aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Wednesday, October 15, 2014

hobi lelaki

orang laki pun hobi nang susah mok madah.walaupun benda yang nampak sik da pedah kata orang serawak tapi yalah hakikat yang harus kenak terimak.mun dah minat abis beribu pun sik jadi hal.jadi ari tok tajuk nya ialah hobi lelaki salah seorang yang meminati acara mengail tok.walaupun sik pernah nak dapat ikan sampe 10 kilo alhamdulillah setiap kali turun belom juak ku pulang kosong.pulang dengan kelelahan sambil tersenyum nangga muka bini.heheh sabar jak la cik bini nangga laki pulang ngan muka merah kenak panas.apapun malam kelak nyuruh bini ngurut badan tam berjemur tek nak.lelah lamak gilak duduk dalam perauk.tq my love sebab mamahami dirik ini.hihi....

satang trip




bye jumpa di episod akan datang.entah la bila agaknya....

Tuesday, September 30, 2014

penyeri hidup

assalam......sungguh keras jari jemari untuk menekan butang butang atas papan kekunci tok.makin di tekan makin keras sampe rasa nak marah marah(positif....sambil mengurut dada).....tanggal 20.06.2013 di awal pagi di hospital umum serawak ya tek hasil usaha bersama aku ngan deng telah di kurniakan seorang puteri yang sangat comel.pengalaman menemani isteri tercinta di wad bersalin sukar untuk di ungkap dengan kata kata.apa yang mampu aku pun pikir sik termampu.cewahhhh.

jadi sekarang tok umornya dah setahun lebih.dah pun pande jalan kedek kedek....dengan kehadiran penyeri tok lengkap la pasangannya.tapi target aku....hehehe...bah ngereco aku petang tok..(positif)...
tok la orangnya.puteri kecil kami....






.................

Monday, September 22, 2014

kekurangan

apuhhhhhhhhh lamak bena sik da crita tok eh. semangat nak nulis langsung kosong kosong..huhu.susahnya tangan nak naip lagik...ya ajak tek nak di kerepak.terima kasih sudi singgah sitok...





......

Thursday, February 13, 2014

Evening In Bintulu

sambil nunggu ari malam sempat ambik juak gambar pelangi.alu mbak lalu pelangi senja.........engkau tiba bagaikan pelangi tak bercahya namun kau berseri.......bla bla bla bla sambung la kitak orang...

DSC06203

DSC06200

DSC06192



Wednesday, February 12, 2014

Jom minum pagi

lamak udah sik ngecoi dirik dalam blog tok.apapun geng pa kata kita minum la dolok pagi tok.ada juak pake masah rengkong.

IMAG0590

IMAG0588

IMAG0587

IMAG0586

IMAG0585

IMAG0584

IMAG0583

IMAG0580

IMAG0578

Teh Tarik Station
Piasau garden. 
pande pande la carik kedirik.hehe

Thursday, January 2, 2014

Sunday, October 27, 2013

enrti ke 24 di tahun 2013

selamat hari senin kawan kawan.harap harap semua kitak orang senyum manis pagi tok walaupun rega gula nait agik.orang madah kurang manis dalam minuman tambahkan manis dalam senyuman.haiyo boleh ka itu macam..malam minggu ya tek walaupun sik berpeluang nak ke stadium negeri serawak nangga serawak main lawan pahang tapi aku semangat nangga tebi di rumah.yalah guna meli tebi besar besar owh.hahaha.macam macam nak di tangga ku dalam media sosial pasal perlawanan malam ya.tapi bagi aku adat perlawanan ada menang ada kalah. kita tunggu la tahun depan ne tauk semangat bujang kita menang di tahun depan.ok ya ajak nak di kerepak ari tok. dari gambar orang rami kita beraleh ke gambar yang lebih harmoni.sak tenang ikit hati yang tengah panas  ya.hehehe

IMAG0289

IMAG0288

bunga

ya jak tek. bye bye.....