aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, September 28, 2010

waterfront sunset outing

pada 17 aribulan yg lepas,selepas saiful nang pun program, aku ngan geng2 pfc sempat juak nunggu sunset rah waterfont.program tok x dirancang. sambil lepak di sia sambil skodeng2 org dating sempat juak kmk org ambik sunset.kira x da ready nak ambik sunset.semua kmk org x da mbak tripot.mun xda tripot nang da susah ikit nak ambik sunset.nya pun speed shutter nang dah down bena time ya.p x semestinya mun xda tripot alu x pat ambik nak.maseh boleh gik kah atas pagar.cewah.pasya main ISO tinggi pun dpat juak.cuma bagi kemre yang murah kedak aku, main ISO tinggi ya akan menyebabkan noise pada gambar.ada org suka make ISO tinggi.da org suka nangga noise rah gambar.da yg x suka.ya terpulang pada dirikpunlah.ada ku kesah.wakakaka.cakap banyak pun lom tauk da org nak baca.hehehe.piluk asa ati.lelah jak naip tek,tuptup org nangga gambar jak. p crita tok k nyedap secukup rasa enrti bah.mun nangga gambar jak lak da org x tauk tempat nak.up to you lah owh.

DSC08110

DSC08118

DSC08119

DSC08123

23 comments:

Khairul Antasha said...

hehehe..kmk ada pegi sia ngan Fateh..nasib x kenak skodeng..hahaha...

kdang2 noise ya cantik..

suka gmbr2 tok..sunset...mohon di copy boleh?

labulabi said...

yah.nasib x jumpa kmk org.hehehe.sila jak copy mengopy.

mr_abs said...

mun di kch nak, sik gago pun nak raon waterfront

tapi tapi tapi. dah jaoh2 gitok, diat gambar, adeh. rindu ngn kch ehs

ztie said...

terasa sekejap tek di padah nangga gambar jak. hahahaha

Ninie Nordin said...

kacak suma gamba ya bro! I LIKE!

Faizal n Fashitah said...

Nang kacak gamba sunset ya bro. Detail li jak pic nya XD

mat said...

marek kacak juak sunset rah kch, tp aku sik sempat nak shoot....kegagoran merayo2 hehehe

labulabi said...

mr_abs.hehe.aku x bleh x pegi waterfront ya.1st skali ambik gambar dun.kak ya gambar skodeng.kak ya sunset.nang wajib lah mun balit kuching.

ztie.hehe.alu lah kitak ya.mbak elek2 bah.hehehe


ninie.gambo biasa2 jak ninie.makseh ninie.

FnF.hehehe.makseh bro.

mat.aoklah.gago jak kitak org ngerayo.duit apc dah masok.hehehe

Norris said...

sharp gamabr ya...ish..jeles naa aku

Ninie Nordin said...

aok eh. kmk mok tanyak. ISO ya pake pa ohh. salu ngga word ya lam kemre. p x tauk pa kegunaan nya. heheheh.

labulabi said...

norris.xda pa nak di jeles pok.pixel kemre kita sama jak.hehehe

labulabi said...

ninie.ISO ya maksudnya international organization for standardization.da juak madah ASA.pake sensetiviti kemre pun sensor image.makin tinggi ISO makin la nya sensetif.sebab ya mun nak main noise kita kenak pake iso tinggi.kotan tek terlalu sensitip sampe nak dotdot ya pun di kiranya skali.

[tErOmPaH bIrU] said...

salam singgah :)
kacak2 gamba sitok.. sejuk hati nangga hehe..

erolnukman said...

aku nanggar upa gmbar juak..ada part aku suka noise..ada part aku sik suka.B&W aku suka noise...
jam brapa gmbar ya?

FaRiZa said...

aie.. selamak diam kat Kch dolok sik pernah nangga sunset kat waterfront..

Kacak eh! tok nyuruh semangat mok belajar amik gambar kacak2 tok..

labulabi said...

terompah biru.wsalam.jemput duduk.nasik tambah agik oi!!.wakakaka.bena ndak sejuk.hehehe

erolnukman.dalam pukul 6.30 ptg mcm yalah pok.bena kata kitak ya.x semestinya ada noise ya x kacak nak.da sutun part nya di pake.

fariza.x pernah nangga sunset rah waterfront.nang rugi benalah kitak.time yalah dak nyamok2 suka ngerumun cdak di waterfront ya.mun x cayak coba la kitak.hehehe

Ninie Nordin said...

ohh. paduhal. ptut la mek try ISO tinggi ada noise. thanks bro. da pa2 lak tnyak gk. :D

labulabi said...

ninie.cgek gik mun x kompiden ngan cuaca di cgek tempat ya pake la ISO dalam 200 ke 400.jalan selamat bah.p mun mok senang kah mood P.hehehe

Amni said...

kmk sik tauk pa noise ya.. haha.. oleh kerana kmk sikpat tengok gambar, kmk akan baca every single word termasuk komen2 urang sebab mok tauk apa kejadian sebenarnya.. haha...

Ninie Nordin said...

ohhh. ok2. lak mek try test. yerr. kemre mek gk heng2 nek tok. saba jak la. tedah ngn kak amni sik pat ngga gmba. mejin jak kak. hihihi.

labulabi said...

amni.mun kitak tangga gambar da bintik bintik alus.nak ya lah di namakan noise.gambar ya berlaku bila low light.

labulabi said...

ninie.sila jak try.usaha tangga kejayaan.

labulabi said...
This comment has been removed by the author.