aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, September 20, 2010

ranchan pool outing

salam semua.ari tok blom sambung pasal stobis ari ya.aku gik nangga hasil keja cdak photo freak dolok.sebab da banyak gik gambar blom di upload cdak ya.kelak takut melawan tokey susah juak nak.jadi ari tok ku nak kah gambar yg aku ambik di ranchan ari ya.sambil mbak anak bini jalan2 raya sempat juak mek org singgah ranchan sambil makan kfc.lejuk juak makan dak kueh ngan aik lemenet ya.coba tak org rasa aik ranchan gik.kompom tak org x nyesal.hehehe.mun ngekot program ari ya ku nak mbak anak bini ku g kat aik terjun atas nun.p bila pikir agik sunyek juak time ya.alu la elek rah dango dibah ya.sambil makan kfc aku carik gambar k skodeng.p xda org alu lah time ya.nang sunyek.cney dak ka pegi org2 nya.kak ya aku pun main slow shutter ajak.jadi tok la gambar yg aku ambik di ranchan ya.tak org tangga jak la owh.








p/s sapa2 da tips yg dapat pake ku molah gambar dalam blog tok besar.ku rasa x puas ati nangga saiz gambar ya masa tok.sebab nya saiz ya x dapat berik aku kepuasan untuk nangga gambar ya.mintak tolong kitak org yg bijak lagi pandai di luar ya.tima kasih banyak.

13 comments:

Khairul Antasha said...

kacakkkkkkk gmbr air terjun ya..asa mok berendam jak...

Norris said...

kacak gambar2 tok eh...ku suka nangga ai ya..luar biasa..ehehehe..
mun aku pok..biasanya aku masa molah new post ya aku akan klik gambar ya pass ya ada sik benda rah dibah yg madah small. large dan xtralarge ya...aku klik ya aja..jadi besar la gamabar2 kitak ya...(ku bukan pro) belajar jek...
paling best ambik direct dari Flcker kacak gik...copy and paste nya mpun html

try la..

mat said...

best2 jak gambar, tapi sik berkesempatan nak berjumpa ngan kau raya lepas..outing pun sik sempat sebab anak demam..ney tauk ada masa g miri, jumpa di cnun jak ka

BSI said...

kacak eh. next time mok gi ranchan lah!!

Kenny De said...

kenak sik padah mok gi ranchan. kmk dh lamak sik gia sia. hua hua! mok gi asa pergi pas sembuh tuk heheh!

Abg.Syuk said...

pok.. aku plan nak pergi miri...
tip tip pake u..
1- upgrade ke flickr pro(kekekeke)
2- upload gambar ke flickr kak ya link kan ke blog
3- tuka tamplet blog u.. lebarkan agik sak gambar dpt masok besar g.. mcm i pun.

selamat mencoba..

Abg.Syuk said...

ooii upload g gambar outing... maka u penghulu

erolnukman said...

yalah..mun tmpat sunyi gilak bingung juak rasa kita nak piknik koh..
aok,aku pun rasa gmbar2 kau kecik gilak..sik puas.aku ada tips..tp sikdalah hebat ney pun sbenarnya..hehehe.mcm padah norris,copy paste dari flickr @ photobucket @ mana2 yg rasa best..tp sebelum ya kau mst maok ubah saiz layout page blog kau tok.mun kau masih makey saiz layout tok aku rasa gambar2 yg besar itu akan tepotong skali encik labulabi..hehe..jadi,ubah dolok saiznya..ya cara aku la.sik ku tauk cara org lain..cuba tanyak ng dak otai2 blogger juak.

kaljis aka onggon said...

Aku ada juak dtg situk tp sik ingat raya ke brapakah... :P Thumbs up pok!

hamzah ian said...

nice

labulabi said...

makseh kitak org semua.aku gik tengah ngetes tips2 kitak org tok.jgan lupak ngan ranchan k.

Nono Fara said...

gambar2 yang sgt refreshing :)

labulabi said...

thank nono.