam.p tok shoot pake indok ati ajak bah.mun nak ambik bokeh bena nang da masalah juak.terutama mun F lens x cukup power.

labulabi said...

norris.bokeh tipu ajak ya pok.hehehe

ChiLaBaey's Spot said...

Salam bro, kunjungan balas.... Thanks sebab follow saya... Saya follow awak balik yer... :)

nfahk said...

seriously nang kacak! love it.. :)

labulabi said...

chilabaey.wsalam.trima kasih atas kunjungan bro.sudi2 la datang melawat.hehe

labulabi said...

nfahk.serius jauk tok.ya bukan bokeh asli.hehehe.mala jak x asli oh.