aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, July 14, 2010

oh fail meja

ari tok x da benda nak di polah.boss aku madah elek lok kitak org mena2.minggu depan dah gago katanya.sebab apa ku madah gago minggu depan. perdana menteri malaysia ke 6 nak melawat miri.ha kamboh la kmk org seopis, terutama kmk org nak bekerja di blakang tabir tok.da beberapa tempat nya nak pegi bekenu,petronas senadin, stadium tertutup ngan nak paling jauh long banga.aku xcited nak g long banga, p bila nengar perjalanan 10 jam make jalan balak,alu x jadi.hahaha.pasal tempat diam di cinun x jadi masalah bleh numpang skolah or rumah panjang.bab maknn pun x jadi hal.bleh mbak dapur kecik ngan makanan tin.hehehe.dolok biasa camping bah.tapi perjalanan ya nyuruh aku x brani,bukan takut jauh,tapi takut x sampe ko.di tambah gik ngan cuaca yang x menentu di miri time tok.kejap ujan kejap panas.


pegawai yg ekot ke logan bunut.siap mbak bantal bucuk kotan takut.hehehe

masa tok gik nunggu agihan tugas jak.dengar2 tek stanby di bekenu or di petronas senadin jak.hehehe.kenak miri pun mirilah.bukan apa senanya aku tok suka bence bah.aku nang dari dolok suka nangga tempat org.mun di semenanjung malaysia jgn sebutla semua negeri dah aku pegi,cuma daerah2 ya x banyak aku masok.dari perlis ke johor.mun sarawak kapit ngan song jak blom pegi.mun sabah bok sampe merapok jak.wakakakaka.yalah aku ingin nak g sabah.


camya upa pajero nak di mbak aku ke logan bunut.musim hujan tok


so pahal tajuk pande fail meja indah owh..aku tensen bah.tok dah 4 kali aku mikik fail meja.dah 4 5 rim dah kertas abis.masih juak x betul.ari ya madah dah betul,ari tok da gik baru,bila maca semua x sama macam nak lepas.mun sama tek leh atur jak.tensen tensen.


keindahan logan bunut.

7 comments:

EDDY DY said...

dolok sebulan sekali agak Loagan Bunut ya, agak ladang milik kerajaan negeri Melaka, ikot boss lawat ladang, nek tok ladang ya dah dijual ngan Cina oleh sidak KM Melaka....5000 hektar ya. Cina juak untung ko.

labulabi said...

nang best logan bunut ya.cuma jeraya jak blom bagus.p dengar dari cdak long lama dah da kawasan di tar kinek tok.lmk dah x pegi sia agik.yakah!! x lautda ladang sawit kerajaan negeri melaka di sia.apa la jadi ngan org kita tok owh.

Abg.Syuk said...

cam best jak tempat ya

labulabi said...

memang best pun pok.p jauh dari bandar miri.dalam 3 jam bok sampe.

EDDY DY said...

aok mena ya, tpi taman negara loagan bunut ya sik pernah sampey la...dengar tasik ya pandey kering juak owh.....

Kenny De said...

long bunut?waiseh.. ku mala dengar jak area keda tuk..teringin mok pergi nangga tpi xda kesempatan..hehe :)

ps: fail meja ku lom tebal gik..lom complete jwak..hak3!

labulabi said...

eddy dy.aok.pertama kali aku g logan bunut ya nang kering bena aiknya.cuma di tgh nun jak ada aik.p kali ke 2 aku pegi nang macam dalam gambar la aiknya.

kenny de.mun da masa pegi la ke sia.skali skala bah.haha.pasal fail meja iboh pikir gilak.