aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, September 26, 2010

gamber street outing

salam ngan kitak org.pa polah tek.mlm tok sambil mata ku nangga discobery channel tangan ku naip entri seperti tajuk di atas.p jgn tak org lupak stobis ari ya da cgek bahagian gik.wakakaka.nak alah-alah stobis.hehehe.p lupak lok ngan stobis ya.mlm tok nak crita pasal street outing kelolaan Saiful Nang.nama besar dalam bidang fotografi Malaysia.pada 17 september yang lalu aku dapat jemputan oleh rakan-rakan fotografi untuk ngekot street outing tok.mula jam 3 petang start di jalan gamber musing india street abis di makhamah lamak.p aku atang kol 4.lalalalala.crita ikit pasal saiful nang lok.nya tok atang dari melaya.nya da job kawen di ctok.sambil ya nya nak jumpa juak member pacebook di sarawak tok.yalah ari ya nya mbak cdak outing sambil ngajar cara-cara ambik gambar yang betul.nang ramilah biak member saiful nang.dengan mcm2 jenis kemre tek.masing-masing ngesor skil sambil di perati oleh aku.ku x tauk pa nak ambik benanya.jadi aku ngan 2 3 tek jadi ekor jak la.sia pegi org sia pegi kmk org.sambil ya beposing sama dirik.hahaha.kotan lamak nunggu cdak musing jalan gamber aku ngan mr fram ngambik jalan pintas masok kede mamak.sempat minum kamek 2 ya.hehehe.mun outing bebayar nang rugilah kmk 2 mr fram.di pendekkan cerita aku nang x tauk pa subjek nak di ambik.jadi gambar tok ku entam jak lah.dah x da idea kononnya tek.hehehe.jadi kitak org tangga jak pa nak da.lak jumpa gik dalam last episod stobis beraya di desa.tungguu....

st (8)

st

st (7)

st (1)

st (2)

st (3)

st (4)

st (5)

st (6)

lambat nak mampus berokband malam tok eh.rasa nak tukuk2 jak.

16 comments:

erolnukman said...

hehehe....nasib jak outing sik bbayar.pandey mlelat kat kedey kopi indah..bagus juak dapat outing sama2 ng SN...peluang keemasan.tp mun dah ramei gilak org sik juak aku tauk koh..mesti aku pun hilang pedoman...hahaha

labulabi said...

erolnukman.yalah pok.pande ngula indah ko.lupak cgek tek.cdak dari ckei ngan sibu pun da datang ari ya.p x sempat la nak bekenalan ngan cdak sebab x sama bran kemre.wakakaka.nang ada.malu juak nak ngesor gambar ngan saiful nang ya bah.lak di dengar org komennya nak ke mati keja ya.elek2 saiful madah, gambar jaik ambik baru.hahahaha.

saytunt yang fabulous said...

kacak gambar...suka nangga.....nyuroh rindu ngan kuching ko...huhuhuhuhu

labulabi said...

saytunt.bah mbak elek pok.da cuti kelak balit la ke kch.xkan lari cdak jual gamber di jalan gamber.hahahaha.

Ninie Nordin said...

kacak gamba tak bro. suka ngga lampu jeraya d hinggap seekor burung. yerr. hehehe.

labulabi said...

ninie.gambar senanya nak 2 ekok burung.p ckok ya jauh gilak dari nak d gambar ya.alu lah snap ckok ya ajak.mun dekat nang kedak dating 2 ekok burung ya.mak seh.

mr_abs said...

cool abisss! retro style. kacak pok! rah sebelah dockyard ya, rah sebelah masjid bahagian best juak pok. bangunan lamak sia cool. beam bangunan ya, retro pok. bleh nampak beam ya rah luar. dibengkok rah luar. nang menseya pun technology. hehe

Khairul Antasha said...

kacaknya gmbr no.3.. coolnya bila ada kemre kakya hasilnya pun cool juak..hehe..kmk nangga gmbr jak tok..xda maca errkkkk..

labulabi said...

mr_abs.khazanah pok.yalah sayang banyak bangunan lmk ya di roboh dolok.kelak la ku nak molah cgek outing encarik bangunan lamak.sapa mok join.hehehe.

labulabi said...

khaisha.nang cool.yalah nyuruh kitak beli cgek kemre.

Norris said...

ku suka street photo....sukati jak..sikda rule..aku baruk nengar nama saiful nang...tedah..ketinggalan zaman alu juak aku tok...mun aku ekot juak ktk 2 frampton minum kopi..ahahaha...aku tok pemalu sikit mun org ya lebih terrer dari aku koh...ku kan jadi ala2 bodoh ..ekekee

labulabi said...

norris.best senanya street outing tok.p lelah bejalan jak la.bila gik kita bleh molah street outing tok pok.hehe.aku pun x terer juak.budak baruk belajar la katakan.

Abg.Syuk said...

ngular duhal.... lak ku madah ngan saiful nang

labulabi said...

syuk.iboh bising gilak pok.wakakaka.

Amni said...

Gambar seperti biasa kmk sikpat tengok.. besar gilak li saiz nya.. hee.. mek dah paham stobis...
ruginya urang umah tak sik alergic udang.. hehe... udang ya fav kmk..=)

Bah, nak ngajar camne ato setting komen tek..

1) pegi tak setting
2) klik comments
3) carik comment form placement
4) tukar jadi pop up ataupun, full page..
5) Pasya save setting

Ok, dah.. boleh la kmk komen pasya.. hehe... mun makey design komen camtok, kadang2 jak mek boleh drop komen...=)

Regards,
Mrs. Amirul

labulabi said...

amni.bah kmk dah tukar setting komen tek.ne tauk lepas tok kitak dapat juak nangga gambar nak di ambik kmk ya.hehehe mcm la gambar kmk ya kacak owh.hahaha.perasan kali jak kmk.mak seh di atas tunjuk ajar tek.