aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Tuesday, August 31, 2010

night trail taman awam miri

salam semua.ari tok aku dah x bz.hehe.jadi lepas tok ku ngerogak blog kitak org.jadi nak crita ikit pa dah jadi ngan program-program sepanjang minggu tok.start dari 26 ari bulan ya di miri tok gago ngan nuzul Al Quran.macam-macam acara sampingan seperti seminar saudara baru, bacaan yasin, sumbangan khas aidilfitri,blah malam ya ada bacaan ayat suci Al Quran ngan ceramah Nuzul Al Quran.keesokan harinya ada gik seminar Nuzul Al Quran di pustaka Miri.ya crita sepanjang sambutan Nuzul Al Quran la.
pasya start 27 sampe 29 da raptai sambutan hari kebangsaan di stadium tertutup miri.nang lelah juak la kmk org yang keja di blakang tabir tok.kak cgek jak perkara x kenak.p Alhamdulillah x tergugat posa aku ngan aik oren di mbak cdak nak bukan muslim ya.x juak nyalah cdak nya orang nak.dah sambutan kenak dalam bulan posa.hahaha.

malam 30 ya diadakan majlis kesyukuran di masjid Al Taqwa.sebelum sungke da bacaan Yasin ngan ceramah.lepas sungke ngan solat magrib bok kmk org makan.k semayang isyak bok di baca doa kesyukuran hari kebangsaan.kak ya terawih.p aku x terawih malam ya.hehe.sambil duduk lepak ngan cdak, alu kmk org molah plan nak molah trail night.pa gik aku alu tepon boy aka tripot boy.nyuruh nya sedia sebab kmk org nak pegi lepas jak tyt balit n settle barang kmk org.hahaha.aku dah x sabar.settle jak barang kmk org dalam pukul 10 camya alu kmk org mula xpdc kmk org di taman awam miri.bah ya ajak crita dolok.lak bok aku kah gambar sambutan hari kebangsaan ya.kitak org tangga lok gambar night trail tok.yang pegi malam ya aku, boy, borhan ngan dillah.lak da masa kmk org nak molah agik.kak raya kali.jadi saksikanlah owh.





















8 comments:

Nono Fara said...

Cantek! Silo mata pun ada juak! Heeee

Faizal n Fashitah said...

Kacak eh! walaupun sikda manusia.. tapi silo cahya ya rasa happening jak nangga nya XD

Norris said...

kacak nar u....nak silo silo ya kacak...meriah ada kaler2 malam ktk sia hoo..jeles aku..

labulabi said...

nono.mak seh.aok nang silo mata kmk org malam ya.

f&f.mak seh bro. da manusia bro.p semua betapok.mun nak skodeng pun dapat malam ya.p da gik keja yg berpaedah dari ya.haha

norris.mak seh pok.sakit mata nangga cahaya ya lamak2.serian pun apa kurangnya.lak malam minggu tok aku coba di serian juak.mok ekot ka.hehe

erolnukman said...

terang bnderang juak taman awam ya time malam oo...steady!
gmbar no.2 ya raged..ngutik ckit2..hehehe

DiAhaNi ApAnDi said...

kacak! aiya, bila gik mek nak pandei ambik gambar o0..syuk sik mok ajak..hoho

Abg.Syuk said...

sapa k bj PFC ya?????? sony juak ka.... last aku g taman tok nya g masih lam pembinaan.. ya pun umor baru darjah 6

labulabi said...

erolnukman.malam ya ajak terang.malam lain nya tutup kol 10. mak seh bro.

diahani.syuk ya bleh rondeng bah.xkan ngan kitak nya pun nak main kira2 juak.betul x syuk.

syuk.sapa gik mun x si boy aka tripot boy.malam ya nya terawih di masjid daerah jadi sempat la balit rumah.kmk org 3 ya dari program tyt alu pegi taman awam.ya masih gik make baju melayu.awal u dah pegi ke miri owh.aku 1st time datang miri tahun 2000.ya pun pegi pratikal kat gua niah.