aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, August 23, 2010

slow shutter ngan night trail.

salam.marek ku ngabas blog norris.mintak maap la ngan kitak prg aku x pande nak link blog norris ya ke sitok.hal nya tek bekaitan ngan night trail.jadi tok ku berik pandangan yang aku tauk la. x pat la ku nak madah cgek2 macam org blaja teori.kebanyakan gambar yang aku ambik tok try n error jak.x lejuk nyawa ku nekan shutter dslr semata-mata aku nak blaja camne nak molah gambar ya kacak.ctok ku kah brapa igek gambar yg aku ambik sebelah malam serta ngan nya pun speed, F ,iso ngan lens.bah sebelum ya aku nak stori ikit camne ku blaja pasal slow shutter ngan night trail.cdak tok semuanya datang dari photo freak crew.org nak ajar aku slow shutter tok mr fram lah.banyak ilmu yang nya kongsi ngan aku.sampe ke tahap tok pun aku masih gik blaja make slow shutter.mun nak blaja pasal stobis bleh blaja ngan syuk.kira rami la cdak pande dalam PFC tok.jadi kaka banyak pun x da guna.saksikanlah gambar yg di ambik ku tok.


ISO 400 LENS 50MM F 8.0 SPEED 1.6 SEC


ISO 100 LENS 18MM F 4.5 SPEED 6.0 SEC


ISO 200 LENS 18MM F 11 SPEED 30.0 SEC


ISO 200 LENS 18MM F 18 SPEED 30.0 SEC


ISO 200 LENS 18MM F 18 SPEED 5.0 SEC


ISO 400 LENS 50MM F 8.0 SPEED 1.6 SEC


ISO 100 LENS 50MM F 22 SPEED 20.0 SEC


ISO 100 LENS 50MM F 9.0 SPEED 13 SEC


ISO 100 LENS 100MM F 36 SPEED 20.0 SEC


ISO 100 LENS 50MM F 22 SPEED 20 SEC


TOK LA CEGU NAK AJAR AKU PASAL SLOW SHUTTER.

P/S.coba-cobalah pake setting ya.ne tauk kitak org akan oleh gambar yang kacak agik dari gambar aku ya.aku tok budak baruk blaja juak.

6 comments:

mat said...

boleh try kelak pok...aku baruk belajar baca alif, lagik mukadam kata org..huhuhu

tips ko nak link blog org, aku share ckit...boldkan nama atau apa2 jak lah nak ko link ya, carik ko link sebelah text colour rah dasan ko molah entry, dah ya paste kan link url sapa2 mok di engkah cya...paham sik?mun sik paham, ko polah sampey paham la

erolnukman said...

kacak...F ya nang main pranan juak,nak mnambah ke'detail'an gmbar ya..hehehe

labulabi said...

mat.bleh ajak pok.mun ko balit awal kelak padah jak.dapat juak kita outing dolok sebelum raya.aku balit serian 4.09.10.mun u free bleh kita outing bazaar ramadan.tima kasih tips link ya.lak da masa aku coba.

erolnukman.nang bena kata dirik.f nang penting juak.iso pun sama juak.haha.mun molah noise pake la iso besar2.

Norris said...

makseh byk2 bro...terjawap juak persoalan aku hari ya...best eh ada kawan mcm tok...post tok boleh jadi nota eh...simpan2 tok......

Nono Fara said...

wow! impressive shots! ;) reflection yang sgt superb cool.. my favs are #1, #3, #4, #5, #6 :D

labulabi said...

norris.no problem bro.aku pun blaja dari org juak.jadi x salah ku kongsi ilmu ya nak.simpan jangan x simpan.

nono fara.mak seh nono.gambar dari org yg sedang blaja bah.hehehe.