aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, July 7, 2010

dbku outing







pada 01.06.2010 yang lepas.Atas nama Photo Freak Crew telah membuat satu outdoor outing di sekitar taman dbku.outing yg telah di ketuai labulabi(akulah ya) bermula pada pukul 8.00 pagi.tema outing lebih kepada candid dan lanskap sebenarnya.tapi salah seorang member PFC dengan beraninya mbak 2 org model.sorang laki n sorang ompuan.maka bertukar tajuk la outing ya jadi sepasang kekasih.walaupun macam ya outing candid tetap ada.seperti kebiasaannya sebelum memulakan outing doa dibaca agar perjalanan outing berjalan lancar dan x lupak juak ngan taklimat keselamatan dari labulabi.

bermula la outing pagi ya dengan bermacam macam gelagat cdak fotografer menunjukkan skill masing-masing.sambil ngambik gambar sedikit tips dan nasihat dari labulabi,ejul,born selaku ahli2 yg memainkan peranan sebagai cegu yg x bertualiah.ada di antara yg hadir memang dah mahir make dslr.x lupak juak pada org besar dalam fotografer zuhafizan jamel.terima kasih kepada beliau kerana sudi meluangkan masa untuk bersama PFC pagi ya.walaupun beliau gago ngan baby barunya tapi sanggup juak datang ngagak kmk org di dbku ya.

lebih kurang dalam pukul 11.30 outing pun berakhir dengan suasana yg panas dan model2 pun dah berpeluh.dengar berita model2 x sempat sarapan pagi.sebelum keluar dari dbku ada sedikit taklimat dari zulhafizan berkenaan dengan dunia fotografer.maka berlaku la sekejap sesi soal jawab.nang x sangka juak sesi outing kali tok bleh menarik minat cdak bersoal jawab.

abis kat dbku maka sesi minum pagi di D"corner kat semariang sia.sambil sembang2 pasal outing maka pertukaran dslr n lens.masing2 ingin mencoba lens dan dslr.di pendekkan cerita abis kat d"corner ya ada yang balit rumah dan 2 3 org ngekot aku g aik terjun santubong.mcm biasalah nak try test slow shutter.lebih kurang pukul 2 camya berakhirlah sepenuhnya outing dbku ari ya.sekali lagi aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada mereka2 yang sudi hadir outing 01.06.2010 ejul,born, tpot,madiah,zulhafizan jamel,haziq,apek,2 org model ya, dan mereka yg x dapat di senaraikan dalam tok.terima kasih banyak2.da masa kita berouting lagik.majulah dunia forografer..

No comments: