aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Monday, August 2, 2010

program ganyang denggi peringkat daerah miri

pada ari sabtu minggu tok tek cdak local agenda 21, telah molah cgek program gotong royong untuk membersih kawasan yang ada jangkitan demam denggi yg di mbak oleh nyamok aedes.kira kawasan kritikal di miri tok ialah di kawasan pujut, kawasan piasau jaya, ngan krokop lorong 10.

program bermula pukul 7.30 am di taman kipas.di sertai oleh pelbagai jabatan kerajaan persekutuan dan negeri, badan badan swasta, ngo-ngo, jkkk kawasan miri, rukun tetangga,persatuan-persatuan dan pertubuhan pertubuhan.nang ramilah kmk org di dataran kipas ya.selesai jak pelancaran maka kmk org di pecahkan dalam 3 kumpulan. kmpulan 1 pegi ke pujut, kumpulan 2 pegi ke krokop 10, kumpulan 3 pegi ke piasau jaya.kmk org tek dikah dalam kumpulun 3.lepas settle hal di dataran kmk org tek teruslah pegi ke piasau jaya.atang cnun dengan tekejutnya org tgh molah pertandingan bola tampar.jkkk kawasan ya x di maklumkan dengan program ya.ngan cgek gik org yg datang kesia x seperti yg aku tangga kat dataran kipas ya. x sampe pun 50 org datang.
pa gik dengan xda peralatan yg cukup, kmk org pun mula la molah gotong royong make plastik sampah ngan kayu k nyucuk satey k ambik uras.hohehohe kejap aku nangga macam x berjalan lancar jak program di sia.tempat nak 2 igek ya tek aku x tauk la.
last last dekat nak sejam carik dah uras uras tek kmk org pun pulanglah.lepak mukmin makan roti canai pasya masing2 mbak haluan.kmk org da cgek gik gotong royong di opis pada pukul 3 petang.pa tunggu gik, kmk org chow lah.so tok sedikit gambar yg berlaku di dataran kipas ngan piasau jaya.tangga2lah kedirik.


















6 comments:

Beautiful Stranger said...

style juak fogging ya..hahaha

Abg.Syuk said...

besa besa na nyamok di miri pok... endak ku berani

erolnukman said...

stegal gotong royong tok tek lah lalu sik pat naggar P.Ramlee ujung minggu..hehehe

labulabi said...

beautiful starnger.di miri tok bleh di katakan sebulan nang da kawasan kenak fogging.

abg syuk.haha ada2 jak u pok.

erolnukman. wajid nangga cita p ramlee ujung minggu.ari sabtu n ari minggu ajak da masa ngan kelorga bro.p ari sabtu tok keja juak.

mat said...

napa difikir bro azrul (pic no.5) ya pok? planning nak balit serian kah?

labulabi said...

pikir pasal tiket burn x pat balit serian minggu lepas.hahaha.