aku budak kampung

ku abadikan untuk isteriku yang tercinta,anakku,keluargaku,teman-teman seperjuangan dan mereka-mereka yang sudi menemani blog ini.terima kasih atas sokongan anda semua.



Thursday, August 18, 2016

TUSAN BEACH....SIRI 2

Masih cerita pasal pantai tusan cuma gambar ajak yang lain. Kali tok di ambik sebelum pukul 6 petang di mana matahari masih lagik bersinar terang..jomm layan....










Wednesday, August 17, 2016

jalan jalan lagi...Long Banyok Baram

Adoii nang tajuk jalan jalan  ajak la bulan tok. Maklum la kotan lamak sik update blog alu banyak gambar terbengkalai dalam laptop...kali tok xpdc kamek orang ke long banyok baram. Perjalanan make darat kira kira 3 jam setengah dari miri. Mun nak ekot kilometer sik lah jauh gilak tapi jalan nak masok ke sia yang jadi masalahnya..apapun kamek orang selamat pergi dan balit. Kenangan ya mungkin sik banyak maklumlah sik lamak tapi cukup pake buah mulut mun udah tua kelak. Sekurangnya aku pernah juak sampe ke Long Banyok..terima kasih penduduk Long Banyok kerana sudi menerima kunjungan kami. Ada masa kami datang lagi...













Tuesday, August 16, 2016

jalan jalan lagi.... edisi brunei....

Lamak dah sik singgah ke negara brunei. Bulan 6 ya tek berkesempatan pegi ke negara Brunei..kali tok misi ke kede motosikal..aku nak beli motosikal kah?? apalah guna beli jauh jauh nak di miri pun ada. Misi tok mbak orang besar sebenarnya. Kita tok kuli kuli ajak nelah nak mampu beli motosikal ya.  Jangan kata motosikal ya Model nak kecik ya lom tentu terbeli punya. Aku kira motosikal tok bagi aku motosikal mampu tengok aje..Kalau lah ada yang di kenan pun panjang juak lah mok memikirnya. Apapun terima kasih lah my big boss sebab berik kepercayaan jadi dreba mbak ke negara brunei ya. Mun sudi datang ya kelak mbak mbak la jalan agik nangga motosikal...nangga ajak bah....





Monday, August 15, 2016

Bario Trip... Pesta Nukenen 2015

Tahun lepas ya tek berkesempatan pergi ke Bario sekali lagik. Masa ya ada Pesta Nukenen ataupun pesta makanan. yalah tek nak tok cerita tahun lepas..tapi apa boleh buat sik sempat nak polah lepas jadi terpaksa la polah tahun tok. perjalanan pergi ya kamek orang make jalan darat  dua buah 4x4.
Bila balit dari bario ya kamek orang sik make darat. Barang kamek orang jak make darat. Banyak nak tulis tapi sik tauk apa nak di padah.hahaha..layan gambar ajak la oo nonggg...