aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Sunday, August 8, 2010

100 tahun dah omu grand old lady

mun kitak org nak tauk dah 100 taun omu grand old lady.sapa sebenarnya grand old lady ya owhhh.panjang umo nya.hahahha..camya lah rasa pikir kita mun x tauk nak.grand old lady ya pelantar minyak darat yang pertama di miri.pul stop.ya ajak dapat aku madah pasal org tua ya.kehkehkeh.jadi sempena ke 100 tahun org tua ya pihak jabatan muzium sarawak dengan kerjasama kementerian pelancongan dan warisan sarawak, majlis bandaraya miri, shell ngan petronas mengadakan program grand old lady centenary race 2010 dengan tema warisan kebanggaan kita.



macam yalah bunyi entry ari tok.macam-macam aktiviti di polah oleh penganjur.antarnya tek acara macam carik harta karun, pembukaan galeri gramophone heritage dan galeri miri hundredth of oil discovery.acara sampingan seperti pertandingan melukis untuk nembiak sekolah rendah dan tadika,ngan acara makan-makan.acara peberet aku ya.hahahaha..

pada sebeleh malam nya acara penyampaian hadiah dan makan malam di hotel parkcity everly.p aku x datang la sebab ku rasa nak g ngail malam ya.so xda la kitak org nangga akitiviti blah malam.jadi ya jak la laporan untuk ari tok.kitak tangga jak gambar-gambar yg sempat aku ambik.

























4 comments:

erolnukman said...

semangat ada jak dak peserta mncari harta karun ya..hehehe
kacak radio lamak ya aih..

labulabi said...

erolnukman.yalah pok.aku pun rasa nak ngekot skali.p seperti nak di kata penganjur bukan mudah untuk menang.x dapat jawab soalan 5 minit penalti.ya bok cgek soalan.ada byak tempat kenak carik.

Ryan Yan said...

kamek ada maca komen kitak rah blog eddy pasal internet free, maksudnya ya mun jadi pakatan ya kelak, sidak di USA nun akan makey internet kedak makey telepon, setiap servis berbayar. Cth, mesej kat email (internet) free ndak? tpi phone berbayar kan? Kelak mun jadi semua khidmat internet ya berbayar...nangga youtube ka, email ka, even blogging...harap ISP Malaysia sik akan molah perjanjian kedak ya la, tpi apa nok berlaku di USA pasti efek akan datang rah kita juak ndak?

labulabi said...

owhhh.mcm ya rupanya.sudah paham la sekarang.p x mustahil juak la nya buat macam pakej astro ya.betol x.