aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Friday, June 25, 2010

untuk di jual



benda tok aku nak jual cos ngan x support aku pun dslr.or mun da org nak ganti ngan remote commandor ya ada kabel ya.aku simpan pun x jauk dapat aku pake melainkan aku da cgek gik dslr a700.hahaha.mimpi la aku nak ada a700.ne tauk en onggon nak juak ka nya pun a700.hihi..rega beli RM115.aku jual dalam RM100 sebagai sebut rega.mun nak tawar pun bleh.berik rega yg terbaik bagi kitak org.akan aku pertimbangkan lepas ya..hehehe.so apa tunggu gik kepada geng2 sony yg make a230 ke atas.baruk 3 ari barang tok di tangan aku semaasa entry tok di tulis.hahaha.

hamba dapat hadiah



hamba dapat hadiah la..hehehe..sempena hari bapak yg lepas.cinta hatiku belikan aku hadiah.sebuah hp blakberry.hahaha..sungguh x sangka cinta hatiku belikan aku hp ya.nak di jadikan cerita.2 minggu lepas aku xda hp sebenarnya.hp n95 8G aku ya kondem.teramat la sedih sebab semua no telefon aku set dalam hp ya ajak.termasuk la gambar2.

so sepanjang minggu xda hp ya nang xda la aku bermsg ngan cinta hatiku.lagipun cinta hatiku g kl kursus.huhuhu aku rindu gilak la ngan cinta hatiku.n cgek g masalah anak ku yg berumur 1 tahun 3 bulan tinggal ngan aku.kira jadi amah la kejap.siang aku hantar g rumah org jaga anak aku ya.mlm kmk 2 branak jak la.kebiasaannya memang cinta hatiku yg uruskan makan minum anak aku ya.tapi jgn kitak org ingat aku x pande nak polah susu anak ka, pasang lampin ka, berik mandik embiak ka.hahaha.semuanya aku polah.cuma cara x lah macam cinta hatiku layan anak.tgn org laki la katakan.

balit pasal hp blakberry tadik.wahhhhhhhh suk la aku dapat hp baru.ada hp csl nak ada tv ya, aku malas nak make.hehe..k sontok ajak ya oww..so dah dapat hp baru tok start la aku jadi sakai.almaklumla lamak tok make n95 ya ajak.fungsi hp baru tok pun mok la di carik juak.rasanya sampe hari tok lom gik aku bukak semua system hp blakberry ya.kira masa tok make tipon ngan msg ajak la dolok.nak mms ka 3g internet ka blom gik tauk camne nak make.so camya ajak crita pasal hp sempena hari bapak.dah setahun lebih aku jadi bapak org duhal.hahahaha..untuk cinta hatiku kmk sayang ngan kitak.ya ajak bleh di padah dalam blog tok.yg lain2 ya biar hamba ngan cinta hatiku ngatornya.hehehe..

p/s kepada member2 di luar sana aku x ingat no hp kitak org.so mun da masa call la aku or anta sms k.aku nak sms aku x tauk no ktk org.sian ngan aku.

Tuesday, June 22, 2010

salam kepada semua..

untuk pertama kalinya aku berkecimpung dalam blog tok bukan kerana aku suka, tapi saja jak suka2.hehehe...lagikpun kerja aku tok kadang2 x mengizinkan aku jadi pembaca blog ataupun molah blog.tapi di sebabkan aku nangga kegigihan kawan2 aku yg jauh di sinun dan kepada pemilik2 blog yg aku suka baca.x kira la apa yg kitak org tulis, kitak or ngerepak ka,or gambar2 yg kitak org kah.yang penting adalah usaha.usaha penting oo.mun x kerana usaha sik kitak org sampe ke tahap tok.betul x.hihi..

huhh.lmk dah aku x merah otak carik edia nak nulis.nang payah benar nak bertulis2 tok duhal....aku jadi tukang baca blog tok dah lamak.mun ngekot kiraan math aku yg x brapa bagus tok ada dah dalam 10 tahun camya.masa ya aku ngekot kawan aku pegi pustaka kat jalan stadium.aku nangga nya daftar aku pun ngekot juak tek.kak ya x tauk pa nak polah ngan komputer depan aku ya.hahaha.last2 aku main game daun terop.
sampe aku keja pun aku masih suka carik blog2 org.tujuannya bukan nak ngaco.aku kadang2 aku dapat ilmu baru dari pembacaan aku.contohnya tentang komputer.percayak x kitak org aku blaja ngator komputer dari laman blog.hehehe.kinek tok alhamdulillah aku bleh mikik komputer n berduit juak hasil ngantor komputer.banyak agiklah ilmu yg aku dapat dari sia.x perlu la cita panjang.

n cgek agik yg paling aku x akan lupak sampe bila2.jodoh aku pun dari datang dari komputer.masa nang femes la YM.hahaha.pertemuan dalam talian ya membawa aku ke jinjang pelamin.so nak story panjang2 pun susah.so sekian ajaklah aku ngerepak pasal blog aku yg x brapa nak betul tok.so pikir2kan lah.perkara yag baik jika di fikirkan baik akan menjadi lebih baik, dan jika sebaliknya,pun akan jadi tebalit.hanya Allah yang Maha Mengetahui.

my pusak

Monday, June 14, 2010

Thursday, June 10, 2010

gambar original

rumah kecil di tepi bukit



macam tajuk buku ajak munyi.tapi yalah hakikatnya.dolok aku rasa aku pernah baca buku tajuk camtok.p x brapa ingat agik apa ceritanya.mun x salah ingat aku buku tok mengesahkan seorang tua dan seoarang anaknya..lebih kurang mcm yalah...tok hasil editing aku yg x brapa.

Thursday, June 3, 2010