aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, September 1, 2010

salam kemerdekaan

salam semua dan salam satu malaysia.entry ari tok ku nak story ikit pasal pa dah berlaku ari sambutan ari kebangsaan ari ya.nang meriah la sambutan ari ya ko.aku kol 6 pagi dah tecongok-congok di stadium ya.bukan apa mok tempat parking dekat bah.p da gik cdak opis kmk org datang awal dari aku.kira no 2 lah aku tek.pas setting barang-barang.nunggu majlis start jak la.sambil ya aku mak dslr ku kayo-kayo dalam stadium ya.encarik mangsa tembak.hehehe..p dengan malang skali api dalam stadium ya x cukup terang.mala jak aku ngejas iso ngan shutter speed tek. ne ndak gambar di ambik ku mala jak petang.kak ya itam.nang x da mood langsung nak ambik gambar.pasang flash gambar x brapa juak.maklumla make lens biasa2 ajak.p aku dah target mun x jadi aku entam jak la apa yg ada.kak ya ngator ngan edit ajak cara terakhir.

jadi tema nak di polah aku pun ari ya nak nangkap gambar fotografer.banyak la cdak fotografer jadi mangsa kamera aku ya.puas juak ati cuma kurang memuaskan di mata aku lah.p gambar sambutan pun ada juak.ya kelak ikit aku publish ngan kitak org.bah kitak org tangga la mangsa-mangsa tembak aku.lepas tok aku kuar make topeng altroman jak.hahaha.takut aku gik jadi mangsa tembak..tok entri terkahir untuk minggu tok kali.sebab esok aku dah bercuti.jadi ku nangga lok line berokband di kpg ku gik.mun x da xda la entry baru sampe ari raya kelak.bah ngan kitak org semua aku nak ngucap selamat menjalani ibadah posa n selamat menyambut hari raya yg bakal tiba.mintak maap banyak2 ngan kitak org mun da terkasar bahasa, teguro yang lebih2.mintak ampun banyak2.mun sapa yg tauk rumah aku ya jemput2 la datang ke rumah di serian dari 1 hingga 5 ari raya.pasya aku raya di kpg matang lot sampe aku abis cuti.kepada member outing ya jgn lupak 16 september kita outing raya di serian.



















10 comments:

Abg.Syuk said...

U layak sebaris ngan dak tok.. u ada lemang itam. hahahaha
awl cuti eh.. jeles aku... boh lupa atang rmh...

labulabi said...

x juak ku brani sebaris ngan cdak pok.da kenak pangkung ngan lens cdak ya kelak..iboh u bingung i kompom datang umah u.padah jak bila u ada umah.mok ekot i outing ahad tok ka.i nak carik mangsa di demak ngan satok kali.hehehe.

mat said...

mun aku ada cya, mmg masuk koleksinya tok juak....mun g tebakang, singgah rumah juak...

erolnukman said...

aku pernah mngalami situasi mcm kau ya juak..semua sik menjadi.masa ya lalu rasa nak upgrade kamera kinek2 ya juak..hahaha..
selamat hari raya juak utk kau...semoga selamat sampey!

labulabi said...

mat.mau kau ada kompom kuar gambar ko ari tok pok.hehehe.insyaAllah mun xda hal aku datang.aku tauk umah syuk jak mat.x tauk x rumah kau.hehe

erolnukman.yalah pok aku alu nak beli A700 ari ya juak.p sayang xda stok kat miri.hahaha.banyak la duit aku.

mat said...

embak ko syuk...bok tauk..

DiAhaNi ApAnDi said...

umah kmk juak datang, sebelah jak..hee

labulabi said...

mat n diahani.insyaAllah.sedia jak nak nyaman2.hehe.

Faizal n Fashitah said...

Yobihh gilababi lens sidak ya eh. Mejin jak mun aku tangada ngeso dirik ku sia sambil gago juak ngambik gamba makei kamera henpon ku. Tedah jaik ati ndah ku ngan dirik ku tok tek adehh..

Nono Fara said...

mana2 nak ngembak telefoto ya nang mouthwatering la olehnya. wuwuwuw.. sidak press paper cina kali nak? hehehe :))